TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   Skok w przyszłość - problemy z grą. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65956)

xMalwina 29.10.2013 20:08

Odp: Skok w przyszłość - problemy z grą.

Ciężko stwierdzić. Tak jak pisałam wyżej, po ślubie miałam potomków, zrobiłam reset kontinuum bo nie włączał się almanach. Pomogło, zaczął się uruchamiać, ale potomków brak :/ Urodziły się bliźniaki, chłopcy, potomków dalej brak. Urodziła się córka, dalej nie ma potomków :/

EDIT
Po usunięciu zawartości Cache i modów jest masa potomków :| Teraz pytanie, co było za to odpowiedzialne ;)

anie_1981 29.10.2013 20:48

Zrób tak jak ja robię zawsze gdy coś w grze nie gra.

1. Zapisz sobie grę w jakimś dogodnym do testów momencie.
2. Za każdym razem jak dodajesz lub usuwasz mody czyść też cache gry, nawet jak z grą jest OK.
3. Jeśli po zabraniu modów i czyszczeniu cache jest OK, to wrzucaj do gry po góra 5 modów na raz. łatwiej jest wyizolować grupę, w której jest wadliwy mod. Jak na nią trafisz to w najgorszym razie czeka Cię pięciokrotne sprawdzanie gry :P Ja w ten sposób doszłam do tego który mod broi ;) Miałam pecha, bo był ostatni na liście (sprawdzałam mody alfabetycznie).

xMalwina 31.10.2013 17:29

Znowu mam problem :/ Nie mogę przeprowadzić się do innego miasta. Wszyscy wsiadają do taksówki, jadą na jakieś zadupie i pojawia się komunikat, że niemożliwa jest przeprowadzka bo trwa inna wyprawa :/ Wszyscy są w domu. Co na to poradzić?

Bella555 01.11.2013 18:52

Hej! Mam od wczoraj Skok W Przyszłość i mam problem z Zestawem Kwantowym :( Kiedy moja Simka wchodzi do komory hibernacyjnej żeby założyć ten kombinezon zasilany, po wyjściu z komory nadal nie ma go założonego, a patrzy sobie na ręce jakby miała. Niby może wchodzić w hibernację, ale nie otrzymuje żadnych nastrójników związanych z komorą hibernacyjną typu: "W hibernacji" czy "W pełnym stroju"... Kiedy klikam na lustro "Zaplanuj strój" to jest ten kombinezon, buty do niego, okulary i fryzura, ale nawet jak Simka to wszystko założy to nadal nie jest to "kombinezonem zasilanym"... Może trzeba to wykasować z Launchera i jeszcze raz to wgrać? Pomocy :(

anie_1981 01.11.2013 21:45

Pobierz jeszcze raz ze strony i zainstaluj zestaw od nowa. Masz coś takiego jak "Historia Zakupów" na stronie Simsów i tam masz wszystko co pobrałaś. O i ważna rzecz, w katalogu DCBackup w moich dokumentach są różne pliki. Zaleca się ich skasowanie, ponieważ wtedy gra chodzi ciut szybciej, ale jest tam plik ccmerged.package i on musi tam zostać, odkąd EA wydaje dodatki tzw. "Specjalne" (zawirają nowe interakcje, animacje nastrójniki), ten plik musi leżeć na swoim miejscu, bo on właśnie ma zapisane w sobie te wszystkie interakcje itd.

Simsowa5 02.11.2013 09:26

Gdy teleportuje się do przyszłości to nie mam sima. Sim znika i po prostu go nie ma. Jak to naprawić :( ?

Michek2000 02.11.2013 09:39

Mam pytanie jeżeli mam księgę Ćwirów i simowie nie robią animacji ,a ni nic to będą to robić po usunięciu ów plików.

anie_1981 02.11.2013 11:35

Nie dowiesz się dopóki nie sprawdzisz :)

Mamełe 02.11.2013 12:10

Cytat:

Napisał xMalwina (Post 1772161)
Znowu mam problem :/ Nie mogę przeprowadzić się do innego miasta. Wszyscy wsiadają do taksówki, jadą na jakieś zadupie i pojawia się komunikat, że niemożliwa jest przeprowadzka bo trwa inna wyprawa :/ Wszyscy są w domu. Co na to poradzić?

A nie masz jakiejś aktywnej misji z Wymarzonych Podróży?

Simsowa5 02.11.2013 15:40

Cytat:

Napisał Simsowa5 (Post 1772684)
Gdy teleportuje się do przyszłości to nie mam sima. Sim znika i po prostu go nie ma. Jak to naprawić :( ?

Już znam przyczynę robi to jeden z simów w mojej rodzinie. Gdy go wyprowadziłam do innego domu i wyruszyłam w przyszłość to simka była, a jak on jest to simka nie zjawia się w przyszłości. Jak jestem w przyszłości to nie ma jego portretu w znajomych to jest przezroczyste. Proszę o pomoc :cry:

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 10:53.