TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50756)

Fatamorgana 08.06.2009 19:15

Odp: Pytania i odpowiedzi

A jak zrobić, by Simka od razu po zrobieniu jedzenia je zjadła? Bo ona je odkłada.

Fatamorgana 08.06.2009 19:32

Jak mogę wziąć udział w apelu? To zadanie jest dostępne w ramce obok umiejętności, lecz gdy klikam na szkołę, opcja jest zablokowana, i pisze "Weź udział w apelu !".

Wampirencja 08.06.2009 20:55

Ja mam pytanko [jużjutromamsimyjużjutromamsimy ^^] czy można ożywiać zmarłe simy? Moje simy mają szczęście nieziemskie do topienia się/porażeńprądem/śmiercią z głodu.
Ew. czy można się kłócić ze śmiercią PO zejściu sima [bo nie chcę strażnika-ożywiacza meldować z każdym simem ;p lubię samotnikami grać].

agnieszka130187 08.06.2009 21:06

A ja oprócz tej szminki, mam pytanie odnoście ogrodnictwa. Mój Sim ma 3 lub 4 poziom umiejętności, nie pamiętam zbyt dobrze i nie może przeczytać książki o ogrodnictwie. Ile musi mieć poziomów, żeby ją przeczytać, obiecałam już mu. :P

tagmen 08.06.2009 21:32

a mi przy instalacji wyskakuje takie cos "blad urzadzen wejscia i wyjscia" i przerywa instalacje, instaluje na laptopie...o co chodzi ? wiecie?

claudia_o 08.06.2009 21:49

wydaje mi się, że każda dziedzina ma 3 książki. Pierwsza jest do 4 punktu, 2 do przedostatniego, a 3 do ostatniego. W każdym razie u mnie tak jest ;p

Jeżeli chodzi Ci o drugi poziom to przeczytaj najpeirw pierwszy tom, rozwiń do 5 i przeczytaj drugi. Ja tak robię ;)

ultraviolence 08.06.2009 22:07

Cytat:

Napisał Wampirencja (Post 1040726)
(...) czy można ożywiać zmarłe simy? Moje simy mają szczęście nieziemskie do topienia się/porażeńprądem/śmiercią z głodu.
Ew. czy można się kłócić ze śmiercią PO zejściu sima? (...)

1. Z tego, co dzisiaj doświadczyłam, to raczej nie. Wsadziłam nagrobek zmarłej simki do wyposażenia jej męża i poleciałam na cmentarz, do katakumb. Nie było tam nic ciekawego, oprócz opcji "zajmuj się zmarłymi". Niestety, ona nie przywraca zmarłego do życia. Próbowałam też z zaniesieniem szczątków do laboratorium/centrum naukowego, ale to też nic nie dało.
2. Nie, nie można. Próbowałam ocalić tę simkę za wszelką cenę, ale po kliknięciu na Mrocznego Kosiarza, wyświetlało się tylko "brak dostępnych interakcji" -___-.

agnieszka130187 08.06.2009 22:20

Właśnie mi się wydawało, że ta książka o ogrodnictwie jest tylko jedna.... muszę zobaczyć.

ultraviolence 08.06.2009 22:22

Cytat:

Napisał agnieszka130187 (Post 1040773)
Właśnie mi się wydawało, że ta książka o ogrodnictwie jest tylko jedna.... muszę zobaczyć.

I dobrze Ci się zdawało :) Moja simka mogła ją przeczytać nawet wtedy, kiedy nie miała kompletnego pojęcia o ogrodnictwie. Przy okazji, po przeczytaniu tej książki, dostała kilka nasion, które potem można było obejrzeć w jej wyposażeniu (no i naturalnie zasadzić gdzieś w ogródku :)).

EDIT:
Szminka z połyskiem jest. To bodajże ta pierwsza albo trzecia w trybie tworzenia sima (druga chyba jest matowa). Zauważ, że można zmieniać jej kolor za pomocą palety... ale nie tylko ten główny. Masz również możliwość zmieniania barwy połysku na pomadce (jutro jak wlecę na forum, to wrzucę Ci fotkę :)).

agnieszka130187 08.06.2009 22:27

O zmianie kolorów wiem, a jak można połysk zmienić ?
Co do tej książki to teraz mnie zmartwiłaąs, kupiłam ją, a nie mogę jej przeczytać, choć ją mam !

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 12:56.