TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   The Sims 2: Zwierzaki - Macie pytania? Zadawajcie je tu! (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=33961)

nitroglicerynka 13.11.2010 14:50

Odp: Macie pytania? Zadawajcie je tu!

Siemka. Mam problem.
U znanej powszechnie Diny mam 2 psiaki, dorosłe, różnopłciowe.
Dina jest dla tych psów opiekunem, a pieski między sobą też się bardzo lubią (mam 100/100 i 100/100). Nie mam jednak niestety komendy "Postaraj się o szczeniaka z...".
Czy ktoś tak miał i co trzeba zrobić?
PS. Mam budę (tą najdroższą) dla psa, więc to nie o to chodzi.

kalafjor 13.11.2010 15:26

Może przeprowadzka? Na pewno obydwa psiaki razem i z właścicielką mają przyjaźń?

nitroglicerynka 13.11.2010 15:38

Mają przyjaźń na 100%. Ale zastanawiam się nad inną rzeczą, mianowicie:
nie jestem pewna, ale niektórym Simom robię tak, że im związki "podciągam" boolpropem. Nie pamiętam, czy w tej rodzince tak miałam... Czy może to być błąd od boolpropa?

kalafjor 13.11.2010 16:44

Może. Od zawsze wiadomo, że boolprop powoduje błędy w grze. Próbowałaś restartować grę?

Remus Lupin 13.11.2010 17:17

Cytat:

Napisał Remus Lupin (Post 1324460)
Cześć.

Powracam do Simów

Mam pytanie w dodatku Zwierzaki w relacjach zwierzaki ze simem albo ze zwierzakiem jest ikonka w kszatałcie aureoli i mówi opiekunie.

Co to znaczy i jak to zdobyć.

Ponawiam

znakiznaki

nitroglicerynka 13.11.2010 18:44

Wiem, wiem z tym boolpropem. Ale czasem wprost nie mogę się powstrzymać ;) I mam, czego chcę. Wyprowadzka nie pomogła, ale mam coś lepszego: jeden pies miał z drugim psem na wskaźniku dziennym 104, chociaż max to 100. Ech, spróbuję znowu wrócić do "0/0" i "naturalnie" te psy zaprzyjaźniać... Ech... ;)

nitroglicerynka 13.11.2010 18:47

Cytat:

Napisał Remus Lupin (Post 1324579)
Ponawiam

znakiznaki

Wydaje mi się, że ta "aureolka" to symbol tzw. "Mój". Pojawia się on wtedy, gdy jakiś konkretny człowiek bardzo mocno zaprzyjaźni się ze zwierzęciem jako pierwszy, tj. żaden człowiek wcześniej się nie może z danym zwierzakiem mocno zaprzyjaźnić. U ludzi (tj. simów) odpowiednikiem "Mojego" jest chyba najlepszy przyjaciel...

Orzechowo 13.11.2010 19:13

nitroglicerynka, mozesz obnizyc tez boolpropem tylko troche, a potem to 'nadrobic' normalnie i sprobowac.

Remus Lupin 13.11.2010 19:16

Nie o to mi chodzi ta różowa łapka znaczy "Mój"

Ta aureola znaczy "Opiekun" i nie wiem jak ją zdobyć.

Mam koty u rodziny.

Wiecie może jak się postarać o kociaki??????

nitroglicerynka 13.11.2010 19:26

Cytat:

Napisał Remus Lupin (Post 1324652)
Nie o to mi chodzi ta różowa łapka znaczy "Mój"

Ta aureola znaczy "Opiekun" i nie wiem jak ją zdobyć.

Mam koty u rodziny.

Wiecie może jak się postarać o kociaki??????

Opiekun jest to relacja, zachodząca pomiędzy Simem a zwierzęciem. Opiekun [Sim] jest to pierwszy i za razem najlepszy przyjaciel zwierzęcia.
Nie wiem, ile trzeba mieć, żeby zdobyć opiekuna, ale podejrzewam, że około 70 na długotrwałym i oczywiście dużo na dziennym.

Orzechowo - właśnie tak zrobię :)

PS. Nie wiem, czy "Opiekun" nie jest zarezerwowany tylko dla psów. (Nie wiem, bo częściej mam psy w rodzinie niż koty :D)
Jak postarać się o kociaki:
1. Musisz mieć bardzo wysokie wskaźniki związku między kotem a jakimś Simem i między kotem a drugim kotem (partnerem).
2. Kupujesz jakąś budę albo takie czerwone, wystawne legowisko.
3. Klikasz Simem na pupilu i dajesz (chyba) 1. Komenda... -> 2. Postaraj się o potomstwo z ... [imię drugiego kota]
4. Jeśli oba koty się zgodzą, to powinny pójść na to legowisko (lub do tej budy) i zrobić bara-bara.
5. Melodyjka = ciąża :)

Edit: Mój problem był bardziej błahy niż wszyscy sądzili. Dinka nie miała opcji "Postaraj się o szczeniaka", bo moja sunia (Nora) była już w ciąży :D
Sorka za zaśmiecanie forum - mogłam poczekać na rozwój wydarzeń:)
PS. Off-top: A teraz mam śliczną suczkę "Czekoladę", którą dam Mortiemu na prezent :)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 14:30.