![]() |
Odp: Czy zapisujecie grę, gdy stanie się coś smutnego itp.?
kurcze już robiłam tak i nie działa... kiedys mi prawie simka umarła bo zagłodziłam ja prawie a w dodatku podpaliłam chate ;D ale i tak urodziła zdrowego malucha;/
|
M...:)- do tego trzeba mieć jakiegoś moda o ile się nie mylę.
Do tematu: zawsze zapisuję grę,bo z tym jest bardziej realistyczna.;] |
@up: Niekoniecznie :) Były przypadki, że bez żadnych kodów/modów/hacków/programów simki poroniły ;)
|
umm, ja nie miałam żadnego moda, nie wiem czemu wam tak bardzo na tym zależy, dla mnie to bylo okropne :P
nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale ona wtedy nie miała jeszcze brzucha. nawet nie wiedziałam że była w ciąży dlatego to mnie tak zaskoczyło ; ) i tak, miała niskie paski potrzeb. Zajęłam się wtedy nastolatkami zbytnio : ( Raz simka o mało co przedwcześnie nie urodziła. Miała pierwszą albo drugą fazę brzucha i też chyba troche kiepskie potrzeby (albo aspiracje, nie pamiętam). Chwyciła się za brzucha i jakby już zaczęła rodzić, ale po chwili przestała z uśmiechem na simtwarzyczce i pojewił się komunikat w stylu "uff, było blisko. postaraj sie poprawić potrzeby/aspiracje twojej simki aby znowu nie zaczęła rodzić za wcześnie" czy coś takiego. Nie pamiętam dokładnej treści już ; ) |
Ja zaznaczyłam "Różnie...".
Jeśli mam zaplanowane życie simów, którymi aktualnie gram, to chciałabym, żeby wszystko szło po mojej myśli i wtedy nie zapisuję w przypadku pożaru, przyłapania na zdradzie itp. Natomiast jeśli chcę upodobnić grę do prawdziwego życia, to poprostu nie zapisuję. |
Cytat:
|
Powracając do tematu. Ja zapisuje zawsze nawet kiedy wybucha pożar,złodziej przychodzi i kradnie drogi telewizor ;p, sims zdradzi sima..ect.ect. Nie przejmuję się takimi zdarzeniami ani nie wpływa to na moja życie..:)
|
Oczywiście, że tak. W końcu The Sims 2 to symulator życia a w prawdziwym świecie chyba nie cofnę czasu gdy ktoś umrze lub stanie się coś złego.
|
Ja zazwyczaj zapisuję, bo co będzie się działo to będzie :D Tylko kiedyś moi Simowie pojechali na swoje wesele a Sim zostawił hamburgery na grillu i wszyscy umierali jak wracali z wesela :P I tak chyba 4x . < lol2 > :D
|
Pamiętam, że od 2005 roku (odtąd gram w Simsy) nie zapisałem gry z powodów wyżej wymienionych góra 5 razy. Uważam, że wszystko co robimy nie dzieje się bez przyczyny i nagły pożar lub śmierć przez porażenie jest rzeczą naturalną, często wywołaną poprzez nasze błędy.
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 18:04. |