![]() |
Odp: Pytania i odpowiedzi
Może głupie pytanie, ale... Po co mikrofalówki mają w statystykach różną jakość jedzenia, skoro i tak nie ważne jaką kupię, sim dostaje nastrójnik, że zimne w środku?
|
Może w różnym stopniu się tym najada? Pojęcia nie mam, bo korzystałam z niej może ze trzy razy, bo niedobre było :P
|
Kurczę, nie wpadłam na to. Myślałam, że jakość jedzenia określa jego smaczność XD No ale moim zdaniem trochę bez sensu, że za każdym razem jedzenie jest "zimne w środku", jakby pojawiało się raz na jakiś czas to by było lepiej, a tak to w ogóle nie opłaca się mieć mikrofalówki.
Mam jeszcze jedno pytanie. Moja rodzina ma na koncie 60 tys. simoleonów (swoją drogą - mieli 10, a simowi w pracy trafiła się okazja i zgarnął 50 :D). Chcę wyprowadzić najstarsze dziecko, ale przy wyprowadzaniu ono dostaje tylko te 20 tys. na start "z nikąd", a wolałabym, żeby po prostu z funduszy rodziny przelać jej część pieniędzy. Da się tak zrobić/jakoś to obejść bez kodów? No niby można wpisać motherlode, kupić lepszy dom a potem kupić jakieś drogie rzeźby, no ale to słabe bardzo. Dziwię się, że jeszcze nie wprowadzili takiej opcji zarządzania pieniędzmi. No bo po co mam tworzyć rodzinę, iść na szczyt, zdobywać pieniądze, jak i tak ich dzieci będą zaczynać samodzielne życie jak biedaki? ;-; Powinni to już dawno wprowadzić imho. |
Też nad tym ubolewam. Jeśli nadal brać pod uwagę kody, to lepszym rozwiązaniem będzie użycie kodu money (tutaj w 1:25 Pograjmerka wyjaśnia jak on działa). Możesz nim zarówno dodawać fundusze jak i odejmować.
|
Cytat:
Trochę się na tym traci, ale skoro sim dostaje 20000 znikąd, to strata paru tysięcy z finansów rodziny jest nawet wskazana. Np. kupując "skrzypce wirtuoza" za 15000, sprzedaje się je za 12000. Robię tak chyba od zawsze :smile: |
Irbis - to wręcz wygląda tak, jakby dzieci posag od rodziców otrzymywały :D
Innym dobrym rozwiązaniem byłaby możliwość kupna domu, jak w Rajskiej Wyspie było. Tylko przydałaby się dodatkowa opcja "odsprzedania" domu dzieciom. Pewnie te 20tys. są z akcji "rodzina na swoim", takie becikowe dla wszystkich :P Orzechowo - a może twórcom przyświecał inny cel? Rodzice się starzeją, trzeba im pomóc w ostatnich chwilach - dzieci powinny mieszkać z rodzicami do końca, a potem majątek po nich przejmować - i wtedy nie ma problemu z pieniędzmi! Gorzej, jak trzeba kilkoro dzieci gdzieś umieścić ;) Więc te "tylko" 20tys na start jest za karę, że rodziców na pastwę starości zostawiają - idealne pokazanie - jesteś z rodzicami, jesteś ok, uciekasz od rodziców, jesteś "be" :D |
Jest możliwość jakimś kodem/modem wymazać drzewo genealogiczne?
|
Wie ktos moze dlaczego za kazdym razem gdy simka zachodzi w ciaze, sim takze? to niby jest na zasadzie ze sim rodzi kosmite.. ale to jest centralnie w tym samym czasie, po urodzeniu tego dziecka "niby kosmity" jest ze urodzil sie maly kosmita, ale nie mozna go odeslac oraz takze w drzewie genealogicznym simki, "dziecko-kosmita" jest jako potomek. Do tego simy zachodza obydowoje w ciaze, nawet czy interakcji "bara bara"
|
Czy jeśli kupię dodatek kariery do sims 4 na płycie to czy będę go mogła zainstalować na więcej niż tylko jednym koncie origin ?
|
Grę można przypisać tylko do jednego konta Origin. Nie można inaczej.
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 23:27. |