TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Pytania i odpowiedzi oraz problemy z grą (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60978)

Liv 15.07.2012 19:12

Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

Cytat:

Tak, wiem, jestem głupia, bo nie sprawdziłam wcześniej jak nazywa się dom który schrzanił mi grę :/
Sam dom raczej nie psuje gry. Robią to dodatki z nim załączone, ewnt. jakieś niewypakowane przez autora mody i hacki.

Jeszcze zapytam tak z ciekawości - wszystko będziesz naprawiać w SimPe, czy raczej posłużysz się też grą?

@down: może to nawet i lepiej, bo zaoszczędzisz sobie czas i nerwy ;)
No i powodzenia :) Teraz, jak już wiesz, czego się wystrzegasz, powinnaś długo i szczęśliwie grać :D

LovettBon 15.07.2012 20:27

Cytat:

Napisał Liv (Post 1550883)
Jeszcze zapytam tak z ciekawości - wszystko będziesz naprawiać w SimPe, czy raczej posłużysz się też grą?

Nic nie będę naprawiać, szkoda mi czasu. Zaczynam od zera, z nowymi rodzinami ;)

edit: zupełnie z innej beczki - kiedyś ktoś na forum napisał o fajnym programie do zrzucania screenów z gry, na zasadzie: wciskam Print Screen i mam zdjęcie, wciskam drugi raz i mam drugie, bez wchodzenia w painty i inne zdjęcia same zapisują się w określonym folderze. Kojarzy ktoś jak się ten program nazywa? :D

kalafjor 16.07.2012 08:52

To jest Fraps. :>
http://forum.thesims.pl/showthread.p...ighlight=fraps

LovettBon 16.07.2012 12:05

Cytat:

Napisał kalafjor (Post 1550965)

Dzięki wielkie ;)

kalafjor 19.07.2012 10:43

W jednym z akademików kucharz nie chce sprzątać. :<
Na stolikach i blatach leżą śmierdzące talerze, a na podłodze widać kałuże po zabawie z czujnikiem dymu. Posiłki gotuje chętnie, ale coś tych talerzy nie chce posprzątać. Wcześniej nie miałem w tym akademiku tego problemu. :CC

Edit: Jeszcze jedno pytanie. Co mogę zmienić w ustawieniach, żeby po włączeniu drugiego piętra widać było przez okna mebla z parteru. Bo u mnie one znikają. :|

Dżiglipaff 19.07.2012 12:27

co do kucharza, ja bym spróbowała przenieść kuchenkę, albo wyprowadzić i wprowadzić jeszcze raz tam simów

drugi problem to w opcjach grafiki (komputerek) "ukrywanie obiektów
ale nie wszystkie opcje się czasem pojawiają, są niedostępne na słabszych komputerach

Meryam 20.07.2012 12:07

Hm. Bardzo denerwuje mnie to przyprowadzanie kolegów z pracy i szwędanie się obcych simów po mojej parceli, więc mam takie pytanko: Czy jest jakiś sposób na usunięcie konkretnych NPC (tak, aby np. zostawić pokojówkę) i czy jest to bezpieczne? Bo domyślam się, że usunięcie przynajmniej niektórych rozwaliłoby grę, stąd też moje wątpliwości.

Liv 20.07.2012 12:08

Odpowiedź znajduje się już na forum.

kalafjor 20.07.2012 16:12

Kolejny problem! :rolleyes:
Pani Faustyna mieszkała w Ruchomych Domach. Miała chłopaka Juana Naleśnika. Mieszkali razem. Wkrótce się przeprowadzili do własnego domu. Następnie do Ruchomych Domów wprowadził się pan Maciek, ale do innego mieszkania. Problem w tym, że pod byłe mieszkanie pani Faustyny złażą się klony pana Juana. Jest ich od groma. Połowa zdążyła się już ze sobą pokłucić, a kilku trafiła błyskawica. Pan Maciek zaniepokojony paranormalnymi zachowaniami na parceli Ruchomych Domów wkrótce wyprowadził się.
CO TO MA BYĆ?!!

Liv 20.07.2012 16:38

Bugi w grze :] Eaxis jest z nich znany!

Sytuacja powinna się uspokoić po usunięciu mieszkań i postawieniu ich na nowo.
Ale jeśli to nie jest pierwszy raz, proponuję reinstalkę.
I chętnie zobaczyłabym w SimPe, czy nowe Naleśniki (pozdrawiam mój obiad!) mają swoje pliki w Characters. Jeśli tak, to gra... zwariowała.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 13:23.