![]() |
Odp: Jakie będzie The Sims 4? Co powinno poprawić EA?
Cytat:
Za nerwy sory, ale nie lubię, jak ktoś nie doczyta tekstu i nie zajarzy o co chodzi... |
Nie chce dolewac oliwy do ognia i jeszcze bardziej denwerować obu panów, ale naprwde nie ma sie o co tak denerwować.
mozliwe że obaj macie rację a jak bedzie zobaczymy. Chcialam tez przeprosic za pomylenie tożsamości ejaka i xometra. Dzieki za wyjasnienia co do różnicy we wzroście ale tak sobie myślę ,że przecież gdyby to bylo takie proste to by EA zaraz to zrobiła. Widzieliście w jakieś grze takie różnice . Nie mówie tu o róznych rasach, które ze swojej natury musza sie różnic wzrostem. Fakt, że w tych wszystkich siekaninach nie jest to takie istotne. Ale w simach by było. Czyli podsumujmy, co EA mogloby zmienić w TS4: - ekipe, ktora to robi - dać wieksze mozliwości tworzenia miasta a nie tylko okolicy - zmienic image simów - zróżnicować wzrost i co jeszcze? Wyślemy taka liste do EA?:) |
Jeśli chodzi o zróżnicowany wzrost simów, to ja jestem przeciw takim udziwnieniom... Wyobrażacie sobie, jak wyglądałaby całująca się para, gdzie jeden sim jest niższy od drugiego o głowę (albo jeszcze więcej)? W normalnym życiu to możliwe, ale w grze tego po prostu nie widzę.
|
Jeśli już zrobią zróżnicowanie wzrostu to muszą zadbać o to, żeby wszystkie interakcje jakoś wyglądały.
|
Cytat:
|
Albo chociaż kobiety powinny być trochę niższe od mężczyzn. A jak włożą szpilki, niech będą równe...
|
i niech popracuja nad groboscia/szerokoscia szyji i wielkoscia glowy >.< bo kurde leby maja wielkie, szyje jak orangutany
|
Nie chodzi o żadne animacje. Jesli podeszliby do simów jak do obiektów 3d i interakcje odbywałyby się w czasie rzeczywistym nie byłoby to takie trudne. Za przykład podam choćby fifę. Zawodnicy nie wygladają jak klony. Posiadają wzrost oraz wage a mimo to kazy z nich walczy o piłkę, podcina przeciwnika, głowkuje itd. Problem polega w mechanice a nie w mozliwosciach programistycznych. Simy to typowy point&click dlatego tak to wyglada i raczej ea tego nie zmieni. Swoja droga zobaczcie jak wyglada to w spore. Oto przyklad ze wszystko jest mozliwe
|
Wszystko jest do zrobienia, tylko trzeba chcieć i umieć doprowadzić sprawę do końca. Problem w tym, że twórcy Simsów 3 mają gdzieś jakość produktu... W ich wypadku to lepiej nie bawić się nowatorskie pomysły, bo i tak nie będą działały... :P
|
Nie chcę, żeby ktoś się znowu mnie czepiał za niewiedzę o robieniu gier :P Ale na mój chłopski rozum to nie byłoby trzeba tak wiele robić w animacji przy różnicy wzrostu simów... W sumie we wzajemnych interakcjach to przy rozmowie simów wystarczyłoby, że postaci trzymałyby głowę w górze lub w dół, w zależności od wzrostu obu simów. Co do całowania na przykład sim stanąłby na palcach, albo też wyższy by się pochylił... Coś w ten deseń, nie wiem. Ale jak dorosły przytula dziecko, to się pochyla do niego i to nie było problemem :P Ale znowuż pojawia się problem mebli... bo niziutki sim jakby miał robić przy wysokim blacie kolację? Mógłby tak jak dziecko stawać na taborecie, ale chyba wyglądałoby to groteskowo :P W każdym bądź razie wystarczą chęci i się da zrobić wszystko... No i czas, ale on też zależy często od chęci, np. szefa, który zamiast ponaglać ciągle ekipę mógłby dać im zrobić coś wyjątkowego B)
|
| Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 23:45. |