TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Ile rodzin? (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=10194)

Alexiel 03.10.2009 10:27

Odp: Ile rodzin?

Miałam kiedyś od cholery rodzin w Miłowie. Potem mi się znudziło i mam teraz własne otoczenie.
Pamiętam, jak na początku byłam załamana, iż nigdy nie uda mi się tego miasta zaludnić. A teraz kombinuje i usuwam rodziny którymi od dawna nie gram bo miejsca brak ;)
Aczkolwiek z reguły, mimo iż rodzin mam wiele, gram przeważnie kilkoma (tak do 5,6). Imo te "moje" po jakimś czasie mi się już nudzą, więc tworze nowe.. potem mam sentyment do tych starych i ich nie usuwam i tak w kółko, do czasu kiedy sentyment zniknie i mogę z premedytacją usuwać starocie ;)

blakistoni 04.10.2009 13:43

Ja w swojej wlasnej okolicy mialam okolo 15-20 rodzin,wiekszoscia nie gralam,ale zal mi bylo ich wyprowadzac :d

lilia123456 04.10.2009 21:07

ja mam w miłowie ok. 27 rodzin

jutinamina11 15.10.2009 13:18

u mnie w miłowie mieszka z 40 rodzin bo nie mam już miejsca na domy

Liv 15.10.2009 13:46

@up: Jeszcze możesz wprowadzić Simów nad przedmieście :)

@topic: mam dużo rodzin, ale ciągle przybywa nowych :) [by moje Simki miały kandydatów na mężów (w szczególności!), a Simowie mieli się z kim żenić, albo żeby dzięki nowym mieszkańcom skomplikowało się życie moich obecnych Simów :D (ostatnimi czasy lubię się nad nimi znęcać np. poprzez rozwody itp.)]

@down: właśnie! :D

brzos 15.10.2009 15:06

Cytat:

Napisał Liv (Post 1139098)
@topic: mam dużo rodzin, ale ciągle przybywa nowych :) [by moje Simki miały kandydatów na mężów (w szczególności!), a Simowie mieli się z kim żenić, albo żeby dzięki nowym mieszkańcom skomplikowało się życie moich obecnych Simów :D (ostatnimi czasy lubię się nad nimi znęcać np. poprzez rozwody itp.)]

u mnie jest tak samo XD musi się coś dziać.

zelkam 17.10.2009 11:37

Ejjj... ja też zawsze biorę kandydatów do małżeństwa ^^
Czasami tylko łączę duże rody simów.

nmin 17.10.2009 20:08

Gram w Jaskini Pokrzyku i nie gram maxisowymi Simami. Mam jedną dużą rodzinę, rozbitą na cztery domy - zaczęło się od pary studentów, którzy teraz są już emerytami (gdyby nie eliksir życia z nagród, dawno by nie żyli, ale mam do nich sentyment...) i mają dzieci, te dzieci mieszkają w pozostałych trzech domach. Niestety, wnuków tyle, że w jednym domu by się nie zmieścili ;) Staram się grać tymi rodzinami po równo, żeby nie było, że jedno z bliźniąt w swoim domu dochodzi do wieku emerytalnego, a drugie w swoim dopiero skończyło studia. Kandydatów do małżeństwa biorę z przypadkowych Simów poznanych na studiach lub na parcelach publicznych, staram się nie ruszać rodzin w JP, sama nie wiem, dlaczego. Niedługo domów będzie jeszcze więcej, bo część wnuków wybiera się na studia i po ich ukończeniu się usamodzielni :)

Teraz zaczęłam też grać Jaśkiem z Dziwnowa i Stellą z NS i chcę im zrobić zieloną rodzinkę, już kiedyś grałam Jaśkiem, gdy nie miałam studiów, miał "ludzką" żonę poznaną w mieście i czwórkę zielonych dzieci, ale olałam, bo sześć osób, które co chwilę chciały się kąpać, to była przesada, więc teraz dzieci będzie max dwójka...

Liv 17.10.2009 21:09

Jedn z moich ulubionych tematów- wielkie simowe rody.
W Nieznanowie mam kilka takich- Domańscy, Graczykowie, Kernerowie i Tischnerowie.
Domańscy i Graczykowie są już od dawna ze sobą spokrewnione [od marca, kiedy to siostra p. Domańskiej (panieńskie nazwisko sióstr to Papużka) wyszła za pana Graczyka.] Domnańscy z Kernerami spokrewnieni są od nie tak dawna, kiedy to jedna z panien Domańskich wyszła za jednego z licznego rodzeństwa Kernerów. Kernerowie z Tischnerami mogą się nazwać rodziną, gdyż jedyna panna Kerner wyszła za najstarszego brata z rodziny Tischner.
Oczywiście te wielkie rody są spokrewnione z wieloma mniej licznymi rodzinami. I tak naprawdę tylko nowi mieszkańcy nie są jeszcze częścią tej wielkiej rodziny ;)

ultraviolence 19.10.2009 17:59

Hmm, na dzień dzisiejszy będzie tego sporo. A pomyśleć, że zaczynałam od maksisowych simów z Miłowa... :). Myślę, że z 15-20 rodzinek się znajdzie.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 11:01.