![]() |
Odp: Rzeczy ze zdjęć - temat wspólny
Cytat:
Dobra, bardzo przydatna rzecz, ale chyba prościej by było, gdyby ktoś zrobił z tego jakiś poradnik. Razem z wyjaśnieniem, które rzeczy ściągnąć, jakie kody zastosować, bo niestety są osoby a) leniwe, którym się nie chce czytać i b) osoby, które nie umieją angielskiego tak dobrze, zeby wszystko zrozumieć i doczytać się, które pliki służą do czego. |
@up: no poradnik na pewno by sie przydał, tylko:
a) trzeba mieć czas, żeby go zrobić b) jak się napisze ten poradnik, to i tak będzie cała masa ludzi, która i tak pewnie tego nie pojmie (no ale mniejsza z tym) c) najpierw muszę obadać wszystko sama w grze, zanim cokolwiek zrobię, bo typowego poradnika do tego nie ma (bynajmniej ja nie znalazłam), wyczytałam to z pojedynczych postów, dlatego dzielę się tym, co wiem. No, ale jeśli jest ktoś, kto zechce sobie zrobić takie okna, to mogę się tym pobawić w wolnej chwili i spróbować zrobić taki poradnik. |
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=49799
jest poradnik na uchylone okno w dachu, ale coz... mi sie t kompletnie nie udaje. jezeli komus sie uda - chetnie zobacze ; D i moglbys sie podzielic |
Ja jakiś czas temu znalazłam ten na BlackPearl. Chciałam go wypróbować, ale jestem zawalona nauką, a na to niestety trzeba poświęcić trochę czasu.
|
a wie ktos moze, gdzie znajde przezroczysta podloge?
|
Tu tu masz na przykład :D
Wpisz w google glass floors ;) |
Cytat:
Aha! Chyba wiem, jak został zrobiony stopień :3 W tym tutorialu jest opisane krok po kroku, potrzebne jednak są pliki stąd. Trzeba jednak uważać, co się pobiera, bo można sobie rozwalić grę. Ponadto, w podobny sposób można zrobić taki "wyższy" sufit (np. jak na zdjęciach, ten zielony fragment) Tu pokazane jest dokładnie jak to wszystko wygląda ;) |
To zielone na suficie to zwykła nakładka. Sufit w tym domu nie jest podwyższony.
Robienie stopnia jest natomiast niepraktyczne, bo sim po nim nie zejdzie. Jeśli chcemy sobie zrobić taki stopień, to tylko w miejscu, po którym sim nie będzie musiał zejść. A co do ścian z MTS to jeśli ktoś nie ma ściągniętego SCRIPTORIUM, to niech sie lepiej nie zabiera za instalacje tych plików. Aoi: SIM NIE ZEJDZIE PO JEDNYM STOPNIU, MUSZĄ BYĆ DWA inaczej coś takiego w ogóle sie nie przydaje, no chyba, że dla ozdoby. |
Wystarczy dostawić schody do tego podestu. Jeśli podłoga jest obniżona tylko o jedno kliknięcie, to pojawi się tylko jeden stopień. Naprawdę ładnie to wygląda w grze, a sim nie ma żadnego problemu z wchodzeniem i schodzeniem xd
A całkiem ładne przezroczyste podłogi są też tu :) |
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 06:47. |