TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   PORADNIK - Jak zainstalować rzeczy z internetu (pliki packages) (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=53532)

anie_1981 05.09.2010 16:46

Odp: PORADNIK - Jak zainstalować rzeczy z internetu (pliki packages)

Podobno jest jakiś program, którym można oczyścić rzeczy z Giełdy Wymiany z nieoficjalnych dodatków. Ale nie wiem jak się ten program nazywa.

Fatumka 12.09.2010 11:41

Ja dla odmiany mam problem z plikami TheSims3 Pack. Kupiłam kiedyś Wielki Poradnik do TS3 i stamtąd te pliki wgrałam normalnie, są w grze i wszystko spoko, ale jak ściągam pliki ze Store, instaluje je, pisze, że się udało, sprawdzam w obiektach zmodyfikowanych - są, a jak tylko włączę grę - nie ma ich. I mogę tak sobie instalować i instalować do znudzenia, efekt wciąż taki sam...
Wie ktoś, o co może chodzić?

Patusiaa 25.09.2010 22:09

Nie mogę pobrać pliku resource.cfg ze stronki z pierwszej strony tematu. Pobrałam z jakiejś innej strony i jak wszystko robię tak jak w instrukcji, to w żadnym wypadku nie chcą mi się włączyć simsy. Usuwam plik resource.cfg i simsy działają. Pomysły?

ultraviolence 26.09.2010 12:07

Cytat:

Napisał nmin (Post 1291172)
Tak, jak jest w pierwszym poście...

1. Ściągasz plik, jeśli jest w .rar albo .zip, to go wypakowujesz
2. Wchodzisz w Program Files -> Electronic Arts -> The Sims 3 (jeśli masz samą podstawę, albo w najnowszy dodatek, jeśli masz dodatki)
3. Wrzucasz do tego folderu plik Resource.cfg, po czym w tym folderze tworzysz folder Mods
4. W folderze Mods tworzysz folder Packages i wrzucasz do niego wszystkie pliki z końcówką .package, nie ruszając ich, nie klikając na nie dwa razy ani nic z tych rzeczy.

Taka mała sugestia: po wykonaniu wszystkich punktów z postu Nmin, uruchomcie grę. Jeśli dodatki się nie pojawiają, skasujcie pliki: CASPartCache, compositorCache, scriptCache i simCompositiorCache z folderu Electronic Arts\The Sims 3 w Moich Dokumentach. Powinno pomóc.

Patusiaa: pobierz jakieś włosy ze strony Peggysims3. Tam bodajże w każdej paczce znajduje się ten plik - i co najważniejsze - działa.

Patusiaa 26.09.2010 13:08

@Helena

Wielkie dzięki! Simsy się uruchamiają, ale i tak większość dodatków nie działa. Jednak teraz wiem, że to sprawa tego, że nie są kompatybilne z najnowszą wersją The Sims 3: Szybka jazda. Przed instalacją tych akcesoriów wszystko działało ;P

sing 01.11.2010 13:32

mam pytanie jak zainstalowac simy ktore sa w formacie .sim i jako package a nie w .sims3 ? bo jak wrzucam je do mods to i tak w grze ich nie ma ;/

rocktechnika 04.11.2010 23:09

AAAA!!!!
Może ktoś pamięta - szukam programu, który pomagał przy instalacji plików typu .Sim3Pack - przy niektórych wyskakuje, że należy sprawdzić wersję gry, ponieważ dodatek wykorzystuje najnowsze aktualizacje. Ten tyci programik to naprawiał (działał w ten sposób, że dany "uszkodzony" plik przesuwało się i upuszczało na ikonkę programu), a że jest genialny i niezbędny, to mam wielką nadzieję, iż ktoś pamięta, co to było za cudo i gdzie je znajdę :)

Meg 07.11.2010 23:19

Cytat:

Napisał sing (Post 1319033)
mam pytanie jak zainstalowac simy ktore sa w formacie .sim i jako package a nie w .sims3 ? bo jak wrzucam je do mods to i tak w grze ich nie ma ;/

Bo zle robisz dlatego ich nie ma,masz plik package np.na pulpicie i klikasz na niego prawym guzikiem myszki,wyświetli Ci się install to sims 3,naciskasz na to i gotowe :)

Chryzantem Złocisty 08.11.2010 08:52

simy które są w formacie .sim wrzucasz do folderu "SavedSims" w Moich Dokumentach/Electronic Arts.
Jeżeli takiego nie masz,to po prostu go stwórz :P

Fatumka 28.11.2010 18:34

Kurcze zrobiłam wszystko jak trzeba i nie działa... Nie ściągnęłam tylko tego programu, który mógłby wszystko zrobić za mnie - bo z jakichś przyczyn nie mogę...
A dalej nie działa :(
Czy jest jakiś sposób, żeby pliki package zamienić na Sims3Pack?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 07:42.