TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50756)

gangheroni 09.06.2009 19:26

Odp: Pytania i odpowiedzi

Np w barku motylki latają klikasz na nie i kolekcjonuj!

Levkoni 09.06.2009 19:30

Tak właśnie owady są wszędzie na łonie natury nie tylko w parku, ale i poza parcelami, gdzieś na trawce, w lesie, nad jeziorkiem, mnóstwo rzadkich okazów jest w kamiennym kręgu na północy, można nieźle na nich zarobić. Po prostu klikasz na motyle/robaki i wybierasz "schwytaj", cała filozofia :) Owady opłaca się sprzedać w instytucie bo tam niezłą kasę dają, więcej, niżbyś dostała sprzedając normalnie :)

agnieszka130187 09.06.2009 19:33

Motyle widziałam innych niestety nie. Można je ponoć hodować w domu, tylko ja terrarium żadnego nie widziałam. :)

Levkoni 09.06.2009 19:38

Już pisałem, że jak wyciągasz owada z ekwipunku i kładziesz na ziemię czy stół to automatycznie pojawia się terrarium małe. Takie terraria widziałem na jakiś screenach połączone ze sobą w taką hmm... wieżę jakby, jedno stało na drugim, ale nie sprawdzałem czy się da. :)

Taida 09.06.2009 19:50

1.A ja chciałam spytać, jak się buduje garaż? Trzeba go postawić przy drodze, jak w 2? Jak próbowałam go postawić to zauważyłam ze można to zrobić nawet na drogim końcu parceli…
Czy jest jakiś specjalny podjazd do garażu jak w 2, czy budujemy własny chodnik?
2. I jeszcze, ile pięter maksymalnie można postawić?
3.Nie mam jeszcze tej gry i nie zdążyłam się z nią zapoznać. Czy w jednym mieście można ulokować kilka własnych rodzin, żeby trochę zaplenić okolice? Bo coś pusto… A może simy same będą się wprowadzać po jakimś czasie…tak jak do akademika w simsach 2??

ShiinaLP 09.06.2009 20:59

Cytat:

Napisał theground (Post 1041349)
No po oszlifowaniu fajne są. najpierw mamy podstawowy szlif, potem owalny, a następnie gruszkowy. Na razie doszedłem do gruszkowego, ale nie wiem, czy jest jakiś jeszcze. :P

Jeszcze jeden jest na pewno ale niestety nie pamiętam nazwy :)

gosiata1 09.06.2009 21:25

Pisaliście,że można pobrać nowe otoczenie Riverive,ale ja nie mogę nie wiem dlaczego?próbowałam kilka razy i nic ??Darmowy samochód mam pobrany ale tego otoczenia coś nie mogę

Chloé 09.06.2009 21:28

Czym nawozi się rośliny? Próbowałam róznymi płodami rolnymi i złowionymi rybami - od wszystkiego obumarły :( I jeszcze pytanie - kiedy nawozić jeśli ma to znaczenie?

Szynszyl 09.06.2009 21:59

Czym nawozisz chyba nie ma większego znaczenia, za to liczy się jakość produktów. Z tego co zauważyłem, po użyźnieniu (w moim przypadku np dwie z trzech sadzonek użyźniłem czarną złotą rybką i czerwonym śledziem, obydwie doskonałej jakości) rośliny po prostu szybciej rosną w porównaniu do tych które pozostawiamy bez nawozu :P

figa 09.06.2009 22:39

Ja mam pytanie:
Jak zresetować sima w razie gdyby się zawiesił?
W Dwójce było "force error" a w Trójce?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 20:31.