TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   Najciekawsza kariera (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=56163)

Łezka 28.03.2011 23:56

Odp: Najciekawsza kariera

Wypróbowałem już każdą nową karierę, która dochodzi w The Sims 3 Kariera i stwierdzam, iż najbardziej wygodną oraz przychylną graczowi jest Strażak. Tak jak napisali moi poprzednicy - remiza jest niejednokrotnie lepsza od domu naszego Sima, bo i siłownia, i trampolina, i warsztat wynalazcy - na takie wygody młody Sim pozwolić sobie nie może. Ponadto pożar pożarowi nie równy... Wyważanie drzwi - super sprawa. Jak się przyłożymy to jeszcze nas nagrodzą, a na wyższych szczeblach wspaniałe zarobki i osobna premia za każdą "ugaszoną" akcję. Ja dostrzegam w tej karierze jeszcze jeden pozytywny jej aspekt - wątek kryminalny... Co prawda strażak ma gasić, ale kto powiedział, że przy pożarze garażu nie można zwinąć poszkodowanym samochodu? ;) Odbiegając diametralnie od zawodu "gasiciela"... Chcę wspomnieć o drobnym urozmaiceniu kariery medycznej. Bardzo spodobał mi się pomysł doszczepiania Simów w mieście. Zawsze to okazja do spotkania innych, a i inaczej liczone są gaże lekarzy jeśli szczepienie pójdzie w miarę sprawnie.

Gargamel 29.03.2011 16:20

Strażak i detektyw:)

Ejak 01.04.2011 17:04

Nie grałem wszystkimi, więc na razie się nie wypowiadam, ale często tworząc Simów preferuje tryb samozatrudnienia.

Michaello 01.04.2011 18:40

A jakie korzyści daje samozatrudnienie?Zatrudniłem mojego sima jako wynalazcę i żeby zdobyć awans wystarczyło zarabiać na wynalazkach,więc jakie to ma korzyści przecież i bez tego mogę sprzedawać wynalazki.

hellraiser 01.04.2011 18:51

@up no ale dostaje się jeszcze stypendium chyba, a to zawsze jakieś dodatkowe pieniądze :P

Ejak 02.04.2011 16:49

Chodzi mi o to, że masz więcej czasu w domu i nie muszę najpierw całego dnia marnować na długą karierę, jak ze spokojem zarabiam w domu sprzedając, rzeźby, wynalazki itd. Michaello powiedź mi kiedy można coś tworzyć jak mój Sim będzie w pracy od 9:00 do 19:00 w pracy ? Po za tym napisałem PREFERUJĘ, a nie ZAWSZE gram Simem, który ma samozatrudnienie. Dodatkowo, od czasu do czasu miasto daje nagrody za wkład dla miasta. A sami twórcy nie robili by samozatrudnienia, gdyby nie mieli powodu.

AMSTA 13.04.2011 09:40

profesje są fajne ale jak gra się 1 simem... jak jest więcej to zaczyna się robić problem :D

theqatrick 13.04.2011 19:24

Jedna z najlepszych profesji to na pewno praca detektywa, dosyć ciekawa, nie specjalnie trudna i nie zajmuje tyle czasu co inne.

anjanka 14.04.2011 11:43

mnie ciekawi praca stylizacji simów :D jak kogoś moja simka nie lubi to ubieram i maluje jak klauna :D

miłośniczka zwierząt 02.05.2011 14:31

jakoś mi sie stylizacja simów znudziła wole prace detektywa albo łowce duchów ;)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 00:17.