TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   Studenckie Życie - proste pytania i odpowiedzi. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=64691)

Chwalisława 11.03.2013 13:55

Odp: Studenckie Życie - proste pytania i odpowiedzi.

Ja mam pytanie odnośnie protestów. Moja simka ogłosiła protest na parceli i potem pojawił się podest i kilka ulotek. Zjawili się simowie, ale moja simka nie mogła wejść na podest i poprowadzić protestu. Gdy klikam na podest to nie da się nic zrobić, bo pisze, że można zrobić tylko jeden protest, czy coś takiego.

Rosemarie 11.03.2013 14:14

Cytat:

Napisał Remus Lupin (Post 1670064)
Cześć.

Dawno nie grałem w simsy 3, ale dodatek mnie bardzo przekuje. Niestety tego dodatku nie mam.

Mam kilka pytań:

1.Gdzie mogę kupić smathphona?
2.Jakie korzyści wpływają na simów po skończeniu studiów?
3.Czy można wysłać małżeństwo na studia w wieku młodego dorosłego?
4.Czy można korzystać z integracji , obiektów po skończeniu studiów
5.Czy jest tajne bractwo takie jak w 2 dwójce?
6.Czy można zmieniać kierunki tak samo jak w the sims 2?
7. Czy można zaprosić jakiegoś studenta do naszej parceli mieszkalnej ,gdy skończymy studia?
8. Czy jak jesteśmy w kimś zakochani to można się zaręczać i zmusić studenta,żeby skończył lub porzucił studia tak jak w dwójce?

To na razie wszystko.

1. Automatycznie już go masz.
2. Zaczynasz oczywiście pracę na wyższym poziomie kariery (jak to dokładnie jest, nie wiem, bo moja simka ukończyła na razie dwa semestry).
3. Można. :) Ja moich nowożeńców wysłałam.
4. Tutaj dokładnie nie wiem, bo np. moja simka prowadziła bloga podczas studiów, a kiedy w czasie przerwy wróciła do domu - tego bloga już nie było. A z obiektów z tego co zauważyłam można korzystać, nawet wtedy, kiedy nie jest się na studiach.
5. Póki co nic takiego nie widziałam...
6. Nie, nie można, ale to chyba już było zaznaczone? Musisz od razu wybrać kierunek, kiedy wysyłasz sima na studia.
7. Tak, można, moja simka zapraszała swojego chłopaka. :D
8. Nic takiego nie widziałam, ale wątpię, żeby coś takiego było.

Juhas 11.03.2013 14:19

Cytat:

Napisał Remus Lupin (Post 1670064)
Mam kilka pytań:

1.Gdzie mogę kupić smathphona?
2.Jakie korzyści wpływają na simów po skończeniu studiów?
3.Czy można wysłać małżeństwo na studia w wieku młodego dorosłego?
4.Czy można korzystać z integracji , obiektów po skończeniu studiów
5.Czy jest tajne bractwo takie jak w 2 dwójce?
6.Czy można zmieniać kierunki tak samo jak w the sims 2?
7. Czy można zaprosić jakiegoś studenta do naszej parceli mieszkalnej ,gdy skończymy studia?
8. Czy jak jesteśmy w kimś zakochani to można się zaręczać i zmusić studenta,żeby skończył lub porzucił studia tak jak w dwójce?

To na razie wszystko.

1. Telfony zamieniają się automatycznie.
2. Nowe możliwości w zawodach wynikających z nowych kierunków (wyższy poziom kariery na start itp.)
3. Tak
4. Tak, obiekty typu kręgle, stanowiska badawcze możesz kupić do własnego domu.
5. Są bractwa studentów i siostrzane studentek, o tajnych nic nie wiem.
6. Nie, zdajesz dany kierunek od a do z lub całkowicie przerywasz studia w trakcie ich trwania.
7. Właśnie dzisiaj będę sprawdzał :D
8. Zaręczać się można, o przekonywaniu nic nie wiem.

Jean 11.03.2013 14:37

Jak mogę sklonować Sima? Albo lepiej jak stworzyć simorośl?

Remus Lupin 11.03.2013 15:14

Dzięki

Kolejne pytanie.

Jeśli chodzi o nowe kariery to są jako profesje,czy trzeba wstawić miejsce pracy sima?

Chloé 11.03.2013 15:41

Cytat:

Napisał pixidixxi (Post 1670074)
Ja chciałabym się zapytać co ten dodatek wnosi do simowego życia oprócz właśnie tego całego wyjazdu na studia? Bo chciałabym wiedzieć, czy opłaca się go instalować, skoro np. nie mam zamiaru wyjeżdżać na studia. Dzieje się coś ciekawego, oprócz tego wyjazdu?
:)

Poza takimi oczywistościami jak ciuchy, fryzury, obiekty i interakcje, dla simów nie-studentów masz do dyspozycji 3 z 5 nowych celów życiowych, 3 nowe umiejętności: sztuka uliczna, sieci społeczne i nauka plus umiejętności ukryte takie jak gra w zośkę. Również wejście we wszystkie grupy społeczne łącznie z nowymi karierami po ich ukończeniu, możliwość zdobycia szóstej cechy charakteru. Innymi słowy korzystasz z tych samych udogodnień co studenci, poza studiami i wszystkim co z tym związane.

Cytat:

Napisał Jean (Post 1670161)
Jak mogę sklonować Sima? Albo lepiej jak stworzyć simorośl?

Jednym ze sposobów jest stworzenie w maszynie do badań ziarna zakazanego owocu poprzez wprowadzenie DNA sima do rośliny. Ponoć po zjedzeniu wyhodowanego owocu sim stanie się simoroślą.
Sklonować sima można wykupując nagrodę życiową, która doszła w pokoleniach, kupon ten realizujesz w ośrodku naukowym.

Rosemarie 11.03.2013 16:42

Cytat:

Napisał Remus Lupin (Post 1670182)
Dzięki

Kolejne pytanie.

Jeśli chodzi o nowe kariery to są jako profesje,czy trzeba wstawić miejsce pracy sima?

Nie, nie są to profesje, u mnie w grze automatycznie wybrało jakiś budynek na miejsce pracy (moja simka po dwóch semestrach sztuk pięknych pracowała jako rzeczoznawca sztuki).

Samara 11.03.2013 18:14

Jak wmówić komuś,że jego matka jest lamą?

Kędziorek 11.03.2013 18:23

Cytat:

Napisał Samara (Post 1670371)
Jak wmówić komuś,że jego matka jest lamą?

Szukaj w interakcjach "Wredne", ale sądzę, że musisz się trochę jeszcze pokłócić zanim się pojawi to, co chcesz.

Jean 11.03.2013 19:18

Cytat:

Napisał Bindi (Post 1670213)
Sklonować sima można wykupując nagrodę życiową, która doszła w pokoleniach, kupon ten realizujesz w ośrodku naukowym.

Dzięki za odp. Ale co do sklonowania sima to nie chodzi mi o mojego sima tylko o innego i nie przez nagrodę życiową tylko za pomocą Stacji Badań Naukowych. Jest tam taka opcja,ale jakos nie moge jej zrobić.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 02:57.