TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3: Zwierzaki - Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=61915)

Aperlaxive 22.10.2011 19:33

Odp: Problemy z grą

Pomimo pobrania sterowników do k>arty graficznej zwierzęta nadal się rozmazują. Co robic?

jaja 22.10.2011 20:44

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1462989)
Mi niestety muli jak nie wiem... Mam mody, ale bez modów też mi muliło. Na początku przecież nie miałam żadnych modów, bo nie było zaktualizowanych NRaasów. I tak muliło. Być może problemem jest brak moda na wyłączenie wspomnień, one jednak zamulają.

Niestety to chyba nie wspomnienia, ja mam je tylko w opcjach gry wyłączone, a wiadomo, to ich calkowicie nie eliminuje, a gra chodzi płynnie. A z tego co kojarze z innego tematu mam nieco gorszy sprzęt od Twojego...zadziwiająca ta gra, u kazdego sypie się co innego..

mi się zawieszają simy muszę je co chwilę resetsim traktować, eh

eyvee 22.10.2011 21:14

mam problem od wczoraj z gra ;/ pojawia mi sie komunikat gdy chce wlaczyc simsy : nieudana inicjalizacja bla bla, a poprzed launchera: wystapil blad podczas uruchamiania...
nie wiem czemu teraz mi sie to pojawilo jak nic nowego nie instalowalam do simsow,nowy nrass normalnie mi dzialal, nie bylo problemow O.o mial ktos taki problem? czyzby to przez nieudane aktualizacje windowsa 7ki moglo mi sie cos popsuc?

Saheli019 22.10.2011 21:20

Od dziś mam Zwierzaki i też mi troszkę mulą,ale to wina zapełnionego dysku D. Jak narazie błędów nie mam chociaż wiele mebli mi sie poprzestawiało w starych domkach z dodatkami z sieci (np. w domku Ilony),nie działają niektóre krzesła,szafki itp.

daniel12081212 22.10.2011 21:30

Ja nie moge "publikować". Klikajac na przycisk opublikuj wyskakuje okienko ze nie mozna wykonac czynnosci. Podobnie z zapisaniem gry wyskoczy okienko o jakims bledzie jednak gra sie zapisze.... Wyłączając gre gra wylacza sie bardzo dlugo ze musze interweniować ctrl+alt+delete ... itd. Macie jakis pomysl na 1 moj problem ?

Mrufka 22.10.2011 21:50

Cytat:

Napisał Olson (Post 1462598)
Dziękuję. Mam nadzieję, że pomoże. :)

Gdy ja mam włączone renderowanie, grafika jest lepsza, ale gra wychodzi do windowsa... jakieś sugestie?

jaja 23.10.2011 08:56

Cytat:

Napisał daniel12081212 (Post 1463132)
Ja nie moge "publikować". Klikajac na przycisk opublikuj wyskakuje okienko ze nie mozna wykonac czynnosci. Podobnie z zapisaniem gry wyskoczy okienko o jakims bledzie jednak gra sie zapisze.... Wyłączając gre gra wylacza sie bardzo dlugo ze musze interweniować ctrl+alt+delete ... itd. Macie jakis pomysl na 1 moj problem ?

standardowe pytanie: masz mody? nie sądzę zeby to był bug gry.
co do długiego wyłączania się gry: miałam tak na słabszym kompie, nie dawał rady. Może za mało ramu?

Olson 23.10.2011 09:04

Mrufka akurat to renderowanie pomogło w 100%. :)

Już nie muli. Na pewno zależy to od ilości Simów w rodzince. Kiedy jest powyżej czterech + cztery zwierza to katastrofa. Trzech Simów lub mniej i cztery zwierzęta śmiga jak nie wiem. :D

nmin 23.10.2011 11:02

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1462989)
Być może problemem jest brak moda na wyłączenie wspomnień, one jednak zamulają.

To nie to, bo nie mam tego moda i używam wspomnień (ale bez komunikatów o nich). Z modów mam chyba tylko Nraas Master Controller, brak cenzury z MTS i jednakową energię łóżek, również z MTS. Poza tym mam niewiele dodatków package - zajmują co prawda prawie 2,5GB, ale jest ich tylko 40-parę.
Mój laptop nie ma świetnych parametrów, jeśli chodzi o gry - procesor i3 2,53Ghz, 6GB RAM, karta graficzna przyzwoita, ale bez rewelacji. Naprawdę nie wiem, dlaczego mi nie muli, ale absolutnie nie zamierzam się skarżyć :D

anie_1981 23.10.2011 11:28

Mi już mniej muli, ale muszę zrobić defragmentację dysku. Ja mam w miarę dobrą kartę grafiki i procek, ale RAM'u mam tylko 4 GB, chciałabym drugie tyle dokupić. Myślę, że 8 GB RAM'u łącznie, to już będzie OK.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 19:33.