TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 4: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=434)
-   -   The Sims 4 - komentarze do newsów (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65173)

anie_1981 05.09.2013 16:55

Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

No nie wiem, jestem ostatnią osobą, która czepiałaby się grafiki w Simsach. Naprawdę jedynka, dwójka i trójka mi się graficznie podobają, ich grafika pasuje do klimatu danej serii itd... Ale ten screen czwórki naprawdę wygląda obrzydliwie... Podejrzewam, że dałoby radę przyzwyczaić się do tej grafiki, tylko po co, skoro czwórka nie wydaje mi się lepsza od trójki. Ktoś może mówić, że nie było dużego skoku do przodu między dwójką a trójką, ale jednak był. Otwarte otoczenie, Kreator Stylów, wspólny czas dla całego miasta, kurcze nawet to przenoszenie niektórych rzeczy w trybie życia (uczynna rączka :P ) mi się podoba. Nie no, muszą tą czwórkę jeszcze poprawić, bo wygląda strasznie.

Shiver 05.09.2013 17:03

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1755136)
Ktoś może mówić, że nie było dużego skoku do przodu między dwójką a trójką, ale jednak był. Otwarte otoczenie, Kreator Stylów, wspólny czas dla całego miasta, kurcze nawet to przenoszenie niektórych rzeczy w trybie życia (uczynna rączka :P ) mi się podoba.

Między dwójką i trójką z pewnością przeskok był duży. Ale między trójką i czwórką już się tak nie zapowiada. W sumie to właściwie jest nawet pewien krok w tył, np. brak kreatora stylu. Emocje to nie wszystko, niestety.

wera963852 06.09.2013 23:23

Dziękujemy Damianie za oświecenie nas, że The Sims 4 jest grą, trudno na to wpaść.
Zdjęcie paskudne. Nie wyobrażam sobie jak można tak bardzo spaprać robotę. Dlaczego te buty są tak dopasowane do stopy, że wyglądają jakby były częścią nogi? Jeśli o samych nogach mowa, to nawet nie chce sobie wyobrażać jak będą wyglądać, gdy będą owłosione. Przykleją kilka plastikowych kropek jak te hełmy na głowie? Bo włosami tego nie mogę nazwać. Mam wrażenie, że oni to wszystko malowali w paincie i trochę pocieniowali ;x no litości.. Tak nie powinna wyglądać nowa wersja Simsów. Widoczek za oknem, a dokładnie skałki wyglądają jakby zostały wykonane z plasteliny.. wszystko wygląda jak z plasteliny. Jedyne co mi się podoba na tym zdjęciu to tyłek stojącego sima :P Grafika moim zdaniem jeszcze gorsza niż w 2. Pomimo takiej różnicy lat w 2 wszystko wyglądało bardziej realistycznie, a w 3 jeszcze lepiej. Gra i tak będzie cieszyć się powodzeniem co jest smutne, bo EA pomyśli, że zrobiła "świetną robotę".

Damian 07.09.2013 07:47

Żal już patrzeć na te komentarze :D
Ja nie rozumiem jak można oceniać pre-alphę
To jest wręcz śmieszne, i zaś zaczynamy o dwójcę która lata świetności miała już ho ho i jeszcze trochę.
Gra będzie świetna, to jest dużo jak na tą fazę tworzenia gry (tu polecam przeczytać artykuł o tworzeniu gier).

Wszystko do pełnej wersji może się zmienić, z resztą umowa między EA a uczestnikami SimsCamp była nawiązana, gdzie pisało wyraźnie że jest zakaz wstawiania wszelkich informacji oraz screenów z gry do wyznaczonych dat.
Specjalnie było to zrobione żeby nie było tego waszego narzekania na cały świat i po to żeby EA dokończyło swoje dzieło, mamy trailer i gameplay - starczy.
Inne traktujmy jako concept arty z pre-alphy.

Przytoczę słowa z wikipedii:

Wersja robocza (pre-alpha) – dostępna zazwyczaj tylko dla twórców programu w postaci repozytorium kodu źródłowego (np. CVS, SVN), kiedy implementowany jest algorytm programu, tworzony jest interfejs i dodawane są nowe funkcje

A o The Sims 2 można tylko powiedzieć że jest w fazie moralnego starzenia :)

Liv 07.09.2013 08:55

Śmiem twierdzić, że lata świetności TS2 nadal trwają i prędko się to nie skończy - popatrz, ilu ludzi jeszcze w nią gra.
No i wiesz, pokazują nam oficjalne zdjęcia - spodziewałeś się, że popatrzymy sobie na nie chwilkę, po czym odwrócimy wzrok i nawet nie pomyślimy o tym, co przed chwilą zobaczyliśmy? Tym gorzej, jeśli zobaczyliśmy je akurat na forum, na którym PRZED PREMIERĄ powstał dział poświęcony TS4 i tak się złożyło, że mamy na tym forum konto i temat poświęcony komentarzom do newsów. Skoro newsem jest zdjęcie, dlaczego mielibyśmy go nie skomentować?
Cytat:

Gra będzie świetna
Sorry, ale jestem realistką :)

Poza tym, czy z zachwytu producentów nad grą możemy liczyć, że zmienią chociażby grafikę? Dopracują tekstury? Zmienią oświetlenie i całą tą bajkową oprawę?
Nie wątpię, że jakieś tam dodatkowe opcje w gameplayu będą dodane, ale popatrz, na co ludzie marudzą, co im się nie podoba w tej grze. A czego producencie najwyraźniej nie zamierzają zmienić.

Ah, na brak informacji i zbywanie potencjalnych klientów też można narzekać :)
Całe szczęscie, że już niedługo kolejny live. Może w końcu będziemy mogli sobie pomarudzić i nikomu nie będzie to przeszkadzało :) Im dalej w las, tym więcej pewników!

Irbis 07.09.2013 09:19

Cytat:

Napisał Qwerty (Post 1755123)
Chociażby wygładzenia tych kantów na dolnej części bieżni, która na dobrą sprawę wygląda jak jakiś ośmiokąt (a chyba chodzi o to, żeby była kołem, prawda?).

Skąd w ogóle pomysł, że to miało być koło? Naprawdę sądzisz, że aż tak nie potrafili zrobić koła, że wyszedł im ośmiokąt? Sądzę że to miał być ośmiokąt i wyszedł moim zdaniem bardzo dobrze. Wystarczy spojrzeć obiektywnie. Natomiast mam wrażenie, że wielu osobom tutaj brakuje obiektywizmu, bo za bardzo nastawiliście się na szukanie wad tej gry, która nawet nie jest jeszcze skończona.

Damian 07.09.2013 09:25

The Sims 2 bez napakowanych modów jest wręcz okropne.
Gra została porzucona przez producentów po wydaniu osiedlowego życia - czyli to już jest ostatnia faza tejże gry.
Wypowiadając się tu trzeba znać pojęcie pre-alpha bo inaczej do końca się będzie wierzyć że ta gra już taka będzie, a pokazano nam tylko kilka oficjalnych screenów.

Wszystko inne to głupie domysły fanów które po większej analizie szkoda już publikować.

Seria The Sims 3 to rewelacyjna gra, kilkukrotnie lepsza od The Sims 2, tylko trochę z optymalizacją się im nie udało.
Ale cóż trzeba się przyzwyczaić że ludzie i tak będą narzekać, ze swojej strony napiszę że warto czekać, 11 września oraz 19 września będziemy mogli powiedzieć coś więcej, a jest tego bardzo dużo.

Cytat:

Napisał Irbis (Post 1755318)
Skąd w ogóle pomysł, że to miało być koło? Naprawdę sądzisz, że aż tak nie potrafili zrobić koła, że wyszedł im ośmiokąt? Sądzę że to miał być ośmiokąt i wyszedł moim zdaniem bardzo dobrze. Wystarczy spojrzeć obiektywnie. Natomiast mam wrażenie, że wielu osobom tutaj brakuje obiektywizmu, bo za bardzo nastawiliście się na szukanie wad tej gry, która nawet nie jest jeszcze skończona.

Podzielam zdanie, właściwie ta bieżnia miała taka być, była pokazywana kilkukrotnie i była taka sama tylko w innych wariantach kolorystycznych.

Shiver 07.09.2013 09:51

Cytat:

Napisał Irbis (Post 1755318)

Mogę napisać to samo :) Skąd pomysł, że to akurat ma być ośmiokąt a nie koło?

A poza tym nikt nie stara się tutaj szukać wad na siłę. My po prostu patrzymy i widzimy co jest niefajne. Gra się zmieni, to na pewno, ale na pewno cała grafika nie będzie zrobiona od nowa, więc raczej już zostaniemy z cukierkową grafiką prawie jak z kucyków Pony.

@Damian - Masz swoje zdanie, ja mam swoje, nie musimy się zgadzać, proste. Tylko nie rozumiem dlaczego ciągle piszesz, że gra na pewno będzie cudowna. Jak powiedziała Liv, to że producenci cały czas ją wychwalają nie znaczy, że gra będzie dobra. Na dobrą sprawę to za to im płacą, prawda? Mają ukazać produkt w jak najlepszym świetle.
To samo jest z dwójką czy trójką. Tobie się dwójka podobać nie a musi, może jest trochę gorsza graficznie od trójki (no ale trójkowe simy to wołają o pomstę do nieba), ale liczy się też grywalność, tak? A ja osobiście nie potrafię grać w trójkę, bo wszystko zabiera simom masę czasu, a gra więcej niż jednym to dla mnie wyzwanie.

Cytryśnia 07.09.2013 09:53

Cytat:

Napisał Damian
Gra została porzucona przez producentów po wydaniu osiedlowego życia - czyli to już jest ostatnia faza tejże gry.

to w takim razie skąd mamy Rezydencje i Ogrody? :P

jak dla mnie jest za wcześnie żeby mówić czy grę się kupi czy nie, bo informacji jest bardzo mało i choć już nie wierzę, że zmienią włosy czy drzewa to tak na prawde wiemy bardzo mało o rozgrywce...

Lubie 07.09.2013 09:55

Było gdzies kiedys napisane, ze dochodzi umiejetnosc stolarstwa i mam nadzieje, ze te "zarabianie na swoich dzielach" dziala na zasadzie "wyslij mebel/obraz stworzony przez swojego sima znajomemu, a dostaniesz dodatkowe simoleony" ok. bo jak ma byc mozliwosc dostawania/wydawania PRAWDZIWEJ kasy za pare pikseli i jak ta opcja bedzie superpopularna wsrod kreatorow, ktorzy dzialali wczesniej za darmo to ja dziekuje , wole grac na czystej grze... ;___;

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 08:16.