![]() |
Odp: Forumowa Mafia
Odpisałam najszybciej jak mogłam. Szkoda, że Maqryll się obraził...
"Skąd mam wiedzieć? Jakieś. Ale nie bierz tego do siebie, wiesz, jak jest. Możesz przyjść teraz, pomyślimy, co zrobić." |
Znowu wiadomość, znowu od Diany
"Nie. Nie przyjdę. Za bardzo Cię narażę, przykro mi, ale też muszę dbać o bezpieczeństwo innych. Jesteś dla mnie ważna, ale jak widzę Wraith zmienili rozpiskę i już nie wiem kto zginie w najbliższych dniach, musisz zachować ostrożność, w nocy moze po 22 do Ciebie przyjdę, przynajmniej postaram się. Jeżeli mnie nie będzie, to znaczy, ze za dużo osób, kręciło się w okolicy"- wysłałem. W stołówce byłem sam jak palec, nikogo nie było, czułem się smutno, nikt mi nie wierzył, nawet Diana. |
Dopiero wtedy zdałem sobie sprawę, że cheeba to ta kobieta, która odwiedziła mnie wczoraj po nocy. Zachowywała się dziwnie. Czyżby zalazła komuś za skórę i przez to zostaa zabita?
Ogarnął mnie lęk. Nie o samego siebie, ale jedyną osobę, którą dobrze tutaj poznałem. Nie pozwolę by mi ją odebrano. |
Ciężko było spekulować kto jest Wraith. Właściwie mógł to być każdy. Więc mamy czekać? Na co? Aż padną kolejni?
|
Odczytałam wiadomość. Nie odpisywałam już.
Poszłam za to do stołówki. No i przeczucie dobrze mnie kierowało... Był tam Maqryll. Poobserwowałam go przez chwilę. |
-Diana- wrzasnąłem- Pisałem Ci, ze ściągasz na siebie kłopoty!
|
Miało być dyskretnie, ale od razu zostałam zauważona. Echh...
- O tej porze? Nikt nie wie, że tu jestem! - odpowiedziałam. |
Wraz z Cherrie wróciliśmy do kwatery i dokładnie zabezpieczyliśmy dom. Starałem się udawać twardziela, ale czułem, że narobię w spodnie, jeśli w nocy wyrwie mnie ze snu jakikolwiek szmer.
|
-Okej, powiedz mi, wierzysz mi? Proszę powiedz szczerze- mruknąłem.
|
- Ja ci wierzę. Ale inni nie. I teraz wszyscy myślą, że razem spiskujemy!
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 15:04. |