TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3: Zwierzaki - Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=61914)

3kokolina 06.01.2012 23:01

Odp: Pytania i odpowiedzi

wpisałam w wyszukiwarkę ale nic dokładnego nie wyskoczyło więc pytam:

Czy ktoś z was zajmuje się hodowlą koni?? Opłaca się kryć tymi końmi ze stadniny? Lepiej sprzedawać źrebaki, czy już dorosłe konie?
Czy można sprawdzić jakiej rasy jest koń (wiem że przy zakupie, ale czy później się da?) czy pies?

lazuryt00 07.01.2012 10:24

3kokolina

Gdy oddajesz zwierzaka do adopcji pojawia ci się okienko jakiego chcesz pupila oddać.
Wszytko tam pisze, łącznie z rasą ^^

+ Moje pytanie

Jeśli takie coś istnieje [szukałam, nie mogę znaleźć] jak instrukcja zaawansowanego edytowania zwierzaków, byłabym wdzięczna za podrzucenie linku ^.^
A jeśli nie ma, to chociażby możecie powiedzieć jak się robi ..włosy. [?!]
Chodzi mi u psów i kotów, bo nigdzie nie mogę znaleźć. No kurde, Cole [tak to się pisze?] mają na sobie jakiś dziwny puch, a nie włosy -.-
Mam nadzieje że wiecie o co mi chodzi xD

Stephenowa 07.01.2012 12:17

Jeju, wczoraj po raz pierwszy od dłuższego czasu pograłam koniem (jednorożcem. :D) i się załamałam. Już rozumiem o co chodziło z tym 'dziwnym' galopem! Koń pędzi jak oszalały, zacina się, fłeee! Nie chcę tego. Czekam na nową łatkę, bo to ona powinna to poprawić, tak?

Chloé 07.01.2012 12:50

Niestety twórcy nie przyłożyli się do psów i mają one właśnie puch zamiast sierści, to samo z kotami długowłosymi. Możesz pokombinować z ustawieniami grafiki, gdzieś na forum widziałam screeny z trochę lepszą sierścią, może to kwestia karty graficznej.
Zaawansowane opcje tworzenia w CAP to taka mała ikonka zwierzaka gdzieś w rogu, chyba po prawej stronie ale pewna nie jestem.

lazuryt00 07.01.2012 13:16

Stephenowa
Właśnie wiem!
Wczoraj znalazłam jednoroga, przygarnęłam i zobaczyłam to czego wszyscy się czepiają.
Straszny galop! :O

Bindi
To to wiem ^^
Chodzi mi co i jak tam się robi, bo tego nie pojmuję :<
Chcę zmienić kolor sierści, zmieniam kolor kopyt Oo

Séverine 07.01.2012 13:27

Cytat:

Napisał Stephenowa (Post 1488694)
Jeju, wczoraj po raz pierwszy od dłuższego czasu pograłam koniem (jednorożcem. :D) i się załamałam. Już rozumiem o co chodziło z tym 'dziwnym' galopem! Koń pędzi jak oszalały, zacina się, fłeee! Nie chcę tego. Czekam na nową łatkę, bo to ona powinna to poprawić, tak?

Już myślalam, że mam coś nie tak z grą i mi się psuje. Jednorożec, jak się ustawi na opcję ,,galopuj" biega jak szalony. Wszystkie konie które mają mistrzostwo w biegach tak mają jak galopują czy tylko jednorożce? Bo jak moja simka chce się gdzieś szybko przedostać na jednorożcu to pozostaje jej tylko teleportacja ale nie zawsze jest miejce.

lazuryt00 07.01.2012 13:33

Cytat:

Napisał olanowiak (Post 1488719)
Już myślalam, że mam coś nie tak z grą i mi się psuje. Jednorożec, jak się ustawi na opcję ,,galopuj" biega jak szalony. Wszystkie konie które mają mistrzostwo w biegach tak mają jak galopują czy tylko jednorożce? Bo jak moja simka chce się gdzieś szybko przedostać na jednorożcu to pozostaje jej tylko teleportacja ale nie zawsze jest miejce.

Sama nie wiem..
Jeszcze nie dobiłam 10 w skokach u zwykłego konia.

Chloé 07.01.2012 13:38

Zmienić kolor sierści można nawet w trybie podstawowym, wchodzisz w edycję i szukasz łaty na całe ciało, potem zmieniasz kolor. A tryb zaawansowany to taka ikonka wyglądająca jak skóry zwierząt robiące za dywan, tyle że w formie kota (ta mała ikonka po prawej stronie w lewym okienku). Kolor zmieniasz w okienku po lewej stronie tak samo jak kolor ubrań.

suomii 07.01.2012 13:49

Wszystkie konie po osiągnięciu 10 poziomu wyścigów tak mają, jednak myślę, że to naprawią.

justinea4 07.01.2012 14:03

Cytat:

Napisał 3kokolina (Post 1488610)
wpisałam w wyszukiwarkę ale nic dokładnego nie wyskoczyło więc pytam:

Czy ktoś z was zajmuje się hodowlą koni?? Opłaca się kryć tymi końmi ze stadniny? Lepiej sprzedawać źrebaki, czy już dorosłe konie?
Czy można sprawdzić jakiej rasy jest koń (wiem że przy zakupie, ale czy później się da?) czy pies?

Ja prowadziłam hodowlę, ale na dłuższą metę jest to dość męczące. Pierwszy mój koń w hodowli miał wszystkie umiejętności na maxa, później klacz do połowy i razem dawali źrebaki za ponad 5000$. Według mnie nie opłaca się kryć końmi ze stadniny. Warto też krzyżować konie z jednorożcami. Za źrebaki dostaniesz mniej niż za dorosłe ale to zależy od umiejętności. Co do rasy to chyba nie da się sprawdzić.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 13:28.