TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Simowe przykazania (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50281)

misterio 26.05.2009 16:50

Odp: Simowe przykazania

Eh, uwazam, ze niektorzy naprawde robia tu z igly widly. Ten temat zostal stworzony w celu zwyklej niewinnej zabawy, a nie w celu obrazania religii, wysmiewania sie z niej czy zartowania na jej temat. Nie ma tu przeciez ani slowa o Bogu, Jezusie, czy kims swietym.
To w koncu jest temat o simach, a nie o religiach, wiec nie rozumiem tych bulwersow.
Moze poprostu, zeby uniknac wybuchu jakiegos wielkiego konfliktu religijnego, niech Makss99 zmieni temat z "Simowe przykazania" na simowe zasady, maksymy, reguly, czy po prostu zastapic jakims innym synonimem.?
A co do religijnosci niektorych uzytkownikow : sami sie przyznaja, ze sie kluca, przeklinaja, wiec sami tez grzesza. A zwrot "ave satan" to tez chyba raczej nie jest akt religijny...

Makss99 26.05.2009 21:20

zgadzam się z tobą,misterio.

Nandelle 26.05.2009 22:23

Makss99 nie musiałeś z tego powodu nabijać sobie posta...

ps. ja bym przeniosła z twojej sygnatury słowo ''NIE'' na początek pierwszego zdania.

Schrei 27.05.2009 06:15

misterio po pierwsze to czytanie ze zrozumieniem! a zwrot "ave satan" nie jest religijny przyznaje, ale ja jestem ateistką i nie obrażam chociaż tym zwrotem innych użytkowników, max chcesz sobię z kimś poklikać? to zapraszam na czata, to nie jest temat do "popierania" czyiś wymysłów lub przytakiwania ...

Gio 27.05.2009 06:49

Skoro ty zwrotem ave satan nie obrażasz innych użytkowników, to jak ma to niby robić makss parodią przykazań?! Przecież takie zwroty w kościele niedozwolone, każde objawy satanistyzmu przyciągają szatana. Więc nie pieprz, że te kilka przykazań makssa obrażają Twoją moralność, czy kogoś innego, bo Ty lepsza nie jesteś.

Invidia Semper 27.05.2009 13:54

Gio, nie tak ostro;)
Ja jestem katoliczką praktykująca, ale nie zbulwersowały mnie te przykazania, śmieszyć może też nie(może oprócz tych Pani Zadeckiej i Komornika;)) Trochę dystansu. Proponowałabym dodać przykazania towarzyskiego króliczka.

misterio 27.05.2009 16:11

Schrei - sugerujesz ze nie wiem, co czytam?
A tak apropos, skoro jestes ateistka, to dlaczego obrazily Cie te przykazania?

Ale dobra, nie robie juz offtopu..

Invidia Semper 27.05.2009 16:16

Cytat:

Napisał Makss99 (Post 997804)
9 Nie pożądaj Żony Michała Kawalera ( Bo jest brzydka).

O, ten jest mój ulubiony;) Bo jest brzydka, no boski argument, ale..kto to jest Michał Kawaler, nie spotkałam.

Cytat:

Napisał Schrei (Post 1023300)
Sorry, nie chcę być złym obywatelem na forum i obrażać tych, którzy wymyślili takowe nowe dekalogi, aczkolwiek jest to naruszenie uczuć religijnych katolików, osobiście jestem osobą nie wierząca, ale obrażanie i wyśmiewanie się ze świetych tablic jest nie dozwolone.

Czytaj, nie offtopuj;)

Makss99 27.05.2009 17:23

ooooo,racja gio,racja(hehehe)

Makss99 27.05.2009 17:24

Cytat:

Napisał Giovánni (Post 1031038)
. Więc nie pieprz, że te kilka przykazań makssa obrażają Twoją moralność, czy kogoś innego, bo Ty lepsza nie jesteś.

MÓWIĘ TO SAMO!

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 14:53.