TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   The Sims 2: Nocne Życie - Masz pytanie - zadaj je tu (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=22235)

Charionette 24.08.2009 16:17

Odp: Masz pytanie - zadaj je tu

Albo użyć boolProp'a :D W opcji spawn jest Sim Modern (czy jakoś tak- mi nie dział ostatnio, więc nie pamiętam;)) potem Make Vampire i już masz wampira :D

dareczka84 27.08.2009 13:03

Na MTS2 jest taki specjalny obraz dzieki ktoremu mozemy zamienic sima w wampira, simorosl itp

czekokakauko 11.10.2009 20:49

Mam problem. Mojemu Simowi-DOROSŁEMU nagle zmieniła się aspiracja-z chęci tworzenia rodziny na pogoń za dorosłością!! prawdopodobnie dlatego,że używał Hełmu Mądrości z niepełną aspracją złotą;/ sądziłam,że nic się nie stanie.. Nie wiem co mam teraz zrobić,bo nie moge korzystać z nagród aspiracji teraz,a potrzebuje go odmłodzić. Jeśli ktokolwiek wie jak to odwrócić,prosze pomóżcie!
Zależy mi na tym bardzo.
Próbowałam go przeprogramować, stało się jeszcze gorzej,bo jego aspiracja zmieniła się na-chęć zjedzenia tosta..
Jestem przerażona i prosze jeszcze raz-pomocy!!

Keramzyt 11.10.2009 21:00

Nie wiem, kto wymyślił asprację jedzenia sera... Po prostu musisz z aspiracją platynową użyć tej Kuli NowyTySenso :) A z tą aspiracją jest to dość proste, zrób kilka tostów z serem i po ptakach :D

Cytat:

Napisał czekokakauko (Post 1137300)
Mam problem. Mojemu Simowi-DOROSŁEMU nagle zmieniła się aspiracja-z chęci tworzenia rodziny na pogoń za dorosłością!! prawdopodobnie dlatego,że używał Hełmu Mądrości z niepełną aspracją złotą;/ sądziłam,że nic się nie stanie.. Nie wiem co mam teraz zrobić,bo nie moge korzystać z nagród aspiracji teraz,a potrzebuje go odmłodzić. Jeśli ktokolwiek wie jak to odwrócić,prosze pomóżcie!
Zależy mi na tym bardzo.
Próbowałam go przeprogramować, stało się jeszcze gorzej,bo jego aspiracja zmieniła się na-chęć zjedzenia tosta..
Jestem przerażona i prosze jeszcze raz-pomocy!!

czekokakauko 11.10.2009 21:04

Próbowałam użyć tej kuli[mając całą aspiracją taką biała],ale właśnie zaczął lecieć z niej dym czerwony jak Sim miał w nim głowę i gdy wyszedł zmieniła się aspiracja-ten znaczek[który normalnie jest albo romansowanie,tworzenie rodziny lub coś tam z wiedzą,]na znaczek w kształcie tosta.
Wyszłam wtedy z gry i nie zapisałam,więc dalej mam pogoń za dorosłością;/

Chloé 11.10.2009 21:28

Szkoda ze wyszłaś. Mogłaś naten czas sprobować jeszcze raz z kulą senso skoro przedtem było błędnie pogoń za dorosłością, a aspiracja zyciowa przyjęła realny kształt. Może akurat by się udało??

Chociaż z drugiej strony też raz zdażyła się taka dziwna sytuacja z dopalaczem - zaniżał paski potrzeb mimo że aspiracja była platynowa.

Searle 12.10.2009 07:42

Próbuj z kulą, dopóki nie uzyskasz zamierzonej aspiracji.

Alexiel 12.10.2009 14:24

Cytat:

Napisał czekokakauko (Post 1137311)
Próbowałam użyć tej kuli[mając całą aspiracją taką biała],ale właśnie zaczął lecieć z niej dym czerwony jak Sim miał w nim głowę i gdy wyszedł zmieniła się aspiracja-ten znaczek[który normalnie jest albo romansowanie,tworzenie rodziny lub coś tam z wiedzą,]na znaczek w kształcie tosta.
Wyszłam wtedy z gry i nie zapisałam,więc dalej mam pogoń za dorosłością;/

Skoro miałaś platynową aspirację i mimo to się nie udało, to jak dla mnie to jakiś błąd programu. Zapewne przez jakieś wadliwe dodatki z neta, lub (bardziej prawdopodobne) przez boolPropa albo innego SimPE itp..
Używasz takich programów?

czekokakauko 12.10.2009 16:57

Simsy mam orginalne. Właśnie wczoraj postanowiłam spróbować tego kodu boolprop ;p. ale próbowałam na innej rodzinie.
Może faktycznie to przez to.
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi:)
Będe próbować.

Przeprogramowałam go ponownie na apetyt na ser, następnie spełniłam jego marzenie o zjedzeniu tosta z serem,żeby miał całą aspirację,a następnie przeprogramowałam go ponownie i wtedy już mogłam wybrać jego cel. [to tak dla wszystkoch,którzy będą mieli podobny problem;)]
Dziękuję wszystkim jeszcze raz;]

balloon 20.10.2009 14:40

Cytat:

Napisał czekokakauko (Post 1137572)
Simsy mam orginalne.

Tu nie chodzi o samą grę, tylko dodatki z internetu (sukienki, bla bla bla)
Sim Pe jest legalny :)

Tak na przyszłość, jeśli już wiedziałaś to dla innych ^^.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 05:08.