![]() |
Odp: Vorg
Cytat:
Jest dobrze, akcja się rozkręca... Zastanawiam się, w jaki sposób uda im sie wymordować tyle upiorów :P Ale na pewno coś wymyślisz ;) 10/10 liczbowo |
Cytat:
|
chrupek znalazłam coś takiego odnośnie tego o co pytasz ;)
W apokryficznej "Ewangelii Bartłomieja" Belzebub jest władcą piekła. Oczywiście wymagało to ustalenia relacji Belzebuba do Lucyfera, którego uważano przecież błędnie za przywódcę buntu aniołów. Powstawały rozbudowane i skomplikowane hierarchie piekielne. Lucyfera ukazywano jako cesarza piekła, a Belzebuba jako jego zastępcę. Według innych to Belzebub był władcą i albo utożsamiano go z Lucyferem, albo pomijano Lucyfera. Belzebub w III części "Dziadów" A. Mickiewicza, odpędza inne czarty, mówiąc: "Od cara zwierzchność mam!" Tym carem jest właśnie Lucyfer, któremu Belzebub podlega. Waldemar Łysiak w opowiadaniu "Katedra w piekle" uczynił Lucyfera władcą wszystkich piekieł, a Belzebuba władcą piekła na planecie Ziemia, co jest dość oryginalnym pomysłem" więc jak widzisz chrupku drogi różnie się to tłumaczy, może być tak i tak ^^ Libby, bubel-96 - nieee... :D |
Ta się jeszcze pyta czy potrafi... :D JESZCZE JAK.! :)
|
@rudzielec - Jaka ona śliczna :D Uwielbiam ją :P Taka oryginalna w swojej urodzie. Może się doczekam jakiegoś wątku z Debbie :D
|
Fakt, Debbie jest taka z wyglądu radosna i ma niecodzienną twarz.
Cytat:
|
Panna Lu nie zgadłaś również co do Vorga :D
Volturia odcinek będzie nie prędzej jak w poniedziałek, przykro mi :P |
Nom odcinek niezły. Wiele się wyjaśnia i mamy zarysowaną akcję na przyszłość.
Straszna była ta upiorzyca :) Mam nadzieję, że pozostałe demony będą równie przerażające :) Cytat:
Na ten rok przewiduję raczej coś a'la gwiezdne wojny - miecze świetlne, teleportację, a już na pewno latające samochody :) Reasumując za daleko wybiegłaś w przyszłość. Cytat:
Cytat:
Co do bonusa z Debbie i dyskusji o jej urodzie, to muszę napisać, że przypomina mi Selenę Gomez :) |
Searle jesli chodzi o ten rok, to nie wybiegłam za bardzo w przyszłość, wyjaśnię wszystko, dlaczego jest taka data a nie inna i czemu świat jest taki a nie inny :D
może trochę niezrozumiale to napisałam, ale myślę, że da się to zrozumieć :D |
Fajnie się zaczyna, doskonale dopasowane zdjęcie. Oceniam na 10/10 i czekam na następny odc :)
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 21:08. |