TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 1: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=10)
-   -   Gwiazdowe Telenowele.. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=3221)

Zong 12.08.2004 10:52

CIEMNA GWIAZDA odc.21
...Masz grypę, przez miesiąc będziesz musiała zostać w domu
-Nie! Nie chcę!
-Musisz.
-Ale ja już jestem na 2 miejscu.
-Trudno.
Nagle zadzwonił telefon.
-Słucham?
-I jak proszę pani? Kiedy tą reklamę zrobimy?
-Jestem chora, najwcześniej za miesiąc.
-To za późno! Może przecież pani wyjść.
-Nie mogę.
-Niestety, będziemy musieli oznajmić, że "Aneta Nowak boi się reklamy" CHachacha.
-Wcale nie! Trudno, wyjdę, ale jak umrę, czy gorzej zachoruję pana wina!
-Co powie pani na jutro?
-Może być.
Minął dzień. Aneta dojechała do dzielnicy showbiznesu. Tam, gdzie miała zostać nagrana reklama był tylko duży budynek.
-Zaraz wracam-powiedziała Aneta do szofera.
Aneta weszła do budynku, gdzie...
A. Czekali na nią producenci.
B. Upadła na podłoge, rozpalona gorączką.
C. Tajemniczy ludzie próbowali ją zabić

she 12.08.2004 11:29

ZONG B!!!

"Czarny Smok"od.9

Angel nie chciała robić pielęgniarce awantury tylko dlatego ,że pozostali pacjęci spali. Posłusznie pojechała spowrotem do domu. Usiadła przed telewizorem i usłyszała Nasz olejek do opalania nie pozwoli spiec Ci się na słońcu! Dalej coś jeszcze leciało coś ale interesowały ją swoje zdięcia w czarnym bikini. Teraz to jusz znają ją wszyscy. Zasnęła na kanapie w salonie i obudziły ją odgłosy telewizora za godzinę i musiała położyć się we własnym łózku. Rano poszła do Barley w obszarpanych Jeansach i kolorowej bluzce żeby nikt jej nie poznał. Zamiast Barley zobaczyła puste łóżko.- NIE .. TO NIEMOŻLIWE!!! - Na jej krzyk przybiegła pielęgniarka. - Co się stalo , proszę pani!?
- NIECH PANI POWIE , ŻE PACJĘTKĘ BARLEY GRAFFMAN PRZENIESIONO , ALBO WYPISANO!! - Ze łzami w oczach krzyczała do pielęgniarki.
- NIestety , zmała wczoraj pół godziny po pani wyjściu.
- To niemożliwe.... - Przez załazawione oczy zobaczyła roześmianą twarz kobiety.
- Nietety... - Nie słuchała jusz pielęgniarki i teraz zamiast smutku czuła złość. Popatrzyła na minę kobiety od szpilki. Angel zapytała pośpiesznie
- W jaki sposób zmarła?
- Wyszłam po leki , a gdy wróciłam Barley jusz... nie żyła.
- A więc to możliwe! Jestem pewna!!!! - Angel wybiegła zatrzaskując drzwi. Chdziło o to , że szpilka(ta kobieta) widziała jak Angel do niej przychodzi. Czyli z zemsty gdy pielęgniarka wyszła mogła odłączyć kroplówki , albo... nie to nie mogła być prawda! Poszła jednak na policje zgłosić morderstwo.
- PROSZĘ PANA!!!! JESTEM TEGO PEWNA!!- Wykłócała się Angel.
- Nie mamy dowodów. Ludzie w szpitalu mają to do siebie , że gdy ich stan jest ciężki umierają! Jednak okazało się , że:
A szpilka zamordowała Barley
B to była śmierć bez czyjejkolwiek ingeracji
C pielęgniarka była zamieszana w to wszystko

Zong 12.08.2004 11:48

Sydney C!
CIEMNA GWIAZDA odc.22
... upadła na podłogę rozpalona gorączką. Podbiegli do niej producenci.
-Widzi pan-szepnęła Aneta-Ja naprawdę jestem chora
-Ona ma 39,0 stopni! Wezwijcie kogokolwiek!
-Na dole... moje auto..
-Przenieście ją do jej limuzyny.
Aneta została odwieziona do domu, gdzie Alinka ją zbadała i powiedziała:
-Dwa miesiące! Przez dwa miesiące nie będziesz mogła nawet głowy wychylić z domu. A prze miesiąc zakaz spotykania się z reporterami, fanmi i zakaz odbierania telefonow.
-Nie możesz mi tego zrobić! Nie!
-Tak musi być.
Minął miesiąc do Anety po długim okresie przyszedł pierwszy redaktor.
-Jak się pani czuje?-zapytał
-Dobrze.
-Dlaczego pani zachorowała?
-Pewna firma pizzy śmiertelnie mnie przeraziła, a chodziło tylko o reklamę.
-Jaka firma? I czy może pani dokładniej?
-Powiedziałam, że jestem chora i nie mogę wyjść to oni na to "Niestety, będziemy musieli oznajmić, że "Aneta Nowak boi się reklamy" CHachacha"
-Więc panią szantażowali.
-Nie!
-Sama pani powiedziała.
Redaktor zrobił jeszcze Anecie zdjęcia. Nazajutrz na 1 stronie GRSC(Głosu Rozrywki Sim City) Brzmuiał tytuł:
A. "Aneta Nowak szantażowana przez firmę pizzy"
B. "Aneta Nowak śmiertelnie chora"
C. "Aneta Nowak nie powróci do dzielnicy SB"

she 13.08.2004 12:24

Zong C!!!
"Czarny Smok" od.10

Pielegniarka była w to zamieszana. Angel powoli zaczynała się domyslać ...
Oczywiście policja twierdziła co innego. - Jeszcze się przekonacie , że mam racje! - Rzuciła spojrzenie i wyszła. Ustalono datę pogrzebu. Angel nie poszła. Za parę dni miały się odbyć jej urodziny. Dostałą paczkę pełną płyt do sluchania. To znacznie poprawiło jej nastrój. KOńczyła 17 lat. Złapała za telefon i zadzwoniła do swoich znajomych. Poszła do pokoju i zrobiła porządki. Skończyła o 2 w nocy. Padłą zmęczona na łóźko i zasęła. Obudziła się przerażona. Wszystko było w proszku , a jutro przyjęcie urodzinowe.- Co z rolą w przedstawieniu? - Producentka filmu w którym była "Gwiazdą" zapytała przez słuchawkę telefonu. - Rola? A tak , jusz jadę , tekstu się nauczyłam i zaraz będe. Wezwałą szofera i kazała mu zawieźć siebie do dzielnicy showbiznesu. CDN

Zong 13.08.2004 14:30

CIEMNA GWIAZDA odc. 23
..."Aneta Nowak nie powróci do dzielnicy SB"
-To skandal-krzynęła-Ja nic takiego nie mówiłam.
CD brzmiał:
"...Słynna gwiazda oświadczyła, że już nie powróci do dzielnicy SB z powodu choroby. Powiedziała, że wyzdrowieje dopiero za 10 lat, a potem nie będzie chciała wracać. Zapowiedziała, że nie bęedzie udzielać wywiadów, rozdawać autografów i nie chce nawet widzieć swoich fanów...."
Aneta zadzwoniła do głównego radaktora.
-Słucham?
-Ten artykuł to bzdury!
-Jaki artykuł?
-"Aneta Nowak nie powróci do dzielnicy SB" .
-Nasz zaufany pracownik powiedział, że wywiad o tym mówił.
-Niech pan mi przeczyta ten wywiad.
-Jak się pani czuje? Źle.
-Powiedziałam Dobrze!!!!!!!!!
-Co pani jest? Cięzko choruję. Wrócę do zdrowia dopiero za 10 lat.
-Tak nie było!!!!!!
-A jak?
-Zapytał co pani jest? A ja na to, że to przez... Wyślę panu meailem!
Następnego dnia Aneta wysłała meaila:
"Wywiad przebiegał następująco:
REDAKTOR:Jak się pani czuje?-zapytał
JA:Dobrze.
R:Dlaczego pani zachorowała?
J:Pewna firma pizzy śmiertelnie mnie przeraziła, a chodziło tylko o reklamę.
R:Jaka firma? I czy może pani dokładniej?
J:Powiedziałam, że jestem chora i nie mogę wyjść to oni na to "Niestety, będziemy musieli oznajmić, że "Aneta Nowak boi się reklamy" CHachacha"
R:Więc panią szantażowali.
J:Nie!
R:Sama pani powiedziała.
Chcę złożyć na tego redaktora skargę i niech pan natychmiast napisze w gazecie prawdę!!"
Dostała odpowiedz:
A. Ufam redaktorowi, ale prawdę ostatecznie możemy zamieścić.
B. Nie spełnię pani warunków.
C. Redaktor dostanie nauczkę, a prawda nie ujawni się.
D. Oczywiście, wyrzucę redaktora i napiszę w jutrzejszym wydaniu prawdę.

Cocaine 14.08.2004 20:28

Kaja zobaczyła na stoliku gazetę "twój simstyl" i zaczęła ją kartkować. W tej chwili na dwóch kołach podjechała karetka. wynieśli uśpioną Marylę na noszach i odjechali z piskiem opon do szpitala.
-Zdjęcia zawieszone!! Dopóki Maryla nie wyzdorwieje! - zawrzasnęła Klisza ucinając taśmę. Niestety, nie skasowała tego momentu!!
- Ale ja ją mogę zagrać!! - Krzyknęła zorzpaczona Kaja rzucając gazetę w dół na podłogę.
- Jesteś jeszcze niedoświadczona!! Zgłoś się jutro z twoimi bękratami na reklamę produktów firmy "SimTako". - powiedziała zdecydowanym głosem Blenda i wygoniła wszystkich ze studia. Kaja wzięła dzieci i Marcina po czym poszli do romantycznej restauracjii zjeść kolację. W tym momencie Kaja zobaczyła która godzina - dochodziła 11:58 a ona o 10:30 miała być w domu by pokazać siostrze i mamie gdzie mają wszystko. A tyeraz siedziały głodne i brudne nad łóżeczkiem Beatki i zmieniały jej pampersa.
- Ojej, Marcin już tak późno!! Przepraszam ale spieszę się, jutro mam sesję!! - powiedziała podwyższonym głosem Superstar i ucałowała go romantycznie w usta. Załadowała wózek, odwiozła Marcina i pojechała do domu. Dochodził z niego rześki krzyk Beaty. Al;e nie był to krzyk jaki wydaje podczas kąpieli. To był chory krzyk. Wzięła szybko Angelin ę i Maćka razem z fotelami do domu i wbiegła do niego jak armata.
- CAROLINE!!! Co tu się dzieje!!! - wrzasnęła widząc jak siostra podstawia córce już chyba ostatnią miskę w domu.
- Beatko!!- krzyknęła głośno!!- Jedziemy do szpoutala! Mamo!! Zaopiekuj się Angel i Maciusiem!! Wystarczy ich tylko przykryć! - powiedziała Kaja i wpakowała wymiotującą Krwią Beatkę do samochodu.
- Co ty jej zrobiłaś?? - cisnęła złowieszcze spojrzenie w siostrę.
- Nie wiem!! Tuż po waszym wyjściu zaczęła gorączkować, potem zaczeły się te wymioty!! - tłumaczyła się siostra niecierpliwie.
- jestes my na miejscu! - Krzyknęła głośno, wyciągnęła Beę i zaciągnęła ja na rękach na simizbę przyjęć. Położono ją, podłączono ją do odsysacza wymiocin by się nie zachłtysnęła a potem zaczo ją badać. No i w końcu Beacia trafiła na salę. Kaja pojechała do domu obiecując wpaść do nich tuż po zakończeniu zdjęć, po czym wpadła do samochodyu i resztę nocy spędziła podsypiając w jazccuzi. Dzieci dokładnie umyła, uczesała ich króciutkie włoski i ubrała je najładniej jak mogła. Blenda była zachwycona. OD razu wybrała ją z pośród tłumu innych kandydatek i kazała jej usiąść na ławce obok kilku matek z wózkami konkurencyjnych firm. I wtedy staa się rzecz niemal tragiczna........
Podciągnę się do kłamstwa i cholernej zbrodni: podkradnę komuś pomysł z ABC prosze mito wybvaczyć:
A: wózek Kai się przewróci i dzieci rozwalą slobie głowy
B: na plan wbiegnie paru ludzi z nożami i zabije dzieci na planie.
C: Blenda Klisza zemdleje i uderzy głową o schody przez co umrze.

Magi 15.08.2004 19:19

Kara Kara jesteś... JESTEŚ... Okropnie brudną żywicą!

she 16.08.2004 12:34

"czarny Smok" od.11

- Nareszcie!!! - Złapała Angel za rękę producentka filmu i zaproadziła do garderoby. Pokazała piękną czarną suknie z szyfonu mówiąc - Ubierz się w to! Pierwsza scena jest na przyjęciu.
- Jak bym niewiedziła! - Odpowiedziała Angel , ale po spotkaniu się z zimnym spojrzeniem producentki i uznałą , że lepiej będzie przestać , bo gozi to wyrzuceniem z planu. Angel usiadła za stołem. Obok zobaczyła przystojnego aktora. W scenariuszu miała być między nimi kłótnia. Gdy aktor powiedziała: - Niechcę Cię tu więcej widzieć! Won!!! - Angel nie mogła udawać rozgniewanej. Zamiast zrobić to co powinna pocałąowała aktora. Reżyser wrzasnął - NIE!!! NIE CAŁUJECIE SIĘ , TYLKO TY ANGELINO TRZASKASZ DRZWIAMI!!!!- Angel popatrzyła na reżysera i zrobiłą to co jej kazał. Po skończeniu odcinka chciał porozmawiać z Angel reżyser.
- Nie chcę , żeby to się powtórzyło , czy to jasne???!!
- Tak , proszę pana...
- Cieszę się , a więc żegnam.
Potem aktor:
A zaprosił Angel na lunch
B powiedział reżyserowi , że nie będzie tolerował Angel
C powiedział Angel , że zatroszczy się oto żeby ją za ten pocałunek zwolniono!

Vasa 16.08.2004 15:28

juz mówiłam że bardzo podoobają mi sie twoje odcinki czarnego smoka Sydney???
aha i wybieram odpowiedź A to było by romantyczne :) :wub:

she 17.08.2004 13:13

Tak , Vasa mówiłaś.
"Czarny Smok"od.12

Zaprosił ją na lunch. Angel była w niebie, ze tak przystojny chłopak zaprosił ją na lunch. Bez chwili wachania zgodziła się.
...............
O rany! nIechce mi się pisać. Może juthro oki?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 05:51.