TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Czy zapisujecie grę, gdy stanie się coś smutnego itp.? (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=47999)

M...:) 31.01.2010 11:49

Odp: Czy zapisujecie grę, gdy stanie się coś smutnego itp.?

kurcze już robiłam tak i nie działa... kiedys mi prawie simka umarła bo zagłodziłam ja prawie a w dodatku podpaliłam chate ;D ale i tak urodziła zdrowego malucha;/

aluminium. 31.01.2010 11:50

M...:)- do tego trzeba mieć jakiegoś moda o ile się nie mylę.

Do tematu: zawsze zapisuję grę,bo z tym jest bardziej realistyczna.;]

Sherlock 31.01.2010 12:07

@up: Niekoniecznie :) Były przypadki, że bez żadnych kodów/modów/hacków/programów simki poroniły ;)

inoue 31.01.2010 12:12

umm, ja nie miałam żadnego moda, nie wiem czemu wam tak bardzo na tym zależy, dla mnie to bylo okropne :P
nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale ona wtedy nie miała jeszcze brzucha. nawet nie wiedziałam że była w ciąży dlatego to mnie tak zaskoczyło ; ) i tak, miała niskie paski potrzeb. Zajęłam się wtedy nastolatkami zbytnio : (

Raz simka o mało co przedwcześnie nie urodziła. Miała pierwszą albo drugą fazę brzucha i też chyba troche kiepskie potrzeby (albo aspiracje, nie pamiętam). Chwyciła się za brzucha i jakby już zaczęła rodzić, ale po chwili przestała z uśmiechem na simtwarzyczce i pojewił się komunikat w stylu "uff, było blisko. postaraj sie poprawić potrzeby/aspiracje twojej simki aby znowu nie zaczęła rodzić za wcześnie" czy coś takiego. Nie pamiętam dokładnej treści już ; )

Sensoria 01.02.2010 14:48

Ja zaznaczyłam "Różnie...".
Jeśli mam zaplanowane życie simów, którymi aktualnie gram, to chciałabym, żeby wszystko szło po mojej myśli i wtedy nie zapisuję w przypadku pożaru, przyłapania na zdradzie itp.
Natomiast jeśli chcę upodobnić grę do prawdziwego życia, to poprostu nie zapisuję.

simonek 01.02.2010 19:05

Cytat:

Napisał Sensoria (Post 1202212)
Ja zaznaczyłam "Różnie...".
Jeśli mam zaplanowane życie simów, którymi aktualnie gram, to chciałabym, żeby wszystko szło po mojej myśli i wtedy nie zapisuję w przypadku pożaru, przyłapania na zdradzie itp.
Natomiast jeśli chcę upodobnić grę do prawdziwego życia, to poprostu nie zapisuję.

a czy prawdziwe życie idzie dokładnie zaplanować?

Antesia 05.02.2010 18:07

Powracając do tematu. Ja zapisuje zawsze nawet kiedy wybucha pożar,złodziej przychodzi i kradnie drogi telewizor ;p, sims zdradzi sima..ect.ect. Nie przejmuję się takimi zdarzeniami ani nie wpływa to na moja życie..:)

Simoleon 09.04.2010 12:43

Oczywiście, że tak. W końcu The Sims 2 to symulator życia a w prawdziwym świecie chyba nie cofnę czasu gdy ktoś umrze lub stanie się coś złego.

Tusiov 25.05.2010 20:09

Ja zazwyczaj zapisuję, bo co będzie się działo to będzie :D Tylko kiedyś moi Simowie pojechali na swoje wesele a Sim zostawił hamburgery na grillu i wszyscy umierali jak wracali z wesela :P I tak chyba 4x . < lol2 > :D

Łezka 25.05.2010 20:30

Pamiętam, że od 2005 roku (odtąd gram w Simsy) nie zapisałem gry z powodów wyżej wymienionych góra 5 razy. Uważam, że wszystko co robimy nie dzieje się bez przyczyny i nagły pożar lub śmierć przez porażenie jest rzeczą naturalną, często wywołaną poprzez nasze błędy.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 18:04.