TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Mroczne strony EA Store (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=51393)

mario 09.08.2009 18:16

Odp: Mroczne strony EA Store

Skoro w Polsce TS3 kupiło ponad 100000 osób, to 10000 podpisów w samej Polsce byłoby do zrealizowania. Ale co tam Polska... W tym musiałby wziąć udział cały świat, a i tak byłoby ciężko. Powodzenia. Jak będzie petycja, to na pewno się podpiszę. ;)

Milka84 11.08.2009 23:48

Z tą petycją to dobry pomysł tylko trzeba się za to jakoś zabrać. Niestety nie znam ani francuskiego, ani szwedzkiego.
W każdym razie życzę powodzenia i jak będzie petycja to na pewno się podpiszę.

Chryzantem Złocisty 12.08.2009 09:46

oni tą petycję mają gdzieś.
za dużo kasy zarabiają na tym całym biznesie,żeby z powodu narzekań graczy nagle to wszystko zmienić
niestety,bunty w sprawie gier rzadko przynoszą efekty,a w TS3 zwłaszcza - jak się Polacy wypną (co jest niemożliwe),to mają miliardy innych ludzi,którzy ten kit kupią.

Mamełe 12.08.2009 18:19

Cytat:

Napisał Chryzantem Złocisty (Post 1094942)
za dużo kasy zarabiają na tym całym biznesie,żeby z powodu narzekań graczy nagle to wszystko zmienić
niestety,bunty w sprawie gier rzadko przynoszą efekty,a w TS3 zwłaszcza - jak się Polacy wypną (co jest niemożliwe),to mają miliardy innych ludzi,którzy ten kit kupią.

Doładnie. Jedyne co by podzialało, to bojkot gry, ale wybaczcie ja sie nie moge do niego przyłączyć. Za bardzo lubie grać w simsy ;( Ale moze znajdą sie jakies miliony, które w ramach buntu, gry (np. kolejnego dodatku) nie kupią.

Oczywiscie mogloby jeszcze dzialac rozpowszechnianie informacji, gdzie mozna pobrac dodatki ze store za darmo, to moze wiecej osob by ich nie kupowalo, ale to juz nie jest legalne.

Na szczescie dodatki ze store nie sa niezbedne do samej gry :)

motyka 12.08.2009 19:02

Przepraszam, ale bardzo mnie śmieszą te pomysły o buntach, petycjach i Bóg wie o czym jeszcze... Prostesty urządza się wtedy, gdy ktoś z urzędu ustala coś krzywdzącego/niesprawiedliwego/bezprawnego i masz się do tego dostosować pod groźbą konsekwencji. NIKT Wam nie każe płacić za te dodatki do gry, w związku z tym pisanie petycji to jeden z najdurniejszych pomysłów, o których kiedykolwiek słyszałem. Nie chcecie płacić - NIE MACIE (chyba, że chcecie zostać piratami). Proste jak budowa cepa. Bez Was i tak EA zarobi kasę, bo znajdą się ludzie, którzy chętnie kupią owe dodatki.

αγάπη 12.08.2009 20:56

Zauważmy iż nawet jeśli uzbieramy 10.000 tys. podpisów to dla
EA. Będzie to "tylko" cząsteczka.
Po za tym EA. I tak nas oleje. ^^

Makss99 12.08.2009 21:02

Cytat:

Napisał Chryzantem Złocisty (Post 1094942)

Zgadzam się

Makss99 12.08.2009 21:05

Cytat:

Napisał Wampirencja (Post 1066047)
No to co robimy? Podpisujemy jakąś petycję {ledwie 10tys graczy musiałoby ją podpisać sądzę że to nie będzie problem}? Bojkotujemy store i nikt nie kupuje dodatków nawet za punkty otrzymane z grą?

Bardzo ładnie to rozpisane jest :) I powinno jednak jakiś skutek odniesć!

od dziś bojkotuje EA store

Ilona 12.08.2009 21:19

czytałam w necie w "Komputer Świat",ze EA Games ma milionowe straty i zyski z the sims 3 są kropla w morzu,nie wiem kto jest ich doradca finansowym,ale zamiast wyjść nam graczom na przeciw,to w końcu dzięki nam maja dochody,robią nam pod górkę,ja osobiście trójkę odstawiłam na półkę i wróciłam do dwójki-dlaczego,gdyż brakuje mi mebli,bibelotów itp.,nie chce mi się zmieniać non stop fryzur simkom,bo to,jak zabawa lalkami,z których już dawno wyrosłam,brak okna ładowania okazał się nie wystarczającym argumentem,aby zachęcić mnie do grania,do tego bardzo mocno zastanawiam się nad kupnem dodatku...po to,żeby wylądował na polce?szkoda mi na to kasy,dlatego wole dwójkę i codzienne nowości z neta

Makss99 12.08.2009 21:20

Cytat:

Napisał ilona (Post 1095756)
czytałam w necie w "Komputer Świat",ze EA Games ma milionowe straty i zyski z the sims 3 są kropla w morzu,nie wiem kto jest ich doradca finansowym,ale zamiast wyjść nam graczom na przeciw,to w końcu dzięki nam maja dochody,robią nam pod górkę,ja osobiście trójkę odstawiłam na półkę i wróciłam do dwójki-dlaczego,gdyż brakuje mi mebli,bibelotów itp.,nie chce mi się zmieniać non stop fryzur simkom,bo to,jak zabawa lalkami,z których już dawno wyrosłam,brak okna ładowania okazał się nie wystarczającym argumentem,aby zachęcić mnie do grania,do tego bardzo mocno zastanawiam się nad kupnem dodatku...po to,żeby wylądował na polce?szkoda mi na to kasy,dlatego wole dwójkę i codzienne nowości z neta

Ja będe grał w trójke :-)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 16:57.