TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   The Sims 3 - Kariera - dyskusje. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=54921)

Ilona 06.06.2010 21:24

Odp: The Sims 3 - Kariera - dyskusje.

Lady88 nie dodatki,a caly katalog przenies na pulpit,jezeli bedziesz musiala instalowac gre na nowo to przenosisz katalog downloads i DCBakup do moich dokumetow i nie musisz,plikow sim3pack od nowa instalowac,wiec wrazie reinstalki instalujesz wszystkie dodatki i latki po czym przenosisz katalogi Downloads,DCBackup i reszte spwrotem do moich dokumentow,to wszystko.odpalasz gre i sprawdzasz,czy wszystko dziala

Hondirenda 06.06.2010 21:33

Gdzieś czytałam, że jest nowe miasto, Twinbrook. Czy to prawda? I czy da się "karierować" dalej w Sunset Valley ze wszystkimi udogodnieniami?

Lady88 06.06.2010 21:33

Kurde, za późno mi powiedziałaś :( zaczęłam już instalować (podstawka i WP) a przed usunięciem skopiowałam downloads i mods :( dobra, teraz zainstaluje dodatki, zainstaluje łatkę i zrobię wg tej instrukcji co dawałam link... mam nadzieję, że będzie OK :(

EDIT: aha super :/ okazuje się, że dopóki nie zaktualizuje gry, to nie mogę kliknąć ani znaczka play ani czegokolwiek :/ ciekwe co będzie ;/

Cytat:

Napisał Hondirenda (Post 1256430)
Gdzieś czytałam, że jest nowe miasto, Twinbrook. Czy to prawda? I czy da się "karierować" dalej w Sunset Valley ze wszystkimi udogodnieniami?

Tak jest Twinbrook, ale możesz grać dalej w Sunset Valley, umieszczać nowe parcele i podejmować się nowych zawodów :)

Ilona 06.06.2010 21:45

a masz ten katalog dcbackup?jezeli nie,to nie wgraj wp i nie aktualuizuj dalej gry,tylko zainstaluj wszystkuie sim3packi,dopiero teraz przyjda akcesoria,aktualizacja,kariera,aktualizacja

Lady88 06.06.2010 21:47

Ale chodzi o to, że nie da się kliknąć na Pobrane :/ mam jakiś dcbackup, sa tam jakieś pliki, myślisz, że to tamte ???

Ilona 06.06.2010 21:50

to dobrze,ze go masz,vbo w nim sa wszystkie zainstalowane sim3packi,wiec mozesz spokojnie wgrac wszystko do kariery i tylko przeniesz katalogi Downloads i ten dcbackup,no i oczywiscie reszte,ktore sa potrzebne tez,ale nie musisz instalowac na nowo sim3packow

Lady88 06.06.2010 21:52

tzn on jest w moich dokumentach, nie wiedziałam, że trzeba przenieść, ale tam są wszystkie pliki, myślę że nie naruszone. więc skopiuje download i mods

anie_1981 06.06.2010 22:20

Lady88, przeczytaj ten poradnik. Co prawda teraz wrzuca się mody do gry trochę inaczej, ale przeczytaj jak zdobyć pliki dodatków Store. Gdy instalują się prawidłowo, to lądują w katalogu DCCache. Mają format dbc. Ale ostatnio zauważyłam, że przed łatą 1.8\2.3, Store instalowało się do plików dbc i ebc. Nie wiem dlaczego gra czasami tworzyła pliki dbc a czasami ebc. Zrób tak:

1. Zainstaluj samą podstawkę i patch 1.7 (oczywiście te po drodze do 1.7 też).
2. Zainstaluj wszystkie dodatki w formacie sims3pack jakie masz, obojętnie czy to Store, czy takie z neta.
3. Zabierz z gry katalog DCCache i DCBackup (jeśli masz Riverview to zabierz też katalog Installed Worlds).
4. Instalujesz całą resztę patchy WP\NA\Karierę tak jak zwykle.
5. Teraz pojawia się ten nowy sposób na wrzucanie modów\Store\packages do gry. Zakładam, że go znasz, jeśli nie, to wyjaśnię potem.

Nie wiem czy już się wzięłaś za to instalowanie gry od nowa, ale te błędy mogą być spowodowane złym modem na cenzurkę, nieaktualnymi sterownikami do grafiki i\lub DirectX'em. Może to być też inny mod, lub dodatek z neta. Reinstalka gry to ostateczność.

A teraz coś o mim poszukiwaniu palladu. Znalazł się. Teraz szukam szlifu sercowego różowego diamentu. Nie jest mi potrzebny do kolekcji, potrzebuję go do budowy robota, mam taką okazję jako wynalazca. Kazali przynieść do laboratorium najpierw Pallad, potem 10 owoców życia, a teraz potrzebuję właśnie tego szlifu sercowego różowego diamentu. HELP! :(

Lady88 06.06.2010 22:35

Niestety już nie da się instalować sims3pack gdy jest aktualizacja 1.7 bo każe aktualizować do 3.3 i gdy otwieram program uruchamiający sims 3 to tylko tą zakładkę mam czynną, a gdy chce kliknąć na pobrane czy na znaczek Play(włączanie) to się nie da. Zainstalowałam wszystko (podstawka, WP, NA i karierę), następnie wrzuciłam downloads, dcbackup już miałam bez zmian, Mods do folderu Sims 3, plik resource.cfg który był zmodyfikowany wg Twojego poradnika oraz w DCCache mam również pliki z tamtego poradnika. Gra działa, ale nadal nie mam lupki na śmietniku czy skrzynce kiedy mam za zadanie przeszukać :((( czy to znaczy ze po odinstalowaniu mam usunąć cały folder z moich dokumentów a które katalogi skopiować??? downloads i dcbackup?

Nie znam tego nowego sposobu wrzucania plików packages :(

EDIT: Odinstaluję jeszcze raz i zrobię jak piszesz, ale boję się, że znowu będzie tak, że dopóki nie zaktualizuję gry to nic nie uda mi się zrobić, czyli zainstalować dodatki. Kiedy mam wrzucić spowrotem folder MODS? Usunę mody (mam na cenzurę, na wodę i na to żeby nie było ZzzZ podczas snu sima)

A sterowniki i wszystko mam aktualne, komputer nowy mam może od 1,5 miesiąca. Może to te mody. Spróbuję zrobić jak radzisz, tylko nadal nie wiem jak wrzuca się mody i packages :(

Ilona 06.06.2010 23:03

sciagnij te dwa programy CCleaner i Absoluteuninstaller,ten pierwszy sluzy do czyszczenia rejestru,a ten drugi do odinstalowywania,otwierasz,szukasz ikonki i klikasz usun,po odinstalowaniu gry czyscisz rejestr ccleanerem,kliknij na nie jak pojawi sie opcja czy chcesz zrobic kopie rejestru,restart kompa i dopiero teraz instalujesz simy,potrzebne katalogi to
downloads,export,saves ,savedsims,installedworlds,screenshots,dcbakup i mozesz tez dcasche,no i mods,ciezko jest wytlumaczyc tak na odleglosc,ale mam nadzieje,ze dasz sobie rade :-)

Anie napisalam Ci na pw,jak zdobyc ten szlif

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 17:16.