![]() |
Odp: Masz pytanie ? Zadaj je tu !
Cytat:
|
Powiedzmy inaczej. Jak dobrze wiesz, młoda kobieto, czarownice dochodzą w The Sims 2, dodatku do przełomowej gry The Sims 2. Czarownicą/czarodziejem można się stać poprzez zaprzyjaźnienie się z czarownica na parceli publicznej i wybrania opcji wtajemniczenia. wtedy owa czarownica zamienia cię w taką sama czarownicę (dobrą bądź złą, neutralną można stać się później). Masz wtedy w wyposażeniu księgę czarów i kociołek. W kociołkumozesz wytwarzać niektóre magiczne meble lub przedmioty niezbędne do czarowania. W księdze czarów jest spis wszystkich zaklęć, które umiesz rzucać, oraz można się z niej uczyć nowych zaklęć. By czarować, należy miec w wyposażeniu niezbędne do tego czaru przedmioty. Czarujesz, klikając na sima i wybierając opcję "rzuć zaklęcie". Przydatne tematy: http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=46419 http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=47674 +odrobina chęci poszukania informacji. |
Cytat:
|
Po czym poznać czarodzieja/czarownicę?
|
Jest ubrany/a w szatę, ma świetlistą lub zieloną skórę i światełka wokoło siebie.
|
Dzięki.
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy da się w jakiś sposób zamknąć drzwi. Tak żeby wyglądały na zamknięte? Bo chce jedne usunąć ale one są otwarte. |
Przecież do usuwania nie muszą być zamknięte. Wystarczy najechać na framugę, ctrl+del i po kłopocie :)
|
Cytat:
Ale jeżeli to parcela osiedlowa, to kody na budowanie są inne. Ale prawdopodobnie masz przy drzwiach powieszoną lampkę sufitową i ona skutecznie blokuje zamykanie się drzwi. |
Na razie próbowałem niezastąpionym moveObjects'em i podziałało. :)
Dzięki za pomoc |
Mam pytanie, drodzy koledzy. Zaprzyjaźniłam się z czarownicą i z dobrą, i ze złą, ale nic! Nie ma żadnej opcji w stylu naucz magi itp. Napiszcie co mogę zrobić by być czarownicą. A może coś robię źle ?? Z góry dziękuje za pomoc.
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 00:56. |