![]() |
Odp: The Sims 2 Ultimate Collections - problemy
Witam wszystkich!
Ostatnio zainstalowałam TS2 UC na komputerze z win8. Już wtedy miałam problem, ponieważ gra się kraszowała na ekranie ładowania bądź w tworzeniu sima, i mimo ustawiania kompatybilności z różnymi systemami, odpalaniu w trybie administratora, nic się nie poprawiało. Dopiero po zaktualizowaniu do win8.1 i ustawienia zgodności na win7 (co mnie dosyć mocno zaskoczyło, ponieważ widziałam że niektórym na 7 też nie działało) gra pięknie zaczęła chodzić. Niestety, do wczoraj. Nie jestem zbyt zaprzyjaźniona z techniką, więc kiedy asystent komputera mi mówi, że sterowniki (praktycznie wszystkie) są zbyt przestarzałe do zaktualizowanego systemu i każe je uaktualnić - po prostu to robię. Cóż, w tym przypadku moja uległość nie wyszła na dobre, bowiem Simsy zaczęły wyprawiać to samo co na samym początku, a nawet gorzej, ponieważ teraz "Aplikacja została zatrzymana" wyskakuje jak tylko pojawi się ekran ładowania (muszę zaznaczyć, że nie uruchamia się intro). Sądzę że jest to kwestia zbyt nowoczesnych sterowników, jednak nie mam pojęcia jak zmienić ich ustawienia (czy w ogóle można to zrobić) żeby można było grać. Byłabym ogromnie wdzięczna za jakąkolwiek podpowiedź i pomoc. Pozdrawiam |
Problem z grafiką w The Sims 2 - czarne tekstury pod simem
Cześć mam problem w The Sims 2 z czarnym tłem pod moim simem, jest to trochę uciążliwe i nie ładnie wygląda, co mogę zrobić z tym problemem ?
Gra pochodzi z origin - ostatnio była dostępna tam za darmo. Screenshot obrazujący sytuację: http://s11.postimg.org/8tfakc22r/Th3...II_pr0blem.jpg @Kędziorek: Za duże zdjęcie |
Ustaw poziom zacienienia na średni i powinno zniknąć ;)
|
Hej, ja znowu z dodatkami
Zawsze w normalnych The Sims 2 po prostu rozpakowywałam dodatki Winrarem do folderu Downloads. Także stworzylam owy folder w Ultimate Collection i rozpakowałam ale dodatki nadal nie pojawiają się w grze. Co robię źle? |
@up : mam ten sam problem, nie wiem co jest grane, zawartość modyfikowana włączona, wszystko robię, tak jak zawsze i bum, nic nie ma.
EDIT: Jednak nie ma tylko domków, ani tych,które ściągałam dziś, ani tych które kopiowałam ze starego Downloads z TS2.. |
Witam :)
Otóż pojawił się u mnie problem nagle znikąd. Mam zainstalowane The Sims 2 Ultimate Collection i grałem kilka dni (2). Dziś po pobraniu dodatków umiejscowiłem je w grze i uruchomiłem grę. Gra niby się włączała, ale po pięciu sekundach wyskoczył błąd, że gra The Sims 2 jest odinstalowana, choć miała swoje pliki folderze, w którym się zainstalowała. W dokumentach natomiast stworzył się folder The Sims 2 i w nim znajdowały się foldery takie jak: -Teleport -Logs -i jakiś plik Ten błąd wyskoczył mi już 2 raz. Pierwszy to kiedy przywróciłem system, ale teraz mam nowy i pobrałem simsy i znowu to samo :( Odinstalowałem grę i własnie ją pobieram, ale boję się, że znowu będzie to samo :( Ma ktoś pomysł jak temu zaradzić? Byłbym wdzięczny bardzo :) Pozdrawiam |
Cytat:
|
Zielona Herbata - wejdź w Moje Dokumenty-Ea Games-The Sims 2 UC-Neighborhoods-Otoczenie w którym zrobiłaś zdjęcia-Storytelling
|
gra się wyłącza podczas tworzenia sima [nawet do mi się sim nie pokaże a już się wyłączy] i podczas ładowania rodziny w mieście :( mam windows 8 , nie instaluję nic z internetu do simsów [ nawet nie umiem :( ] . Jest jakiś sposób na tą zmorę ''aplikacja...'' ?
PS:gra nie działa nawet w trybie zgodności XP ;( |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 00:45. |