TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Forumowa Mafia (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=441)
-   -   Forumowa Mafia (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65547)

redmoon 02.08.2013 09:36

Odp: Forumowa Mafia

Przez osratni czas pogrążony byłem w badaniach (dzięki dowódctwu), nic nowego nie znalazłem. Ten pokryty glonami złom wygląda jak każde inne urządzenie pradawnych - dziwny kształt, połyskujące i nie wiesz jak się je włącza.
Moja aspołeczność daje mi się we znaki, czuję się samotny. Piękność ze stołówki nie odpowiada.
Słyszałem o ostatnich morderstwach, obym nie był następny...

Mroczny Pan Skromności 02.08.2013 09:48

Nie chciałem wdawać się w dyskusje z Dianą. Zamiast na stołówkę, udałem się na spacer po okolicy. Niewiele czasu minęło od wyjścia z domu, a już spotkałem pierwszą osobę. Był to niejaki Qwert. Postanowiłem zaryzykować i dowiedzieć się, co sądzi o Maqryllu.

Diana 02.08.2013 09:54

Siedzę na stołówce. Chrupek nie odpisuje i nie przychodzi, zignorował mnie.
Jeśli mi nie wierzy, to trudno! Co mam na to poradzić? Napiszę do kogoś innego. Do Qwerta.
"Hej, Qwerty! Miałbyś chwilę, żeby spotkać się ze mną? Odpisz proszę.
Diana"
Maqrylla nie widziałam już od wczorajszego wieczora, kiedy rozeszliśmy się przed apelem. Chciałabym go poszukać, ale boję się ryzykować.

Malfurion 02.08.2013 09:59

Donowi ciezko zleciala noc. Dowiedzial sie o smierci dwoch kolejnych osob. Poza tym, jedna byla ranna. Coraz bardziej podejrzewal Makrylla. Jedna z zamordowanych, nijaka Anizali, byla z nim w ostatnich minutach swojego zycia.

- To byl on! - mowil naglos do siebie.

Don wiedzial, ze mimo wszystko nie majac dowodow, nie nalezy rzucac takich oskarzen. Makryll jednak, byl najbardziej podejrzana osoba. Chlopak postanowil, ze musi porozmawiac z innymi czlonkami ekspedycji, by poznac ich opinie. Opuscil mieszkanie i udal sie, na spacer po Atlantydzie.

Shiver 02.08.2013 10:01

Szedłem sobie spokojnie ulicą kiedy nagle poczułem wibracje w kieszeni. Dostałem wiadomość od Diany, prosi o spotkanie. Trzyma z Maqryllem, ale na razie wolałem skupić się tylko na nim. Odpisałem, że jestem zajęty.
Zaraz po wysłaniu wiadomości podszedł do mnie jakiś mężczyzna, po chwili okazało się, że to Chrupek. Zapytał mnie co sądzę o Maqryllu.
- Zachowuje się bardzo dziwnie. Wydaje mi się, że może tylko udawać idiotę, po to żeby odwrócić od siebie uwagę wszystkich. Myślę, że mógł maczać palce w tych wszystkich zabójstwach - odpowiedziałem, a po chwili wahania dodałem. - Właśnie próbuję go znaleźć, może uda mi się podejrzeć co planuje.

Diana 02.08.2013 10:06

Dostałam wiadomość od Qwerta. Zajęty oczywiście! Jakoś trudno mi w to uwierzyć. Pewnie po prostu nie chce się ze mną spotkać.
I wszystko przez tego Maqrylla! Najpierw wtajemnicza mnie we wszystko, później mam przez niego kłopoty, a na końcu Maqryll znika! Jak go tylko spotkam to mu nieźle przygadam. Jestem wściekła.
Wychodzę. Przejdę się po mieście, może dowiem się czegoś ciekawego.

Alcioo :33 02.08.2013 10:32

Wstałem, i żyłem. Zdziwiony obmacywałem się po całym ciele. Miałem racją! Mafia mnie nie zabije, za dużo wiem. Wczorajszego wieczora za dużo powiedziałem, mają się na baczności.
Musiałem z kimś pogadać, jestem rozmównym człowiekiem, czasami za bardzo.
Pomyślałem o Dianie, ale nie. Muszę się od niej odsunąć, za dużo kłopotów jej sprawiłem.
Może Qwert? Napisałem do niego wiadomość.
"Drogi Qwert.
Posłuchaj mnie uważnie. Pewnie sądzisz, że jestem psycholem i wczoraj zabiłem anizali, tak? Posłuchaj. Jak przyłączyłem się do Wraith, i ten garbus zabił Rudą, to oddelegowali go. Dziś miał przylecieć FresH, który nie zna litości. Przyleciał jednak wcześniej, wczoraj wieczorem i zabił Anizali, którą dopiero poznałem. Chciał zgonić winę na mnie, uwierz! Jeżeli mi nie wierzysz, to chodź. Spędzimy dzień razem, bo uwierz. Dziś również ktoś zginie! Wraith mają rozpiskę, ja również ją mam, mogę Ci ją pokazać, jednak po śmerci cheeby, zorientowałem się, ze Wraith zmienili rozpiskę, bo ja ją dostałem i ją Wam pokazałem. Więc? Chcesz się przekonać, że nie jestem mordercą? Jak chcesz odpisz czy się zgadzasz, jak coś mogę Ci więcej opowiedzieć o Wraith.
Jeżeli jeszcze się nie domyśliłeś, to z tej strony Maqryll!"
Wysłałem i poszedłem na stołówkę.

Cytryśnia 02.08.2013 10:36

Wstałam dosyć wcześnie i przeszłam się po okolicy.
Co te wszystkie dziewczyny miały ze sobą wspólnego? To, że nikt ich nie znał? A ruda?
Właściwie to.... Maqryll miał z nimi wszystkimi coś wspólnego... Lepiej się do niego nie zbliżać.

myśląc tak przypomniałam sobie o Qwercie, ciekawe czego ode mnie wczoraj chciał. MOże uda nam się jeszcze dziś porozmawiać?

Mroczny Pan Skromności 02.08.2013 10:38

- Połączmy siły - zaproponowałem, gdy Qwert zdradził mi swoje plany. - W pojedynkę będzie ciężko go zdemaskować, ale razem możemy zrobić więcej! - Ogarnęła mnie niezrozumiała euforia. Wiedziałem, że jeśli zaczniemy współpracować, może się udać. - To jak? - zapytałem.

Diana 02.08.2013 10:47

Dalej włóczyłam się po mieście. Nikogo jednak nie spotkałam, czuję się, jakbym była na bezludnej wyspie.
Może znowu jest jakieś zebranie, o którym nie wiem?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 23:55.