![]() |
Odp: Macie pytania? Zadawajcie je tu!
Siemka. Mam problem.
U znanej powszechnie Diny mam 2 psiaki, dorosłe, różnopłciowe. Dina jest dla tych psów opiekunem, a pieski między sobą też się bardzo lubią (mam 100/100 i 100/100). Nie mam jednak niestety komendy "Postaraj się o szczeniaka z...". Czy ktoś tak miał i co trzeba zrobić? PS. Mam budę (tą najdroższą) dla psa, więc to nie o to chodzi. |
Może przeprowadzka? Na pewno obydwa psiaki razem i z właścicielką mają przyjaźń?
|
Mają przyjaźń na 100%. Ale zastanawiam się nad inną rzeczą, mianowicie:
nie jestem pewna, ale niektórym Simom robię tak, że im związki "podciągam" boolpropem. Nie pamiętam, czy w tej rodzince tak miałam... Czy może to być błąd od boolpropa? |
Może. Od zawsze wiadomo, że boolprop powoduje błędy w grze. Próbowałaś restartować grę?
|
Cytat:
znakiznaki |
Wiem, wiem z tym boolpropem. Ale czasem wprost nie mogę się powstrzymać ;) I mam, czego chcę. Wyprowadzka nie pomogła, ale mam coś lepszego: jeden pies miał z drugim psem na wskaźniku dziennym 104, chociaż max to 100. Ech, spróbuję znowu wrócić do "0/0" i "naturalnie" te psy zaprzyjaźniać... Ech... ;)
|
Cytat:
|
nitroglicerynka, mozesz obnizyc tez boolpropem tylko troche, a potem to 'nadrobic' normalnie i sprobowac.
|
Nie o to mi chodzi ta różowa łapka znaczy "Mój"
Ta aureola znaczy "Opiekun" i nie wiem jak ją zdobyć. Mam koty u rodziny. Wiecie może jak się postarać o kociaki?????? |
Cytat:
Nie wiem, ile trzeba mieć, żeby zdobyć opiekuna, ale podejrzewam, że około 70 na długotrwałym i oczywiście dużo na dziennym. Orzechowo - właśnie tak zrobię :) PS. Nie wiem, czy "Opiekun" nie jest zarezerwowany tylko dla psów. (Nie wiem, bo częściej mam psy w rodzinie niż koty :D) Jak postarać się o kociaki: 1. Musisz mieć bardzo wysokie wskaźniki związku między kotem a jakimś Simem i między kotem a drugim kotem (partnerem). 2. Kupujesz jakąś budę albo takie czerwone, wystawne legowisko. 3. Klikasz Simem na pupilu i dajesz (chyba) 1. Komenda... -> 2. Postaraj się o potomstwo z ... [imię drugiego kota] 4. Jeśli oba koty się zgodzą, to powinny pójść na to legowisko (lub do tej budy) i zrobić bara-bara. 5. Melodyjka = ciąża :) Edit: Mój problem był bardziej błahy niż wszyscy sądzili. Dinka nie miała opcji "Postaraj się o szczeniaka", bo moja sunia (Nora) była już w ciąży :D Sorka za zaśmiecanie forum - mogłam poczekać na rozwój wydarzeń:) PS. Off-top: A teraz mam śliczną suczkę "Czekoladę", którą dam Mortiemu na prezent :) |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 14:30. |