TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 4: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=434)
-   -   The Sims 4 - komentarze do newsów (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65173)

Damian 01.09.2013 13:21

Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Te wszystkie argumenty tłumaczą dlaczego nie korzystam z żadnego typu nieoficjalnych dodatków.
Jak już wspomnieli o sprzedawaniu innym graczom (pewnie za simoleony) obiekty z gry, to z pewnością będzie w grze CAST tak jak w The Sims 3, dzieliliśmy się z innymi recolorami oryginalnych obiektów z gry.

Caesum 01.09.2013 13:27

Cytat:

Napisał Damian (Post 1753339)
Te wszystkie argumenty tłumaczą dlaczego nie korzystam z żadnego typu nieoficjalnych dodatków.

Nie korzystasz z nieoficjalnych dodatków, bo w TS4 będzie trzeba za nie płacić? :| No i tak w ogóle w takim razie tym bardziej zostaniesz z niczym w samej grze, jeżeli Maxis będzie kontynuować politykę TS Store z TS3 + będzie zarabiać jeszcze na fanowskich dodatkach.

Agor-ia 01.09.2013 14:49

Cytat:

Napisał Liv (Post 1753146)

Coś czuję, że genetykę też spierniczą w takim razie :)

Też się tego obawiam :rolleyes:
A ja akurat jestem takim zbokiem, że genetyka jest dla mnie ważna.
Już w ts2 dziedziczenie było dość dobre, a w trójce nastąpił solidny regres. Jeśli w czwórce skopią temat, to popsują grę wielu osobom :/

Damian 01.09.2013 17:14

Cytat:

Napisał Caesum (Post 1753341)
Nie korzystasz z nieoficjalnych dodatków, bo w TS4 będzie trzeba za nie płacić? :| No i tak w ogóle w takim razie tym bardziej zostaniesz z niczym w samej grze, jeżeli Maxis będzie kontynuować politykę TS Store z TS3 + będzie zarabiać jeszcze na fanowskich dodatkach.

W żadnej serii nie używałem i nie używam nieoficjalnych dodatków (no chyba że Store z TS3)
Te "dodatki" są brzydkie i nie pasują do klimatu gry, zobaczymy jak będą wyglądać w nowej odsłonie.

Caesum 01.09.2013 17:28

Brzydkie? :| No przepraszam bardzo, o meblach cashcrafta czy Adele można powiedzieć wiele, ale z pewnością nie to, że są brzydkie. No i nic dziwnego, że Maxisowe meble rzadko kiedy do czegokolwiek pasują, skoro twórcy najwyraźniej boją się dodania jakichkolwiek detali do swoich tekstur.

Gio 01.09.2013 17:51

Cytat:

Napisał Caesum (Post 1753554)
Brzydkie? :| No przepraszam bardzo, o meblach cashcrafta czy Adele można powiedzieć wiele, ale z pewnością nie to, że są brzydkie. No i nic dziwnego, że Maxisowe meble rzadko kiedy do czegokolwiek pasują, skoro twórcy najwyraźniej boją się dodania jakichkolwiek detali do swoich tekstur.

Z tym, że cashcraft zbija za to kasę ;) Co do Adele to nawet nie wiem, o kogo chodzi. Oczywiście w internecie można znaleźć dobre dodatki od ludzi, którzy robią je za darmo, ale powyższy przykład mówi sam za siebie - jest kasa, to jest i motywacja. Dlatego jeżeli ktoś robi dobre dodatki to wcześniej czy później zorientuje się, że może jeszcze na tym zgarnąć kasę i idzie do znienawidzonego TSR (ale jakoś każdy stamtąd pobiera :|) albo przechodzi na donations, jak np. swego czasu newsea (która swoją drogą przeniosła się z TSR). Już nie mówiąc np. o Pralinesims, która jest fabryką pieniędzy i w której jest zatrudnione kilka osób tylko po to, żeby budować domki, robić mebelki i inne pierdółka.
Niby EA zabrania zbijania pieniędzy za fanowskie dodatki i ostro pojechało po TSR, ale wystarczyło że na głównej stronie przez kilka miesięcy był link przenoszący do Origin to sprawa już znikła :) Tak się robi biznes ;)

Caesum 01.09.2013 18:26

Adele robi za darmo, podobnie jak mouseyblue, janita, esperesa, żadnemu z tych twórców nie można zarzucić brzydkich dodatków. Cashcraft tak, nabija na tym kasę, ale z całą pewnością jego dodatki nie są "brzydkie", co najwyraźniej Damian zarzuca wszystkim CCC.

Shiver 01.09.2013 19:55

A poza tym, są przecież dodatki Maxis Match, które naśladują kreskówkowy styl gry i nie odstają wyglądem od oryginalnych rzeczy Maxisa, więc można je swobodnie razem łączyć i nic się nie wyróżnia :3
Zresztą jak ktoś nie chce, to nie używa dodatków, proste ;)

anie_1981 01.09.2013 21:04

Zdarzają się brzydkie czy niedopracowane dodatki nieoficjalne, ale większość jest ładna. Na pewno ubrania, fryzury, makijaż, skórki. Osobiście kocham drobne ozdoby, które sprawiają, że dom nie wydaje się "szpitalnie, chirurgicznie czysty". Lubię tworzyć w domach takie wrażenie lekkiego nieładu. Np. W kuchni rozkładam jakieś kuchenne ozdoby, typu suszarka do naczyń, chlebek, zestaw noży, czajnik, butelka z winem czy paczka mąki :P Pod tym względem, właśnie tych drobiazgów, EA nigdy nie dopisywało. Dla mnie kuchnia bez takich drobnych akcentów, to w ogóle nie kuchnia!

Ale odbiegłam od tematu. Ja na razie przestałam czytać newsy, zdarzają się sprzeczne, a do tego wolę jednak oglądać czaty z producentami, filmiki i zdjęcia. Nie mam zdania na temat np. płatnych dodatków, niech sobie będą, o ile ludzie będą mieli też kilka darmowych stronek, bo jeśli wszystkie nagle zmienią się w TSR, to współczuję graczom. Obawiam się, że taki nurt mógłby zaszkodzić też graczom poprzednich serii, przecież nadal powstają dodatki do dwójki... Trójka też jeszcze długo po wydaniu czwórki będzie miała rzesze fanów, oraz ludzi którzy będą tworzyć dla niej CC i mody.

Damian 01.09.2013 21:08

Cytat:

Napisał Caesum (Post 1753616)
Adele robi za darmo, podobnie jak mouseyblue, janita, esperesa, żadnemu z tych twórców nie można zarzucić brzydkich dodatków. Cashcraft tak, nabija na tym kasę, ale z całą pewnością jego dodatki nie są "brzydkie", co najwyraźniej Damian zarzuca wszystkim CCC.

Nie mówię że są brzydkie dosłownie, tylko odstają od tej gry i może bardziej jest to na pokaz, jakieś kręcenie filmików (sławne seriale :rolleyes:) czy jeszcze jakieś fotostory, do gry to się nie nadaje.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 13:34.