TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Forumowa Mafia (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=441)
-   -   Forumowa Mafia II - uwagi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65878)

Juhas 10.10.2013 21:42

Odp: Forumowa Mafia II - uwagi

Może zorganizować poprzez bohaterów powiązanych z policją jakieś spotkanie z nawołaniem do ostrożności itp.?
Wtedy można by zostawić resztę samą sobie, ludzie by spekulowali co robić i przy okazji każdy by się z każdym poznał.

Bo przy obecnym zgrywaniu nieznajomych jakoś kiepsko to będzie wyglądać, każdy z każdym nagle się zna. ;)

Meryam 10.10.2013 21:42

A nie możemy po prostu wszyscy spokojnie porozmawiać, np. w parku. Od razu musimy wymyślać, że przy okazji swietnie się bawiliśmy obstawiając, kto mógbły nas zabić?

Yuki 10.10.2013 21:46

Trochę to bez sensu, coś powinno nas wszystkich łączyć.
Przykład:
- Cześć, nie znamy się, ale kto próbuje nas wszystkich zabić?
No nie.

Albo sie wszyscy znamy, albo spotykamy się w jednym miejscu, żeby nadać temu trochę realności.

Meryam 10.10.2013 21:47

Ok, przyjmijmy, że jutro policja organizuje jakiś taki alarm ostrzegawczy, coś w stylu tego, co napisał Juhas, i robi się kółko różańcowe wokół, i wszyscy jesteśmy ciekawi, co się tam dzieje. Może to by zadziałało?

Yuki 10.10.2013 21:50

Zobaczymy, może rzeczywiście to poskłada wszystko do kupy.

Pink Panther 10.10.2013 21:53

A jak w końcu z tą fabułą? :|

Juhas 10.10.2013 21:55

Fabuła niech będzie, ale taka żeby sprzyjała otoczce kryminalnej, a nie romansom z każdą kobietą w mieście. (Pink. :P)

Shiver 10.10.2013 21:57

Ja się przerzucam na 'suche' posty. Jest wygodniej i szybciej. Jak mam się z kimś spotkać i porozmawiać to zajmuje mi to 5 postów, a tak wszystko zmieszczę w 1.

Yuki 10.10.2013 22:02

A mi się podoba otoczka fabuły, nie brałam udziału w poprzedniej edycji, jednak z tego, co udało mi się przeczytać, to rzeczywiscie wynika, że nieco proporcje się niektórym pomieszały. :P
Z drugiej strony gra byłaby nudna bez chociażby najmniejszej fabuły, można co jakiś czas wplatać jakieś ogóle eventy, oczywiście kryminalne, na które każdy moze reagować w jakiś sposób i już inni mogą mieć podstawy do spekulacji na temat mafii oraz kto w niej jest. Właśnie coś takiego jak ten apel.
Np. jeden post od organizatora: "Do miasta zjechało się FBI." albo "Każdy mieszkaniec ma obowiązek zjawić się na rewizji osobistej".
To tylko luźny pomysł, nie wiem jak na niego zareagujecie.

muffindance 10.10.2013 22:06

ja na przykład wyobrażałam to sobie zupełnie inaczej.. bez takiej ilości fabuły, czy wymyślania romansów (:|). pomyślałam sobie "ah, co mi tam, mogę spróbować", a muszę dodać, że jako takiego doświadczenia z gry praktycznej nie mam, bo nigdy nie brałam w takim czymś udziału, ale obserwowałam już dwie edycje mafii na innym forum i sama z ciekawości wyszukiwałam fora z mafia przez google. szczerze powiedziawszy, napisalam dwa trzy posty u nas i przestalam, bo po prostu sie pogubilam w tej masie waidomosci (ledwo zdazylam wymyslic zdanie, a tu juz piec wpisów), nie wiedzialam, kto i do kogo pisze - jak sie okazalo, wcielam sie nawet komus w rozmowe. :wall: sledzilam dalej temat, a tu nagle napad na bank! pomyslałam sobie "wtf!? moze pink ma role jakiejs szychy i dlatego to rozpaczal?"
libby - masz smietny pomysl, mafia to super rozrywka, zmuszajaca do myslenia i pomaga w integracji forum, ale jak dla mnie to jeden wielki bajzel. teraz juz nie wiem, co robimy - ciagniemy fabułę, czy piszemy suche posty? przyznaję się, pogubiłam się i nawet teraz wolałabym zginąć - czy to z rąk mafii czy miasta - niż rezygnować, bo nie lubię się poddawać ;) jak ktos chce, mogę podać przykład jakiś innych for. naprawdę (wiem, powtarzam się) bardzo łatwo się jest tu zgubić (moim zdaniem, podkreślam), kiedy rozmowa dwoch obcych spotykajacych sie w kawiarni i przedstawianie się ciagnie się przez 10 czy 15 postów..

(wybaczcie, troche chaotycznie napisane, mam nadzieje, ze ogarniecie)

Libby edit: Lubię to :)!

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 13:39.