TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Wasza Zmora czyli "Aplikacja...." (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=47064)

beata18ns 02.02.2009 11:02

Odp: Wasza Zmora czyli "Aplikacja...."

a mozesz sprawdzić czy u Ciebie tez tak jest jak i u mnie z tymi plikami?

Milka84 02.02.2009 11:22

C:\Documents and Settings\Ja\Moje dokumenty\EA Games\The Sims 2 :
Cameras
Downloads
Logs
Music
PetBreeds
SavedSims
Teleport
Collections
HTTPCache
LotCatalog
Neighborhoods
PetCoats
SC4Terrains
Thumbnails
Config
LockedBins
Movies
Paintings
Projects
Storytelling
Ja mam tak i nie mam żadnego TEMP, więc nie wiem

dżin. 02.02.2009 14:09

Nie wiem czy dobrze mówię, ale tak jest u mnie:
Folder TEMP jest chronionym folderem,
a żeby się do niego dostać należy ściągnąć jakiś plik z internetu(obojętnie jaki)
Np. z:
Nie koniecznie z tej strony
I naciskamy POBIERZ(obojętnie jaki plik z muzyką czy obrazami itp.)
I w prawym dolnym rogu pojawia się takie okienko i naciskamy OK
Potem otworzy się POBIERANIE PLIKÓW, w którym mamy nasz pobrany plik
naciskamy prawym przyciskiem myszki na niego i wybieramy opcję OTWÓRZ FOLDER ZAWIERAJĄCY, naciskamy i od razu znajdujemy się w folderze TEMP

beata18ns 03.02.2009 09:02

to ja nie wiem ale ja normalnie moge wejsc do folderu temp i normalnie wszystko przegrzebac, teraz mysle ze gra powinna dzialac. w temp brakowalo niektorych folderow i przekopiowalam je tam. chyba przez to byly bledy. jak nie bylo w nim downloads to nie widziala gra dodatkow, przezucilam dwa na probe i widzi je gra. to pewnie przez to wyskakiwala aplikacja, wlasnie bede wlączac gre, napisze czy to zdziałało.

ultraviolence 03.02.2009 14:18

Cytat:

Napisał rozmowyzcutem (Post 939736)
gra wywala się zawsze na rodzeniu. ma się pojawić ten upragniony członek rodziny, ale zamiast tego pojawia się problem z aplikacją. nie wiem, może to dlatego, że zrobiłam sobie szarych simów i korzystałam z różnych oszustw przy tworzeniu karnacji i ubioru sima?

Czy to nie czasem karnacja manekina? Bodajże gdzieś na forum był identyczny problem. Dziewczyna zrobiła sobie parę manekinów i kiedy simka z tą karnacją zaczynała rodzić, gra wyłączała się z dobrze nam znanym komunikatem... Poza tym czytałam gdzieś właśnie, że simy-manekiny nie mogą mieć dzieci (ściąga się na to jakiś specjalny hack czy cuś).

fracleska 04.02.2009 09:27

to mnie dobija... gram sobie gram, mebluje dom, i chce wejsc na wyposażenie simiki zeby postawic ramke ze zdjęciem i w tym momencie "aplikacja..." ja nawet nie moge przejzec co ona w tym wyposazeniu ma z neta...

Luthiee 04.02.2009 11:34

To może wywal downloads na pulpit, i zobacz, czy wtedy wszystko jest okej.

fracleska 04.02.2009 18:11

ale ja wiem ze to prze dodatki ale ich nie chce wywalac

Luthiee 04.02.2009 18:20

To jeśli jest ich mało, 'opróżniaj' z downloadsu po kolei, pojedynczo. Albo po parę plików.

=>kl@udiaa<= 06.02.2009 03:25

To jest faktycznie moja wielka zmora ta "Aplikacja zostanie zamknęta.". Mam bardzo dużo dodatków z internetu, ale grac bez nich, wolę nie grać.
Czy usunięcie wszystkich różowych i czerwonych dodatków Clean Installerem pomoże? Właśnie to zrobiłam,, więc jescze nie wiem czy coś poradziło. Problem z aplikacją pojawił się po zainstalowaniu OŻ, wcześniej go nie było.
Poza tym mam system Vista. Mam też insiminatora.
POmocy, nie mogę grać w każdej jednej rodzince wcześniej czy później się włącza!
Wyłączenie programów działających w tle coś daje? Nie wiem które mogę wyłączyć....

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 00:42.