![]() |
Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra
Wtrącę się.
Ostatnio niektóre pobrane meble stały się czarne :| Nie migają na niebiesko, tylko są czarne. Kiedyś takie nie były. To nie jest już, tak jak z lustrzanymi ścianami, przez opcję odbicia światła, bo mam włączoną. Tradycyjne pytanie: co jest nie tak? |
Nie wiem, czy ja jestem jakaś durna, ale zachciało mi się zmienić cas i nie umiem w windowsie 7 znaleźć folderu TSData, nawet jak wyszukuje, to nic nie znajduje. -_- Ręcznie też nie ma, tam gdzie powinien być:
Cytat:
|
-> Dysk... -> Program Files [lub "Pliki programów (x86)", a przynajmniej tak jest u mnie] -> EA Games...
Jest, bo gdyby go nie było, nie mogłaby Ci się włączyć gra :P |
Aha! Lol, ile ja się z tym męczyłam... Wiedziałam, że musi gdzieś być, no ale dlaczego mi nie wyszukiwało? :(
Dzięki. :) |
No to ja teraz wystąpię.
Mam pewien problem z Franiem i Lilianą (może znacie ich z działu ze zdjęciami :)). Kiedy byli w górach, Liliana nauczyła się tańca-klepańca. Franek w tym czasie nie mógł, bo pobierał lekcje masażu, a kiedy skończył, już nikt nie tańczył, bo wszyscy się zmyli do domu (było późno). A że czas powrotu do domu nadchodził nieubłaganie, to pomyślałam sobie, że Frania nauczę tańczyć w domu (każąc tańczyć Lilianie, a jemu się do niej dołączyć). No tak łatwo nie było - gdy tylko zaczął tańczyć, wyskoczył błąd (mniej więcej taki, jaki można wywołać boolpropem). Sytuacja powtórzyła się kilka razy, boolpropem resetowałam oba simy, wieżę stereo, ale nic to nie dało. No nic, pomyślałam, że gra jest tak wymyślona, że tańca lokalnego można się nauczyć tylko będąc na wakacjach w danym otoczeniu i wyślę tam Franka przy najbliższej okazji. Teraz wybyli nad morze. Okej, miejscowi tańczą hula, niech moje simy też się uczą. Z Lilianą wszystko w porządku, ale gdy dołącza Franio, po chwili wyskakuje błąd. I to samo za każdą próbą. Wszyscy się resetują. Poddałam się, nie mam pomysłów, co to może być... Czy tym bezmyślnym tańczeniem w domu zaprzepaściłam jakiekolwiek szanse na nauczenie tego Franka? Aha, i jeszcze jeśli macie jeszcze ochotę czytać... Czy to normalne, że jeżeli zmieniałam ciążowe ciuchy simki boolpropem (Tom's Clothing Tester - coś w ten deseń), to po ciąży ona nie może chodzić do pracy? Samochód przyjeżdża normalnie, ale gdy każę jej wsiąść, opcja znika. Czy jedynym rozwiązaniem jest wyprowadzka i ponowne wprowadzenie jej do domu? |
Ale miałaś wtedy włączonego boolpropa, jak wyskakiwał ten błąd? Bo jakoś się nie doczytałam.
|
Cały czas mam go włączonego.
|
Więc go wyłącz. Ot, filozofia.
|
Cytat:
|
Cytat: