TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Kody vs normalna rozgrywka (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60757)

miłośniczka zwierząt 07.08.2012 16:25

Odp: Kody vs normalna rozgrywka

Ja w the sims 3 używam czasami motherlode chociaż staram się by moje simy same zarobiły na przeróbkę domu ale czasami po prostu tracę cierpliwość i używam kodu i buduje im dom. Od grudnia postanawiam nie używać kodów na kasę .

justinea4 30.08.2012 19:09

To zależy. Teraz gram w AP i na razie nie używam kodów na pieniądze, ale używam pozostałych tj. testing..., buydebug, i move... :) Bez nich nie potrafię grać.

Violet 30.08.2012 20:22

Zawsze gdy włączam grę obowiązkowo musi być włączony testing :D

anie_1981 30.08.2012 21:42

Ja tak samo. Nie korzystam non-stop, ale czasem się przydaje, tak interwencyjnie. Najczęściej to na przykład do teleportu, w sytuacji gdy Simy przyblokowały się gdzieś przy windzie a mi zależy na szybkim dostaniu się na konkretne piętro. Albo do edycju Sima w CAS itd. I tak jednak to nie to co w dwójce, tamtejszy Boolprop to było potężne narzędzie :D

Levkoni 30.08.2012 21:52

Ja z kodów nie korzystam w ogóle, chyba, że do edycji w CAS bo np. nie da się zrobić z chudego sima grubego bo i tak sam schudnie... Ale od razu mówię, że włączony non stop testing może powodować ścięcia i błędy :P

Adamsims 30.08.2012 23:29

Jestem tak wielkim wrogiem kodów że ciezko to pojać. Oczywiście rozumiem że ktoś używa reseta bo sim mu się nonstop zacina(jak każdemu), lecz bardziej chodzi o potrzeby, umiejetności, kontakty czy pieniądze. Moi simowie zazwyczaj rownież mają zawirowania w życiu i to zwiazane z pieniędzmi. Ostatnio ożeniłem simke tylko dlatego ze nie miała pieniędzy. Niestety maż jej żadnych nie dał wiec gra była bardzo zabawna. ;)

nikodem 31.08.2012 12:15

Gram bez kodów. Lubię wyzwania.
A jedyne kody jakie stosuję to:
moveobjects i resetsim

miłośniczka zwierząt 31.08.2012 12:55

Ja odkąd mam zwierzaki i odkąd gram wampirami używam tylko jedynie kodu resetsim a tak, to gram normalnie bez używania kodów na kasę.

tallje 31.08.2012 16:16

Z kodów używam motherlode- na początku gry jakiejś rodziny, bo nie lubię nic zmieniać w domu w połowie gry. Później Testing, w sytuacjach tzn "kryzysowych", edycja sima w CAS'ie, poprawianie związków itd, no i resetSim + kody przydatne do budowy, prezentacji sima itp. Ale staram się używać je jak najrzadziej =)

ajditia 26.04.2013 13:14

Ja na początku jak buduję lub mebluję dom wpisuję "motherlode". Używam też czasem "testinga" żeby zaplanować strój, zmienić fryzurę... (mogę sobie dopasować do stroju włosy itp.) :D

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 05:21.