TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3 Pokolenia - Proste pytania i odpowiedzi. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60436)

ultraviolence 23.07.2011 12:50

Odp: The Sims 3 - Proste pytania i odpowiedzi.

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1419818)
Ja jeszcze nigdy nie robiłam takiej imprezy, ani nie wysyłałam dorosłych na urlop... To jest takie fajne jak piszą ludzie z EA? :P

Zależy, jak na to patrzeć - dla mnie całkiem fajne urozmaicenie rozgrywki. Ja nawet nie miałam czegoś takiego w planie (tj. imprezy), ale jak nastolatek dostał telefon od swojej dziewczyny, że nie można zmarnować takiej okazji, to czemu nie? Dobrze, że miałam dość spory ogród... W sumie towarzystwo pobawiło się z 8-9h i wyskoczył komunikat, że rodzice niebawem będą w domu, więc mam godzinę na jego uprzątnięcie. Oczywiście chciałam wypróbować system kar, więc kazałam swojemu simowi balować do końca. Matka z ojcem przyjechali, powściekali się i skończyło się na dwudniowym szlabanie. Policji nie było.

Pinezka 23.07.2011 12:55

U mnie policja pojawiła się dopiero, gdy młodzi rozeszli się do domów :D

ultraviolence 23.07.2011 13:01

Cytat:

Napisał Pinezka (Post 1420616)
U mnie policja pojawiła się dopiero, gdy młodzi rozeszli się do domów :D

U mnie policji ani widu ani słychu. Widocznie mój sim był za grzeczny :< A tak poważniej, to była dopiero moja pierwsza impreza tego typu, więc wszystko jeszcze przede mną :D

nmin 23.07.2011 13:32

Rodzice wspomnianych Simów znowu dostali zaproszenie na wakacje, oczywiście skorzystałam, bo uwielbiam, gdy nie plączą mi się po domu. Wyjechali rano. Tym razem nie zrobiłam imprezy i wrócili następnego dnia wieczorem.

Szlabany też są fajne. Mój nastoletni Sim jest buntownikiem, więc ma je tak często, że aż muszę je kasować, bo siedziałby w domu całymi dniami. Kiedyś podczas szlabanu wysłałam go do szkoły motocyklem, jak zwykle - wtedy udało mu się wydostać z domu, ale po drodze anulowałam jazdę do szkoły i kazałam iść na basen. Potem znowu dostał szlaban, tym razem za wymknięcie się :D
Siedzenie w kozie po lekcjach doszło w Pokoleniach? Wcześniej tego nie widziałam, a teraz ten nastolatek siedzi w kozie czasem i ze dwa razy w tygodniu, powoli gubię się w tym, za co. Raz siedział za spanie na zajęciach, ale drugi raz - nie mam pojęcia.

Uwielbiam ten dodatek :)

ultraviolence 23.07.2011 15:07

Cytat:

Napisał nmin (Post 1420640)
Siedzenie w kozie po lekcjach doszło w Pokoleniach? Wcześniej tego nie widziałam, a teraz ten nastolatek siedzi w kozie czasem i ze dwa razy w tygodniu, powoli gubię się w tym, za co. Raz siedział za spanie na zajęciach, ale drugi raz - nie mam pojęcia.

Uwielbiam ten dodatek :)

Ja również :) Według mnie to wszystko, co znajdujemy w Pokoleniach, powinno dojść już w podstawie. Nie mówię już o meblach czy innych elementach wystroju, ale przede wszystkim o nowych interakcjach i możliwościach, jakie wprowadza ten dodatek. Niby nie jest tego dużo, ale cieszy. A co się tyczy siedzenia w kozie, wydaje mi się, że doszedł on już w podstawce... Na pewno nie w Pokoleniach, bo pamiętam, że jeden z moich simów, który notorycznie obijał się na lekcjach, często musiał zostawać po godzinach w szkole. A wtedy posiadałam tylko WP.

A i przy okazji (wiem, że nie na temat, ale nie chcę pisać niewiadomo ile postów. To dyskusja ogólna, więc myślę, że mi wybaczycie :D), zna ktoś mod, który sprawia, że simowie w mieście nie przebierają się ciągle w stroje sportowe albo w uniformy do pracy? To wkurzające, jak pół miasta biega w wątpliwej atrakcyjności dresach.

anie_1981 23.07.2011 16:19

Mnie też to denerwuje, ale nie słyszałam o takim modzie.

Ja mam grzeczne dzieci. Nie wagarują, nie obijają się w szkole, nie obrzucają domów sąsiadów jajami... Aniołeczki! :D Ale bycie "złym dzieckiem" też może być ciekawe...

Lubie 23.07.2011 17:37

Mi się zdaje że siedzenie w kozie doszło w Pokoleniach, bo jakoś nigdy nie zdarzyło mi się przedtem... Mój sim siedział w kozie, bo zalał szkołę i go woźny przyłapał. :D

nmin 23.07.2011 18:53

Cytat:

Napisał Helena (Post 1420664)
zna ktoś mod, który sprawia, że simowie w mieście nie przebierają się ciągle w stroje sportowe albo w uniformy do pracy? To wkurzające, jak pół miasta biega w wątpliwej atrakcyjności dresach.

Nie wiem, jak sportowe (chociaż moi mieszkańcy miast chyba nie są wysportowani, bo nie widuję zbyt wielu dresiarzy ;) ), ale widziałam na MTS mod blokujący stroje służbowe. Nie używałam go, więc nie wiem, czy działa i czy jest w ogóle aktualny, ale jeszcze parę dni temu mignął mi na stronie, więc pewnie nadal tam jest, poszukaj sobie :)

Ejak 23.07.2011 18:57

Jak uniknąć szlabanu, bo mój Sim za chwile ma iść na studniówkę, a ma szlaban na 2 dni. Wiem, że można błagać o przebaczenie, ale ojciec sima nie chciał odpuścić. Wiem też, że można sprzątać, ale co potem jest jakaś interakcja, np. za dobre zachowanie zwolnij, bo widziałem coś w stylu "odpuść", ale nie chce, żeby za nic ojciec odpuszczał.

neville 23.07.2011 19:06

UCIEKNIJ! MWAHAHAHA XD

a tak na serio, to spróbuj uciec, lub po prostu, może na Studniówkę szlaban się anuluje.

Zdaj nam relację.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 18:44.