TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 4: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=481)
-   -   The Sims 4 - problemy z grą (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=67260)

valyrian 07.09.2014 12:27

Odp: The Sims 4 - problemy z grą

Cytat:

Napisał stinkfist (Post 1831425)
również czasem nie reaguje mi klawiatura przy zmienianiu prędkości czasu.

Jak już pisałam wyżej, wystarczy wtedy włączyć okienko kodów i wyłączyć, powinno już działać :)

stinkfist 07.09.2014 12:36

Cytat:

Napisał valyrian (Post 1831441)
Jak już pisałam wyżej, wystarczy wtedy włączyć okienko kodów i wyłączyć, powinno już działać :)

wyjście do trybu budowania też parę razy naprawiło mi problem. faktycznie nie jest ciężko się tego pozbyć, ale i tak niezbyt fajnie, że sama trudność w ogóle się pojawia.

valyrian 07.09.2014 14:20

Cytat:

Napisał stinkfist (Post 1831443)
wyjście do trybu budowania też parę razy naprawiło mi problem. faktycznie nie jest ciężko się tego pozbyć, ale i tak niezbyt fajnie, że sama trudność w ogóle się pojawia.

Mi akurat w trybie budowania nie naprawiło tego, tylko właśnie okienko kodów. Tych błędów jest tak dużo i na większość nie ma niestety rady... nawet coś tak mało znaczącego jak nakładająca się na siebie muzyka (która nie przestaje grać nawet w trybie życia) bardzo denerwuje.

Ale najgorsze dla mnie i tak pozostanie, że czasami się zacina albo całkiem wyłącza, po zapisywaniu zmiany wyglądu lub podróży na inne parcele... tak się nie da grać, bo samo życie w domu z czasem staje się monotonne.

Norman 07.09.2014 17:10

Cytat:

Napisał emika93 (Post 1831440)
Norman, ja tak miałam z demem CAS. Głupi antywirus dodał mi bez mojej zgody aplikację do piaskownicy. Jak wyłączyłam piaskownicę (w innych antywirusach może nazywać się kwarantanna) to zadziałało.

Emika93, niestety to nic nie pomogło. Mało tego, całkowicie wyłączyłem antywirusa, nawet odinstalowałem, i dalej to samo. Ale mimo wszystko, bardzo Dziękuje Ci za odpowiedź. Cóż, pozostało mi tylko dalej próbować, chociaż już nie ma siły na te simsy. Kurde, w steam w życiu nie miałem takiego problemu. Niech szlag trafi ten origin. Próbowałem jeszcze dodawać aplikację do zaufanych, ale nic to nie dało, może wadliwy kod? Wątpię ponieważ nie pobrałoby mi gry. No cóż, żenada i tyle.

Cytat:

Napisał Norman (Post 1831466)
Emika93, niestety to nic nie pomogło. Mało tego, całkowicie wyłączyłem antywirusa, nawet odinstalowałem, i dalej to samo. Ale mimo wszystko, bardzo Dziękuje Ci za odpowiedź. Cóż, pozostało mi tylko dalej próbować, chociaż już nie ma siły na te simsy. Kurde, w steam w życiu nie miałem takiego problemu. Niech szlag trafi ten origin. Próbowałem jeszcze dodawać aplikację do zaufanych, ale nic to nie dało, może wadliwy kod? Wątpię ponieważ nie pobrałoby mi gry. No cóż, żenada i tyle.

Już wszystko działa, gdy zrestartowałem kompa i wyłączyłem piaskownicę, wszystko zaczęło śmigać! Emika93, jednak Miałaś rację. Tylko ja, popełniłem błąd. Owszem wyłączyłem piaskownicę, lecz nie zrestartowałem kompa :D Najważniejsze, że działa. Dziękuje Bardzo. Mój problem został rozwiązany, myślę, że komuś to może pomóc. Pozdrawiam! :D

emika93 07.09.2014 18:13

To fajnie, że już Ci działa, Norman :)

Marcella 08.09.2014 09:41

A ja mam inny problem tj. moi simowie wewnątrz jakiegoś budynku i nawet domu są bardzo ciemni, jakby nie padało na nich żadne światło, ustawiłam chyba po 10 lamp w każdym pokoju i nadal to sam, wie ktoś jak to naprawić ? :/

anie_1981 08.09.2014 11:04

Ja też zauważyłam, że wnętrza są raczej ciemne. Nie klikałam na lampy, jakoś tak brakło czasu, grałam tylko jakieś 2 godziny z hakiem, ale może na lampach można wybrać mocniejsze światło, jak w TS3?

Marcella 08.09.2014 11:59

to nic nie daje, simowie po prostu są tak ciemni że nie widać prawie nic

Neska1525 08.09.2014 13:06

Miałam tak w TS3. To było coś powiązane z ustawieniami karty graficznej. Nie pamiętam dokładnie- chyba robiłam optymalizację przez program NVidii.

A czy ktoś miał problem, że w trybie budowania/kupowania po wybraniu danego obiektu ekran robił się czarny?

Lubie 08.09.2014 14:21

Cytat:

Napisał Marcella (Post 1831508)
A ja mam inny problem tj. moi simowie wewnątrz jakiegoś budynku i nawet domu są bardzo ciemni, jakby nie padało na nich żadne światło, ustawiłam chyba po 10 lamp w każdym pokoju i nadal to sam, wie ktoś jak to naprawić ? :/

Opcje>Grafika>Oświetlenie>Bardzo Wysokie
Opcje>Grafika>Odbicie Światła>Wysokie

;)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 06:44.