![]() |
Odp: Pokolenia - wrażenia z gry.
Cytat:
|
Oto moje spostrzeżenia :)
Imprezy kawalerskie i panieńskie są całkiem fajne. Nasz Sim/Simka przebiera się w strój, którego my nie wybieramy. Podczas imprezy pojawia się tancerz/tancerka w skąpym stroju i zaczynają tańczyć. Oblewanie szampanem itd :) wesele też ok, goście weselni tak fajnie się wzruszają, ale krojenie tortu mnie zawiodło. sim tylko kroi i nic, a w 2 sim karmił simkę :/ śmieszne jest to, że mam wyłączoną wolną wolę, ale zdarza się, że simowie sami z siebie bez mojej ingerencji idą do łóżka na bara-bara. Moi simowie otrzymali prezenty i jest coś takiego jak pisanie listów do simów od których dostaliśmy prezenty aby im podziękować. Wtedy Sim siada przy stole i pojawia się taka jakby papeteria i Sim pisze :) podoba mi się ta wodna zjeżdżalnia :) moja simka zaszła w ciążę i normalnie doznałam szoku :O była ubrana w rzeczy z pokoleń i jak zmieniała ubrania na ciążowe to tylko zmieniła się bluzka, która też pochodzi z pokoleń. jak widać dopracowali to i simka w ciąży ma fajne ubrania. Tak samo nie zmieniają się inne stroje pod warunkiem, że były to rzeczy z pokoleń :) nie można dalej planować ubrania, ale mimo to codzienne ubrania są też przeznaczone dla kobiet ciężarnych. To tyle :) jak coś wiecej odkryję to napiszę :) |
Cytat:
|
Branie dziecka na ręce jest normalne, wcześniej też tak miałam, ale jak rozumiem, teraz to się dzieje z wyłączoną wolną wolą? Bo ja mam włączoną. Wolę im przerywać akcje, niż patrzeć jak stoją w miejscu jak słupy. Nie macie żadnego moda na autonomiczne bara-bara? Bo tak to się dzieje z modami.
|
przed instalką pokoleń zabrałam wszystkie mody ;) także to się dzieje samoistnie :)
|
No ja tez wkońcu dorwałam dodatek w lapki :) jak narazie jestem zadowolona - zainstalowala mi sie gra bez zadnych problemow oprocz tego, ze all rodzinki mi nie dzialaja i po prostu znikly;/ dodatki nieoficjalne, mod nrass dzialaja bez zarzutow....no coz. Wprowadzilam nowo stworzona rodzinke do nowego domu z dodatku < ten z filmikow z youtuba :)> i bardzo mi sie spodobal...a te mebelki, zabawki, dekoracje :O cud miod! I nowy park jest wspanialy, juz go dodalam do miasta ^^Nie moge sie doczekac gry, bo jak narazie robie domek i do roboty trzeba isc :"(
|
U mnie zapisy działają, rodziny też działają. NRaas Master Controller niby działa, ale nie w pełni. Ja z niego korzystałam dużo, ale teraz sporo opcji w nim nie działa.
Dodatek jest naprawdę świetny. Simka była na studniówce, została królową balu, w wyposażeniu miała koronę i zdjęcie, postawiłam to na jej biurku. Miała negatywny nastrójnik, że ktoś tam nie chciał z nią zatańczyć. Ona nie ma chłopaka i poszła sama na bal, więc to pewnie dlatego. Ogólnie to byłam trochę zawiedziona.... wróciła do domu głodna. |
Moje kolejne wrażenia
Fajne było to jak rodzice dostali darmowy urlop i nastolatka została sama w domu, wtedy można zrobić imprezę dla nastolatków. Niestety w pewnym momencie pojawiła się policja. Simka dostała później szlaban na wychodzenie i błagania o przebaczenie nic nie dawały. Nastolatki mają huśtawki nastrojów, czyli takie dni kiedy pojawiają się pragnienia związane z buntem, np pobic kogoś, iść na wagary itd. Podobają mi się randki :) i patrzenie w gwiazdy :) Praca opiekunki polega na tym, że rodzice przynoszą swoje pociechy i nasz Sim ma nimi sie opiekować. Jeśli chcemy znać aktualną potrzebę dzieciaka, to musimy najechać na niego kursorem i pojawią się, że np chce się bawić, albo że brzydko pachnie i to wtedy oznacza, że trzeba zmienić pieluszkę. Nie jest to strasznie ciężkie, a pracujemy w domu i widzimy jak Sim wykonuje swoją profesję. |
Cytat:
|
Tak myślę, chociaż podczas 3ciej ciąży dostała właśnie tę głupią bluzkę, ale dwie poprzednie miała te z pokoleń :)
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 02:14. |