TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Pytania i odpowiedzi oraz problemy z grą (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60978)

Filleable 03.06.2012 19:58

Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

A nie wystarczy zamiast reinstalki przenieść całego folderu EA i uruchomić grę na czysto?

ultraviolence 03.06.2012 20:10

Cytat:

Napisał Filleable (Post 1537504)
A nie wystarczy zamiast reinstalki przenieść całego folderu EA i uruchomić grę na czysto?

Możliwe, że tak - wtedy nie byłam na takim stopniu "zaawansowania" jak teraz, więc nawet o tym nie pomyślałam :) Niemniej jednak nie ma sensu niczego przenosić, bo jeśli jest to wina boolPropa, to tak czy siak stare zapisy nie zadziałają.

Filleable 03.06.2012 20:37

No ale szybciej i prościej jest w takim razie wywalić wszystko z EA Games, niż reinstalowac wszystko. :)

Dżiglipaff 04.06.2012 19:46

Cytat:

Napisał ultraviolence (Post 1537525)
Możliwe, że tak - wtedy nie byłam na takim stopniu "zaawansowania" jak teraz, więc nawet o tym nie pomyślałam :) Niemniej jednak nie ma sensu niczego przenosić, bo jeśli jest to wina boolPropa, to tak czy siak stare zapisy nie zadziałają.

imo jeśli nie ma kłopotu z Lilianą, to problem może być w simie Franku - u mnie wszyscy simowie uczą się tańców w domu i nie ma z tym problemu

Spróbowałanym ich najpierw wyprowadzić

Orzechowo 04.06.2012 20:29

Dzięki, spróbuję. (A tak BTW to jak wyskakiwał ten błąd, to zdaje mi się, że jego nazwa kończyła się na "Franciszek".) Reinstalkę muszę odłożyć na później, bo nie mam chwilowo w posiadaniu podstawy. XD

Kenny McCormick 07.06.2012 14:27

Hej : )
Mam taki problem, że gdy chcę uruchomić se warsztata normalnie, to mi wychodzi, że działanie aplikacji zakłucone... Dlaczego? Dziś impotrowałem przez SimPE paru simów (manekinów również.)

Malin 08.06.2012 09:37

Mi po wyciągnięciu urodzonych w grze Simów przez SimPe, posypała się cała gra i musiałam reinstalować. Na początku nie widziałam żadnego związku, wszystko robiłam wg instrukcji z poradnika, ale gdy Rudzia mi napisała, że też miała problemy po wyciąganiu Simów przez ten program, stwierdziłam, że to chyba przez to. Dała mi radę, aby wyciągnięte Simy sklonować w Warsztacie, zwyczajnie je tam zapisać, a pierwowzory i pliki w folderze SavedSims po prostu usunąć.
Rady dla Ciebie nie mam, bo się na tym nie znam (a już tym bardziej, że w ogóle Ci się Warsztat nie otwiera), ale chciałam zwrócić uwagę na to, ze wyciąganie postaci przez SimPe chyba wcale takie bezpieczne nie jest.

Kenny McCormick 08.06.2012 13:45

To może coś da, jak usunę te simy z folderu? :)

kalafjor 08.06.2012 21:43

PONAWIAM PO RAZ SETNY I DODAJĘ NOWE PROBLEMY.
Przeniosłem nagrobki z parceli domowej na miejski cmentarz. Wszystko zapisałem i wyszedłem do otoczenia, bo chciałem je ustawić. Niestety, nie ma ich tam. Za to kiedy simka, która "wysłała" nagrobki pojedzie na parcele to stoją normalnie przy ulicy. :<

Kolejny problem.
Czy mogę jakoś zmienić simowi karnację/skin? Bo gram sobie rodzinką i facet ma zbyt ciemną karnację i w grze to brzydko wygląda. :<

I jeszcze jeden.
Ostatnio jednemu z moich simów po nauczeniu się tańca z tym płonącym kijem w Twikki w wyposażeniu pojawił się jakiś przedmiot, który nie ma postaci, ale jest ikonką tego tańca i coś tam po angielsku napisane. WTF? :|

Larandil 09.06.2012 10:22

haha, blagam, pomocy ; )

zachcialo mi sie grac w trybie okienkowym, wiec szukalm poradnika. znalazlam.
no i nie doczytalam do konca i tylko spacje kliknelam i nic wiecej. a teraz doczytalam, ze trzeba rowniez dodac -w. coz :|

tyle, ze teraz nie moge tego edytowac, bo jest zbalokowane. pomoze ktos?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 17:21.