TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Konkursy - Archiwum (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=279)
-   -   Pokaż mi swoje wnętrze! - edycja walentynkowa - pytania dotyczące konkursu (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=49084)

Intenso 31.01.2009 18:25

Odp: Pokaż mi swoje wnętrze! - edycja walentynkowa - pytania dotyczące konkursu

Cytat:

Napisał Marian... (Post 946064)
Edit:

Jeszcze jedno: Czy pracę konkursową mogę zamieścić też w dziale "domy"? Jeżeli tak to dopiero po zakończeniu konkursu czy już?
Sam nie wiem czy go tam chcę wepchnąć, ale tak profilaktycznie lepiej się dowiedzieć. Kto pyta nie błądzi. A że konieczność odpowiadania padła akurat na Ciebie Haughton, to krzyż na drogę. szczerze Ci współczuję...;)

To samo, przyłączam się do pytania.

haughton 31.01.2009 23:05

Prace konkursowe można wstawić w dziale "Domy" dopiero po zakończeniu konkursu.

Marian... 01.02.2009 02:55

Ok. Merci. Czyli póki co trza se dać spokój. Jeszcze nie wiem czy to w konkursie zamieszczę, ale pewnie tak...

Marian... 01.02.2009 18:43

Pozwolę się wtrącić, może nie ten temat, ale padło pytanie.
SebaS - nie trzeba wprowadzać rodziny (choć to chyba nie jest zabronione), żeby zrobić zdjęcia bez kratek. Wystarczy kliknąć na narzędzie zmiany koloru (czy jak to się tam zwie) i wtedy nie ma kratek. Tylko tym narzędziem nie należy na nic "najeżdżać", bo zacznie "świecić" i będzie przezroczyste, ale klikasz na ikonkę i od razu - tryb fotografii...
Chyba zrobię ten poradnik...
Co do liczby zdjęć - raczej nie można więcej, bo jeden z punktów regulaminu brzmi: "prezentacja musi zawierać 1-3 zdjęć z każdego pomieszczenia, 1-3 zdjęć zrobionych na zewnątrz, a także rzuty obu pięter. Pomieszczeń jest 8, dlatego liczba zamieszczonych screenów musi mieścić się między 11 a 29"
a dalej:
"Naruszenie którejkolwiek z powyższych zasad skutkować będzie dyskwalifikacją"
Logicznie wnioskując - nie może być więcej. Nawet jak przykładowo zrobisz zamiast trzech to tylko dwa zdjęcia kuchni nie oznacza, że możesz dorzucić jeszcze jedno zdjęcie sypialni.
A przynajmniej tak z tego wynika.
Ale lepiej niech jeszcze Haughton potwierdzi...

haughton 01.02.2009 20:51

haughton potwierdza, nie można zamieścic więcej niż 29 fotek oraz więcej niż 3 z każdego pomieszczenia, a co do wprowadzenia rodziny - jak komuś tak wygodniej, to nie ma problemu - chociaż wystarczy zmienić na tryb opcji i kratki też znikają. :P

haughton 01.02.2009 21:25

Na to pytanie też już padła odpowiedź w tym temacie...:

Cytat:

Napisał haughton
Co do okien - możesz wstawić dowolne, ale muszą być w tych samych miejscach (na ścianie) i o takiej samej liczbie "kratek" jak te, które oryginalnie są w bryle (np. jeśli okno jest na 2 "kratki" to możesz je zamienić na dowolne okno o szerokości dwóch kratek, niezależnie od tego czy będzie to długi, wąski lufcik, czy tafla szkła od sufitu do podłogi

..podobnie jak na kolejne:

Cytat:

Napisał haughton
Schody można zmieniać ale ich umiejscowienia nie, ponieważ wtedy musiałabyś skasować część ścian i podłogi.

Chodzi Ci o zamianę fundamentu na ten "drabinkowy"? Nie można. W regulaminie jest zapis odnośnie fundamentów - nie można ich zmieniać.

Sheba 02.02.2009 18:43

Ja mam takie pytanie:
czy drzwi zajmujace 1 kratkę mozna zastąpić łukami drzwiowymi które maja 2 kratki ?

vibratoria 02.02.2009 18:45

Ja już pytałam o łuki. Nie można. Drzwi można zamienić tylko na inne drzwi.

Sheba 02.02.2009 18:47

a... dziekuje bieknie Vibratoria :) Szkoda..xD

haughton 02.02.2009 18:53

To pytanie padło tu już ze 3 razy. Drzwi i okna można zamienić tylko na inne drzwi i okna o takiej samej liczbie kratek.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 08:41.