TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Pomysły na imiona i nazwiska Simów (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=12974)

maniaczka1 03.02.2005 19:50

dziwi mnie ze wszyscy trzaskaja imiona AMERYKANSKIE (i nazwiska)... ;) ale nie mam osobiscie nic przeciwko. nasze polskie wydaja mi sie takie jakies dziwne i malo oryginalne :P a wiec ja glownie tworze mezczyzn. jak juz babe robie to imie daje Jennyfer albo polskie Agnieszka, Anna itp. A meskie to zawsze Tiger Woods ew Jim Carrey (ohh...) , Karry Kokoszko albo Mike Douglass ;/

Z.G 04.02.2005 10:36

Ja imiona daję takie... nietypowe, ale polskie :P Np. Reinhold, Scholastyka, Innocent, Przedpełk, Agotnik, Rygoberg, Gościwit, Pulchieria, Machabeusz itd :D Nazwiska... Lokator, Sąsiad, Maxis :D , Praktykant... Cuś takiego ;)

Lapis_Lasuli 04.02.2005 15:57

Nie wiem czy ktoś już pisł ale bardzo łatwo można zdobyć bardzo wiele nazwisk. Wystrczy wziąć do ręki układ okresowy pierwiastków i po prostu wybrać jedną którąś z nazw (oczywiście nie złoto czy srebro)np. Rutherford, Meitner, Lutet, Wolfram... Jeśli się nie podoba wystarczy zamienić jedną z literek, np. zamiast Lantan zrobić chociażby...Lanat czy coś :) Ja już w okolicy miałam prawie cały ukałd :)

Korinthiana 04.02.2005 18:00

O to moje propozycje dla dziewczyn: Nadia, Alisia, Nichelle, Evalyn, Nadine,
Wiem ze nie jest ich duzo ale ja równiez nie znam wielu imion

nike 04.02.2005 19:36

ja jak totalnie nie mam pomyslu, to biore gazete i moi Simowie maja nazwiska i iiona przestepców, psychologów, dziennikarzy, specjalistów od wszystkiego itp...
ale b. mi się podoba pomysł z pierwiastkami :D

Żuber 05.02.2005 07:36

Hm... Ja tam głównie daję nazwiska polityków, sławnych ludzi (głównie sportowców) i modelek : P

Kash 05.02.2005 14:31

1/Dlaczego temat sie "odkleił"? Kleju brakło?
2.Z pierwiast6kami całkiem dobry pomysł, ale ja znam tylko cztery, w końcu jestem w szóstej klasie podstawówki.
3.Moi Simowie mają na nazwisko, jak sobie wymyśle, ale zawsze daję takie, żeby się nie odmieniało, czyli np. Kasia Worek i Łukasz Worek, a nie Kasia Woreczyńska i Łukasz Woreczyńska. A imiona... zazwyczaj gdzieś usłysze jakieś interesujące i nazywam, np. Judyta wzięłam z "Nigdy w życiu".

moniczka12 06.02.2005 08:14

Wiecie jak ja jeszcze robie mam pod reka jakis np. lek, patrze na sklad i juz mam fajne imie akurat to co mam pod reka to modem wiec np.send, receive, motorola :P :P

Adus 06.02.2005 09:31

Nadaję imiona proste - takie polskie. Lubię imię Julia, Anna, Zuzanna, Maria, Wiktoria, Olga, Marianna (:P)
Dla mężczyzn zaś: Grzegorz, Dionizy (:P), Bartosz, Kamil... i to wszystko chyba.

AmazonkAA 06.02.2005 10:05

ja daje rozne wymyslne imiona, zadko polskie, za to bardzo czesto zagraniczne i przyznam sie szczerze, ze czasami to ja daje za imie simowi nazwe czyjegos nicka z forum, o ile jest fajna :D

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 12:30.