TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 4: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=434)
-   -   The Sims 4 - komentarze do newsów (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65173)

Liv 30.08.2013 12:07

Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

@up: podpisuję się pod tym rekami i nogami!
Zresztą, zdecydowana większość społeczności myśli podobnie!

Za dużo chyba przesiaduję na MTS... Powstał tam taki temat, który ostatecznie sprawił, że napisałam taką "listę życzeń", czyli czego oczekuję od TS4. Kilka punktów z niej to moje "dealbrakers"/must-haves - jeśli ich nie będzie, nie kupię gry.
Doszłam też do wniosku, że mój styl gry jest bardzo "rodzinny" - rzadko kiedy moi młodzi simowie nie zakładają rodzin, poza tym, powiedzmy sobie szczerze, lubię grać dziećmi :) Oczywiście inne aspekty typu kariera, przyjaciele itd. też są dla mnie ważne. Ale jako że TS2 dała nam możliwość tworzenia wielopokoleniowych rodzin, to staram się z tego korzystać na maksa.
I właśnie ze względu na to martwi mnie TS4 - że za pomocą tych nastrojów i emocji zrobią z moich simów egoistów i będę się cieszyć jak podczas gry w TS3, że jestem w stanie ogarnąć trzyosobową rodzinę (przy czym w TS2 naprawdę sporym wyzwaniem są dla mnie domy, gdzie jest 6 i więcej simów).
Zwróćcie uwagę na charakter ostatnich newsów - nie ma w nich NIC o wzajemnych relacjach simów. Pomijając, że w ogóle zastanawia mnie, dlaczego gra, nad która pracują już kilka lat, jest NADAL w fazie pre-alpha i nic o niej nie wiemy de facto. Nielogiczne jest dla mnie też wywalenie CASTa na rzecz innych "nowości" - okazuje się on być jednym z najczęściej wymienianych dealbrakerów. Emocje? Nigdzie ich nie widziałam i nie wpadłabym na to, że właśnie na nich twórcy nowej części simsów najbardziej się skupią.
Albo gra, do której będzie wymagane połączanie z siecią. Nie, dziękuję. (już sama funkcja publikowania "wspomnień" simów z TS3 w necie z poziomu gry jest dla mnie wkuwiająca...)
Pograłam chwilę w TS3+Pokolenia, ale schrzaniony postęp historii kazał mi wrócić do TS2 i nie żałuję =)

Na koniec monologu bardzo Was zachęcam, żebyście też stworzyli sobie taką listę - jak już będziemy wiedzieć coś więcej i coś PEWNEGO, skonfrontujemy to z nią :D

manika360 30.08.2013 12:27

Moim skromnym zdaniem większość zbytnio narzeka, wiadomo że za brak kreatora stylu można się gniewać (sama często używam) , ale narzekanie na : brak wzrostu, na tekstury, na brak animacji wsiadania do samochodu i wkładania naczyń, brak ruchu ulicznego itd.
Po pierwsze, gra jest jeszcze nie skończona i twórcy mogą coś dodać\zmienić.
Po drugie twórcy chcieli odchudzić grę, wszelkie zbędne animacje w tym nie pomogą a tym bardziej wzrost który wniesie milion nowych interakcji.
Po trzecie pamiętam że w dwójce nie było ani : wzrostu, ani jakiś ładnych tekstur i włosów (dopiero w dodatkach jakieś ładne doszły), ani kreatora stylu, animacji wkładania naczyń i gra chociaż nie miała tych wszystkich pierdół była zabawna i grywalna.

Więc zamiast narzekać bądźmy dobrej myśli.

anie_1981 30.08.2013 13:23

Ja powiem tak, jako osoba, która nie zamierza tak czy siak kupować czwórki, mogę spojrzeć na nią obiektywnie i bez emocji. Planuję cieszyć się tym co mam, czyli całą serią trójki (bez Kiczu Perry, bo jakby sąsiadka paradowała po mieście z babeczką na głowie, to puściłabym pawia na klawiaturę). Porównując obie części stwierdzam, że wolę trójkę. W czwórce to tak naprawdę podoba mi się tylko nowy system budowy Simów, to bardzo ciekawa innowacja. Ale brak Kreatora Stylów jest dla mnie właśnie takim dealbreakerem, zabranie tegoż kreatora... To gigantyczny strzał w stopę EA, taki dużego kalibru....

Searle 30.08.2013 13:46

Uważam, że jeszcze jest za wcześnie by decydować czy kupi się czwórkę lub czy będzie gorsza od trójeczki.
Tak naprawdę, dopóki nie zagramy. nie przekonamy się, czy im ta osłona wyszła i czy jest warta takiej ceny.

Damian 30.08.2013 14:30

Zrozumcie że na tym etapie nie można zbyt wiele mówić, podawałem daty w których będzie coś wiadomo, no ale nie trzeba od razu pisać "już się zniechęcam" gdy tylko kilka informacji podali i jakiś domysły fanów.

11 września - gama informacji nt. budowania

17 września - czat z producentami

19 września - gama informacji nt. animacji

@anie_1981 Słodkie niespodzianki Katy Perry oraz edycja limitowana Zostań Gwiazdą z Katy Perry została wycofana ze sprzedaży ze względu na nowy wizerunek gwiazdy który nadejdzie z nowym albumem :P

adamo030 30.08.2013 14:44

Jeżeli wiadomo już, że kreatora nie będzie to można się zniechęcić. Chyba, że zdecydują na jego powstanie. Nie wiem dlaczego z niego rezygnują? Bo za dużo roboty jest nad wzorami? To po kiego grzyba tak lecą z czasem, że ma być w 2014? Niech będzie, ale we wrześniu, ale zrobiona tak, że jak się ją włączy to szczena opadnie, a nie że będzie się żałować kasy. Ja osobiście póki co zostaje przy trójce mimo, że jest sporo wkurzających rzeczy.

Damian 30.08.2013 15:22

Ale wiele z was chwali The Sims 2 gdzie CAST'a nie było, więc co macie do The Sims 4 :D ?

Liv 30.08.2013 15:31

Bo dwójka nawet bez CASTa jest świetna :D
Poza tym, gdyby w niej pojawił się CAST i jeszcze parę innych rzeczy z TS3, dla mnie byłaby to gra idealna :)
No i nie zapominaj, że dla wielu ludzi CAST jest jedną (jedyną? :D) z rzeczy, dzięki której przekonali się do TS3. Odebranie tego w czwartej części jest więc głupotą, no chyba, że nagle EA zaczęło gardzić pieniędzmi, w co wątpię :D

Anyway, dla mnie CAST jest dealbreakerem :) A te prawie 200 zł z chęcią wydam na coś, co naprawdę będzie tego warte ; D

Mroczny Pan Skromności 30.08.2013 16:19

@manika360: Dlaczego nie mogę narzekać na animacje [a raczej ich brak] skoro to mnie straszliwie denewrwuje i wręcz zniechęca do gry? Poza tym, tych animacji nie było w trójce, więc nie rozumiem argumentu, że gra nie jest skończona... Ostatnio po tygodniu grania w trójkę wróciłem do dwójki i pierwsze, co mnie "uderzyło" to właśnie świetne animacje [btw. w dwójce JEST animacja wkładania naczyń] z którymi gra nabiera świetnego klimatu.

Od czwórki głównie oczekuję:
- braku błędów,
- ANIMACJI WSIADANIA DO SAMOCHODU, WKŁADANIA NACZYŃ DO ZMYWARKI ITP. [tak, to aluzja do kogoś],
- możliwość ustalenia indywidualnie dla każdego sima, w jaki sposób dany kolor będzie oddziaływać na niego,
- interakcje jak z dwójki.

Nad innymi wymaganiami postaram się pomyśleć ;)

manika360 30.08.2013 17:13

Okej Okej, nie wiedziałam że animacje wkładania naczyń są dla kogoś tak ważne C:
Chodziło mi bardziej o to że jeszcze nie widzieliśmy w pełni rozgrywki z czwórki, więc nie czas by narzekać że czegoś nie ma albo że coś jest złe

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 20:58.