TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3: Zwierzaki - Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=61914)

mar1712 20.12.2011 13:18

Odp: Pytania i odpowiedzi

Witam, zamierzam swojej 8 letniej córce kupić sims 3 zwierzaki na konsolę ps3. Grała już na laptopie w Sims 3 ale laptop strasznie sie grzeje, mam pytanie czy ta gra jest odpowiednia dla 8 latki? czy jak kupię Sims 3 zwierzaki to bede musial też kupić podstawowe Sims 3? czy po prostu gra bedzie chodziła? czy dodatki potrzebują wersji podstawowej? Dziekuje za odpowiedzi.

Séverine 20.12.2011 13:36

Cytat:

Napisał mar1712 (Post 1482335)
Witam, zamierzam swojej 8 letniej córce kupić sims 3 zwierzaki na konsolę ps3. Grała już na laptopie w Sims 3 ale laptop strasznie sie grzeje, mam pytanie czy ta gra jest odpowiednia dla 8 latki? czy jak kupię Sims 3 zwierzaki to bede musial też kupić podstawowe Sims 3? czy po prostu gra bedzie chodziła? czy dodatki potrzebują wersji podstawowej? Dziekuje za odpowiedzi.

Trzeba kupić podstawę żeby dodatki i akcesoria działały. Myślę, że to odpowiednia gra, ja chyba zaczęłam nawet trochę wcześniej grać w Simsy.

Mam pytanie, czy jak mam klacz (w rodzinie) i ona bardzo lubi dzikiego konia (ogier) to czy oni mogą mieć źrebięta? Moja Simka go nie zna bo gdy tylko próbuje podejść do jakiekolwiek dzikiego konia to one uciekają. I tu właśnie mam drugie pytanie, co zrobić, żeby oswoić dzikiego konia? Jak już napisałam, gdy tylko jakikolwiek Sim podchodzi do dzikiego konia to najpierw rży a później ucieka, ze zwierzętami nie mam problemu, moje konie i psy bardzo szybko się zaprzyjaźniają z dzikimi końmi. Jeśli da radę, żeby mieli źrebię to jak to zrobić? Ten koń musi iść na parcelę moich Simów do zagrody czy jak?

Lubie 20.12.2011 14:29

Cytat:

Napisał mar1712 (Post 1482335)
kupić sims 3 zwierzaki na konsolę ps3

@olanowiak
Czytaj uważniej.

@mar1712
Nie musisz kupować podstawki na konsole...
Można powiedzieć że to jest oddzielna gra na PS3

Cytat:

Rodzaj Dodatek do gry (osobna gra)
Tak pisali na ceneo... Czyli to w nawiasie to chodzi o wersje na PS3...

ultraviolence 20.12.2011 15:05

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1482315)
A ja marzę o modzie, który wyłączy tą sąsiedzką adopcję. Dlaczego? Bo najczęściej ten znaczek adopcji nie znika, za to ludzie się przeprowadzają, lub gra ich kasuje, a znaczek zostaje na pustym domu.

Przyłączam się do tej listy marzeń... Jak będę chciała rozmnożyć swojego czworonoga, to to zrobię - znajdę mu odpowiedniego partnera i tak dalej. Niepotrzebne mi samogenerujące się maluchy, które na dodatek nie mają powiązań ze swoja matką (a o ojcu to już w ogóle można sobie pomarzyć - najwyraźniej jest to niepokalane poczęcie :P). Strasznie wkurzające to jest.

Rosemarie 20.12.2011 15:08

@up, nawet tego nie zauważyłam O.O może dlatego, że tylko raz zaadoptowałam zwierzaka od sąsiadów. mnie też wkurza to, że adoptowane zwierzaki nie mają powiązań ze swoją matką, a na dodatek nie mają ojca XD

ultraviolence 20.12.2011 15:17

Cytat:

Napisał Rosemarie (Post 1482388)
@up, nawet tego nie zauważyłam O.O może dlatego, że tylko raz zaadoptowałam zwierzaka od sąsiadów. mnie też wkurza to, że adoptowane zwierzaki nie mają powiązań ze swoją matką, a na dodatek nie mają ojca XD

Ja nigdy nie adoptuję zwierzaków od sąsiadów... A jeśli coś urodzi mi się w jednej z moich rodzin, po prostu kasuję maleństwa Master Controllerem ("usuń całkowicie"). Wiem, brutalne :D Ale nic na to nie poradzę, że tak mnie wkurzają te niezaplanowane mioty. Mam już partnera dla mojej suczki i rozmnożę ją wtedy, kiedy będę chciała. To ja w końcu zarządzam grą, a nie na odwrót B)

suomii 21.12.2011 14:22

Mam jeszcze pytanie. Można adoptować dzikiego konia, psa, lub kota? Oczywiście poz zaprzyjaźnieniu się z nim itd.

anie_1981 21.12.2011 14:29

Tak, można. Po zaprzyjaźnieniu się pojawia się opcja "Przygarnij", czy coś w ten deseń.

zuzapets 21.12.2011 16:11

suomii możesz też adoptować bezpańskiego psa,kota lub dzikiego konia za pomocą kodu;)

suomii 21.12.2011 19:55

Okej dzięki ;p . W ogóle , po opiniach, które czytam Zwierzaki to chyba najlepszy dodatek.. ;]

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 03:35.