![]() |
Odp: Chłopcy
A ja znam 100% i niezawodny sposób na determinację płci dziecka-sima. Otóż płeć dziecka sima zależy od tego kto się o nie stara. Jeżeli chcesz mieć chłopca-o dziecko musi postarać się mężczyzna (czyli aktywnym simem-mężem trzeba kliknąć na simkę-żonę), jeżeli ma być dziewczynka to simka-żona musi aktywnie postarać się o dziecko:). W TS2 działało w 100%-wypróbowane na wielu przypadkach. W TH3 też wydaje się skutkować, tyle że testy przeprowadzone dopiero na jednej rodzinie.Powodzenia!
|
U mnie też rodzą się tylko chłopcy....
|
Z tym ,że jezeli córka to simką i odwrotnie to też zauważyłem i działa ale wydaje mi się,że tylko za pierwszym razem bo jeżeli za pierwszym razem się nie uda i spróbujemy jeszcze raz to może to nie zadziałać.
Odkryłem też przez przypadek sposób na bliżniaki. Otóż gdzieś czytałem,że oglądanie programów dla dzieci i słuchanie muzyki ma jakiś wplyw na ciążę,więc chcąc to sprawdzić posadzilem simkę przed telewizorem, włączyłem kanał dla dzieciaków,obok ustawiłem radio i włączyłem muzykę dziecięcą, efektem były dwie dziewczynki. |
Cytat:
jak zjem i to i to to będę miała obojniaka [wątpliwe] czy bliźniaków? no chyba że poronię : O |
brzos, moja babka zjadla 2 arbuzy i 2 jablka i urodzila dwie dziewczynki :d
a co do tematu, to najpierw rodzili sie tylko chlopcy, potem jedna kobitka zjadla arbuza, i od tej pory mam same dziewczyki, nawet jak simka nic nie je |
Ja znalazłam hacka, który na 100% daje możliwość wyboru płci owocami. Przydaje mi się teraz, bo przy najnowszej łatce podobno wyłączyli sterowanie owocami. Więc grałam jakiś czas na pierwszej łatce, ale teraz z nowym hackiem zainstalowałam nową łatkę. Simka zaszła w ciążę, chcę dziewczynkę, więc dostanie arbuzy. O efekcie tej ciąży poinformuję za parę godzin, bo włączam sobie Simsy i idę do tej właśnie rodziny.
Oto hack który grzebie w bliźniętach/trojaczkach http://www.modthesims.info/download.php?t=361377 A oto ten od sterowania płcią dziecka. http://www.modthesims.info/download.php?t=360208 Może się komuś przydadzą. |
a ja tam wolę trwać w niewiedzy xdd
chociaż w sumie, tu stosujesz bolprop, a tu zastanawiasz się, czy będą bliźniaki czy też nie, bo to takie realne ;p |
Wiesz tu nawet nie chodzi o sterowanie płcią, tylko o to, że jeśli nią nie steruję, to mam samych chłopców. A jeśli chodzi o bliźnięta i trojaczki, to ja nie chcę ani jednych ani drugich, więc nawet się cieszę, że jeszcze mi się ani razu nie urodziły.
|
U mnie w całym miasteczku "rodzą" się same dziewczyny. Strasznie mnie to irytuje bo chciałabym zrobić kilka małżeństw a jak jakaś dziewczyna dorośnie to wszyscy faceci są już emerytami. W ogóle denerwuje mnie ilość emerytów w miasteczku.
|
Ja miałem tak pierwsza rodzina chłopak, druga rodzina chłopak, trzecia rodzina chłopak, czwarta rodzina (wielodzietna) dziewczynka, chłopak, dziewczynka, i bliźnięta (dwie dziewczynki), piąta rodzina chłopak, chłopak teraz w tej rodzinie czekam na natępne pokolenie i zobaczę jak się urodzą.
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 09:29. |