![]() |
Odp: Błąd przy naprawianiu CC
Wcale nie trzeba reinstalować całej gry, przez ten plik. To jest plik z DCCache, więc można naprawić wszystkie Sims3Pack'i i zainstalować je od nowa, kasując wszystkie pliki z DCCache. Prawdę mówiąc, to ja nigdy nie "deinstaluję" dodatków sims3pack. Po prostu kasuję kataloki DCBackup, DCCache i InstalledWorlds. Potem instaluję wszystkie od nowa.
|
Czyli mam wyczyścić DCCache, tak ?
|
Ja ujmę to tak, jeżeli nie masz już plików sims3pack, z których zainstalowałeś dodatki, to musisz naprawić ten plik dbc. Na raty, kilkakrotnie go obrabiając programem. Ale jeżeli masz wszystki sims3packi, to skasuj DCCache i instaluj od nowa.
|
O kurdę, to trochę potrwa. 6gb się tak szybko nie instaluje, w szególności omy. :(
No nic, zrobię to, jak znajdę czas. Dziękuję za pomoc. |
O no to jak masz tego tyle, to radzę instalować na raty! Komputery maja jakąś dziwną granicę 2 gb, np. plików powyżej 2gb nie można normalnie wypalić na płytę, trzeba wybrać specjalny tryb wypalania. Launcher najpierw tworzy pliki powyżej te 2 GB, a potem gra połowę usuwa podczas pierwszego uruchomienia. Radzę Ci, podziel je sobie jakoś i zainstaluj na raty.
|
czyli mam instalować pierwsze 2gb, później włączyć grę, zamknąć, zwów 2gb i tak dalej? :O
|
Odp: TSR RigFix - program do naprawy zepsutych obiektów po aktualizacji gry
Nie, nie musisz włączać gry. Ja zawsze robię tak, że zaznaczam ileś dodatków i je instaluję, potem zaznaczam drugą serię i ją instaluję. Tak wystarczy.
|
ahaa, to dobrze, bo już się bałem. :D
|
Witam wiem ze to jest "stary" temat ale mam pytanie czy mogę Rigfixem naprawić moje obiekty chociaż nie mam zwierzaków czy to jest tylko do zwierzaków. Mam dużo biurek, stołów i blatów, z którymi jest problem, nie używam bo mnie to denerwuje ale fajnie wyglądają i chciałabym je naprawić. Może jest jeszcze inny program?
|
RigFix nie jest koniecznie do zwierzaków... Tylko chodzi o to, że gra jest zaktualizowana do zwierzaków+ . Czyli śmiało możesz nim to robić.
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 07:31. |