TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   The Sims 2: Własny Biznes - Masz pytanie? Zadaj je tu! (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=28334)

ultraviolence 02.07.2009 21:52

Odp: Masz pytanie? Zadaj je tu!

1. Wezwij wszystkich, niech przyjdą. Potem odwołaj obecnego kasjera od obowiązku kasowania towarów i przydziel jego pracę nowemu.
2. Na to Ci nie odpowiem, bo jeszcze nie próbowałam :)
3. Tak. Musisz tylko kupić odpowiednie fotele, które to umożliwią (znajdują się one tam gdzie krzesła, kanapy i łóżka, w grupie "różne").

@up: Chupa_Chups mnie wyprzedziła :)

Mere 03.07.2009 10:04

No tak trzy :P

Ok, dzięki wam obojga!

kavala 05.07.2009 14:03

Czy jeśli założę własny biznes na parceli publicznej, zamiast w domu, to będę mogła odwiedzać tę parcelę innymi rodzinami i będzie ona funkcjonować tak jak inne parcele publiczne?

Björk 05.07.2009 16:28

Cytat:

Napisał kavala (Post 1065776)
Czy jeśli założę własny biznes na parceli publicznej, zamiast w domu, to będę mogła odwiedzać tę parcelę innymi rodzinami i będzie ona funkcjonować tak jak inne parcele publiczne?

Tak. Nawet będzie przynosiła właścicielom zyski :)

kavala 07.07.2009 08:51

A czy można zrobić dwukrotną opłatę za wstęp? Np, wstęp na plac zabaw, a póżniej jeszcze płatne toalety?

Jak się zdobyawa gwiazdki zaufania gdy się ma urządzenie biletujące? Gdy sprzedaję towar, to jest opcja sprzedarz i gwiazdki szybko przybywają, a gdy się tylko pobiera opłatę za wstęp, to gwiazdki mi w ogóle nie lecą...

I jeszcze jedno. Czy żona właściciela przedsiębiorstwa na parceli publicznej, moze tam jechać zamiast niego i zarządzać pracownikami?

ultraviolence 08.07.2009 16:34

Cytat:

Napisał kavala (Post 1067074)
I jeszcze jedno. Czy żona właściciela przedsiębiorstwa na parceli publicznej, moze tam jechać zamiast niego i zarządzać pracownikami?

Wydaje mi się, że jeśli ma duplikat aktu własności w wyposażeniu, to tak... Ale nie sprawdzałam, więc nie jestem pewna w stu procentach.

Mermaid_ 11.07.2009 11:50

Cytat:

Napisał kavala (Post 1067074)
A czy można zrobić dwukrotną opłatę za wstęp? Np, wstęp na plac zabaw, a póżniej jeszcze płatne toalety? (...)

Sądzę, że Simowie nie "wyczują", ze to urządzenie jest do placu zabaw, to do toalet, więc chyba najlepiej zrobić jedno ;)). Ale dwa się mogą przydac urządzenie biletujące, gdy np. jest duża kolejka do I urządzenia, wtedy Simowie przechodzą do drugiego, ale tak naprawdę, to moim zdaniem na jedno wychodzi, czy masz jedno urządzenie czy dwa :).

ultraviolence 16.07.2009 21:20

A ja mam pytanie odnośnie jednego z moich simowych biznesów :D Na jednej parceli mam zarówno restaurację, jak i mini-park rozrywki. W restauracji płaci się normalnie, a jeśli jakiś sim ma ochotę się trochę rozerwać, musi przejść przez tą maszynę z biletami. Wszystko jest okej: pracownicy nakłaniają do kupna biletu, po czym simowie przechodzą na teren parku, pokręcą się momencik wkoło kasy i wychodzą.... Dlaczego? Od razu mówię, że dojście jest do wszystkiego, więc w czym problem?

Sonia123SIMS 17.07.2009 08:31

Hmmmm....
A masz przejście? Ja też mam WB i zatrudniłam kasjerkę ale nie mogła przejść do kasy bo nie było dużo miejsca i się nie mieściła:D Musiałam wpisać kod i ją przenieść;)

Aha jeszcze dwa pytania... Tylko trochę z innej beczki...Sory że zadaje je tutaj ale nie wiem gdzie...
1. Czy wasz sim-nastolatek miał trądzik jak za długo leżał na słońcu? Jeśli tak, jak go wyleczyć?
2.Mój sim stał się nastolatkiem. Niestety nie wyskoczyła mi ta tabelka "Czego pragnie w życiu?" i teraz sim jest już dorosły, ale nadal ma pogoń za dorosłością:O

ultraviolence 17.07.2009 09:55

Cytat:

Napisał Sonia123SIMS (Post 1074870)
Hmmmm....
A masz przejście? Ja też mam WB i zatrudniłam kasjerkę ale nie mogła przejść do kasy bo nie było dużo miejsca i się nie mieściła:D Musiałam wpisać kod i ją przenieść;)

Nie chodzi mi o zwykłą kasę, ale o tę maszynę do wydawania biletów. Miejsca jest sporo - zarówno w parku, jak i wokół biletownika(?), więc to nie to, niestety.
Cytat:

Napisał Sonia123SIMS (Post 1074870)
Aha jeszcze dwa pytania... Tylko trochę z innej beczki...Sory że zadaje je tutaj ale nie wiem gdzie...
1. Czy wasz sim-nastolatek miał trądzik jak za długo leżał na słońcu? Jeśli tak, jak go wyleczyć?
2.Mój sim stał się nastolatkiem. Niestety nie wyskoczyła mi ta tabelka "Czego pragnie w życiu?" i teraz sim jest już dorosły, ale nadal ma pogoń za dorosłością:O

1. Nie zauważyłam. To pewnie przypadek. Każdy nastolatek prędzej czy później nabawi się tej "przypadłości". A jak wyleczyć? Kliknij na lustro-> Użyj maści na trądzik. Za pierwszym razem nie pomaga - dopiero po kilku dniach widać efekty.
2. Zmień tę aspirację za pomocą InSIMenatora. BoolPropem pewnie też się da, ale nie radziłabym z nim kombinować.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 03:19.