![]() |
Odp: Jakie otwieracie biznesy i dlaczego?
A ja zawsze otwieram przedsiebiorstwo zaraz obok domu w osobnym budynku:), bo Sim ma wtedy blisko. I zazwyczaj rozne rzeczy sprzedaje np. na dole mam kwiaciarnię a na I piętrze zabawki. Lubie tez miec II pietro tzw. taras gdzie simy moga posiedziec i zamowic sobie drinka:P
|
Różnie , ale najczęściej sklep spożywczy :)
|
Własny Biznes to mój ulubiony dodatek, na równi z Czterema Porami Roku. Często otwieram firmy, kupuję parcele publiczne. Najczęściej: Sklep spożywczy, Salon fryzjerski, Kwiaciarnia i Inne... Z innych to najczęściej sklep z instrumentami, elektroniką, kilka razy stworzyłem "jadłodajnię", ale jest mało opłacalna i zlikwidowałem. :)
|
Ja najczesciej otwieram sklepy z wszystkim lub restauracje. Sam spożywczak czy sklep z zabawkami jakoś mi sie nie chce prowadzic.
|
A ja SPA :) W Podróżach jest sauna.stolik do masażu itp.więc fajnie się gra :)
Często też robię restauracje,cukiernie,sklepy z zabawkami i KWIACIARNIE!!! :D |
Może dużej forsy nie zarabiam(ale łatwo zdobywam gwiazdki), ale pomysł jest trochę jak to nazywa mój kolega Obskubaniem portfela innym, otóż robię typowy rodzinny domek tyle że trochę większy aby każdy mógl się przecisnąć, i tak przed wejściem stoi automat biletowy :P, i każdy aby wejsć do środka musi zapłacić na początek daję 5 a póżniej podwyszam do 10 jak będe miał dużo zaufanych klinetów, co ciekawe każdy do przychodzi od razu kieruje się do kanapy i włącza telewizję :D.
Ale jak musi być biznes to robię salon fryzjerski, narpiew robię za darmo aby zdobyć te odznaki, a potem za pieniądze. |
Sklep z zabawkami bo najłatwiej :D
|
Najczęściej salon fryzjerski albo restauracje.
|
salon piękności, restauracje, ostatnio planuje otworzyć cukiernie <3
|
INNE :D
Mam tylko jedną restaurację. Bardzo dobrze prosperuje, przynosi zyski, zbiera pozytywne opinie w artykułach - w końcu 10-ty poziom przedsiębiorstwa nie wziął się z kosmosu :D Jej właścicielem jest Szczepan Marzyciel. A dlaczego akurat restauracja? Szczepan osiągnął najwyższy szczebel kariery w gastronomii i tak sobie pomyślałam, że warto byłoby otworzyć jakiś biznes powiązany z jego pracą. |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 15:21. |