TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Rzeczy, których NIE WOLNO robić w grze / Uszkodzenie otoczenia (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=63136)

Tenebris 24.07.2013 11:16

Odp: Rzeczy, których NIE WOLNO robić w grze / Uszkodzenie otoczenia

Liv jesteś naprawdę świetna. I zgadzam się z Malin - twórcy sobie totalnie olali zabezpieczenie gry :/.

rudzielec 27.07.2013 10:23

Cytat:

- istnieją na necie całkiem bezpieczne wersje eaxisowych otoczeń. Można je znaleźć tutaj.
no właśnie, bo chciałam sobie zainstalować jedno z tych otoczeń, podobnie jak przedmieście i otoczenia z biznesem, no ale nie rozumiem o co chodzi autorowi w tym miejscu:

Cytat:

You'll need to regenerate the Neighborhoods folder in Documents for the new 'hoods to show up.
hę? jak to zregenerować :|

i jeszcze pytanie odnośnie terenów wakacyjnych, czy mogę do takiego odświeżonego otoczenia dodać tereny wakacyjne oryginalnie z gry?
bo nie widzę w tym artykule nic takiego :(

revallsay 27.07.2013 17:18

a co oznacza regenerować? Na plikach gry się nie znam, ale wnioskując ze zdania, wydaje mi się, że musisz odnowić/odświerzyć ten folder

Liv 27.07.2013 21:35

Rudzia - najwyraźniej chodzi o to, żebyś wywaliła ten folder neighbourhoods (chociażby na pulpit), który masz teraz, a gra stworzyłaby sobie nowy.
Cytat:

i jeszcze pytanie odnośnie terenów wakacyjnych, czy mogę do takiego odświeżonego otoczenia dodać tereny wakacyjne oryginalnie z gry?
Zasadniczo możesz chyba dodać każde otoczenie. A przynajmniej nie wiem, dlaczego byś nie mogła.

miłośniczka zwierząt 18.12.2013 13:27

A ja mam pytanie czy jak np. w rodzinie Kaliente wezmę i dam Dinie do wyposażenia nagrobek jej męża, a potem siostry Kaliente wyprowadzę z domu i wprowadzę do innego to coś się stanie?

Liv 18.12.2013 13:47

Nie, a przynajmniej mi nic o tym nie wiadomo :)

miłośniczka zwierząt 18.12.2013 15:15

Dzięki Liv bo ja jak gram w Milowie to zawsze pakuje rodzinom nagrobki do wyposażenia i ich przenoszę do innych domów. A stanie się coś jak np przerobię Domek Balbinie Biedak?

Liv 18.12.2013 17:20

Cytat:

A stanie się coś jak np przerobię Domek Balbinie Biedak?
Tak! Twój komputer eksploduje, a jego kawałki polecą w kosmos, tam znajdzie je UFO, które się wkurzy i przyleci na ziemię, zabijając wszystko, co napotka na swej drodze :( Pierwszą ofiarą będziesz Ty, bo obcy nie lubią ludzi, a szczególnie tych, którzy nie myślą logicznie! :(

Wyjaśnienie dla sztywniaków - jakie pytanie, taka odpowiedź lub, opcjonalnie, co nie jest zabronione, jest dozwolone.

Aya 17.04.2014 14:00

Już dawno nikt tu nic nie pisał, ale pozwolę sobie pochwalić poradnik: świetny, czytelny, ciekawy i dużo się z niego dowiedziałam ^^
Także to, że moje otoczenie może być zepsute. Od zawsze gram w Miłowie i nigdy nie pomyślałam o tym, że gra może sobie dorabiać miastowych. Mam nadzieję, że moje ukochane miasteczko się nie przeludni :O No i mam te "linie" w dymkach. Jestem ciekawa, dlaczego - nagrobków nie usuwam, nie robiłam nic z rzeczy wymienionych, na kodach gram rzadko i to zwykle "maxmotives" bądź właśnie "boolprop (...)". Dziwne.

Gratuluję cierpliwości, że to wszystko wyjaśniałaś i odpowiadałaś na pytania innych, brawo :D

Sporeklaudia 11.05.2014 21:38

A czy zaspokajanie potrzeb Simów poprzez boolprop testingcheatsenabled true psuje otoczenie? ;)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 17:13.