![]() |
Odp: SimPe - Poradnik - odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania!
SimPe nie wykrywa mi CEP-u! ;/ Chciałam zrobić recolor obrazu, niestety przy naciskaniu ikony aparatu "Photo Studio..." wyskakuje informacja, że muszę zainstalować CEP. Ale ja mam to zainstalowane od dawna! Nie ma w ogóle opcji "recolor". Co powinnam zrobić, aby SimPE wykrył CEP? |
Takie pytanko mnie naszło, gdy zacząłem tworzyć karierę do The Sims 2:
Czy można ustawić 11 stopni kariery? Niby da się zrobić "add level" i jest ten 11 stopień, ale teraz ciężko by było przetestować czy tyle rzeczywiście jest po wgraniu kariery do gry. |
Pewnie da się, ale nie sądzę, żeby ten 11 poziom zadziałał w grze.
Przetestować można bardzo łatwo - gdy gazeciarz/gazeciarka przyniesie gazetę, trzeba wpisać boolpropa, kliknąć shiftem na gazetę, wybrać custom career i 10 poziom. Potem przeciągnąć paski wymaganych umiejętności tak, żeby sim spełniał wymagania potrzebne do awansu. No i ostatecznie trzeba go wysłać do pracy w dobrym humorze i poczekać, aż wróci :) Będzie wiadome, czy Sim może awansować na 11 poziom, czy nie. |
A jak simowi zwiększyć umiejętności? Bo jak przeciągam(mam włączony boolprop, próbowałem z trzymanym shiftem i bez) to nic się nie dzieje ;/
|
Jak się nie da boolpropem, to ściągnij sobie Insimenator. Jest w nim edytor umiejętności, dzięki któremu dodajesz Simom punkty potrzebne do kariery. |
Po pierwsze, wtedy nie trzymasz shiftem.
Po drugie, po wpisaniu boolpropa na parceli wyjdź z niej, wejdź jeszcze raz i przeciągnij paski. Albo wpisz kod w otoczeniu. |
Cytat:
Cytat:
Okazało się, że można zrobić 11 stopni kariery, choć z drugiej strony, nie sprawdzałem czy nie będzie jakiś błędów po wczytaniu save'a. Tak czy siak, dopracuję karierę i umieszczę na forum link do pobrania :) |
Mam pytanie, przed chwilą ściągnęłam (raczej najnowszy, nie widze żadnego info) SimPe, ale po instalacji wyskoczyło mi okienko, że mam zainstalowany nowszy dodatek niż wersja programu i że program jest przystosowany do Rezydencje i Ogrody. Mam wszystkie dodatki i gra uruchamia się właśnie z Rezydencji o_o
O co może chodzić? Czy mogę bezproblemowo uruchomić SimPe? |
Jak ja miałam zainstalowane RiO, nie ściągałam nowej wersji, tylko jechałam na tej z OŻ.
Może też powinnaś tego spróbować? :) (mówię o wersji 0.72) |
Dżiglipaff, skorzystaj z rady Liv: zainstaluj wersję 0.72, a potem wypróbuj tego: http://www.drealm.info/simlogical/Si...peMGUpdate.htm
Zrobiłam wszystko według tej listy i problem z komunikatem w SimPE zniknął :) Gdybyś miała jeszcze jakieś pytania, to zapraszam na profil. |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 10:12. |