TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Wasze recenzje (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50739)

Aguncja 29.05.2009 13:01

Odp: Wasze recenzje

Szkoda że nie ma tego półokrągłego zlewu na nodze, jest tylko ten jeden kanciasty?

bigkar 29.05.2009 14:46

Cytat:

Napisał Ellie (Post 1029995)
ale to przecież nie jest OFICJALNA WERSJA - więc imo w tej oficjalnej może być np. szybszy czas albo animacja przy wsiadaniu na rower.
no nie?

ahh, ogólnie zgadzam się z Nadine. no i moj minus - moja simka ciagle przebierała sie w wizytowe - po prysznicu, przy cwiczeniu np. na bieżni itd. =/

Bo to duplikat TS2. Przebieranie, animacje, skopany 4 tryb czasu (non stop przechodzi w 3), niemoznosc zroznicowania simow pod wzgledem dlugosci zycia czy sily wolnej woli itd. Az zal. Choc tego tez nie rozumiem , miec taki tytul i tak skopac. Roznica miedzy TS1 a TS2 byla rewolucyjna a to to tylko sequel i to kiepski jak "moda na sukces".

Rocket 29.05.2009 15:07

Cytat:

Napisał theground (Post 1032217)
Ale taki swobodnie płynący czas przynosi wiele niespodzianek. Jak grałem pewną rodzinką swoją to w tym czasie w innej rodzince mój sim został... zdegradowany w pracy o dwa szczeble aż!!! Ale są też miłe niespodzianki np. koleś który był dopiero na pierwszym stopniu kariery wojskowej jak wszedłem za jakiś czas ponownie do tej rodzinki to był już... pilotem!

czekaj, czy to znaczy, że gdy gra się jedną rodziną we wszystkich pozostałych czas też płynie i dzieje sie co chce?

justyneczka 29.05.2009 15:13

Tak :) simy inne też się starzeją umierają itp :)

Miyoki 29.05.2009 15:23

Cytat:

Napisał Rocket (Post 1032522)
czekaj, czy to znaczy, że gdy gra się jedną rodziną we wszystkich pozostałych czas też płynie i dzieje sie co chce?

No tak! ^^
Bo o to właśnie chodzi w The Sims 3.
To jest jedna z główniejszych i ważniejszych opcji w tej grze.

agnieszka130187 29.05.2009 16:50

No, ale można wyłączyć postęp historii z tego co się orientuję. :) Przejrzałam ten katalog mebli i chyba nie pokazali wszystkiego. :) Żadnej szafy nie było, komody nic. :D W końcu są wiszące szafki kuchenne, tego mi bardzo brakowało, zawsze szukałam w necie. :) Podoba mi się ten szklany kwadratowy prysznic, ale szkoda, że nie ma żadnej narożnej wanny albo chociaż taka fajna duża kwadratowa jak była w TH1. :D No i toaleta mogłaby być taka zabudowana w ścianie. :) Ogólnie to mi się mebelki podobają, nie są najgorsze. :) A jest może jakiś katalog fryzur, ubrań, czy obiektów budowy, drzew.. itd. ?

Levkoni 29.05.2009 18:53

No tak jak napisali poprzednicy jak gra się jedną rodzinką to dla wszystkich czas płynie tak samo, czyli starzeją się, rodzą, znajdują pracę, awansują itp. Tryb owszem można wyłączyć, ale tak gra się fajniej.

Cytat:

Napisał bigkar (Post 1032501)
Bo to duplikat TS2. Przebieranie, animacje, skopany 4 tryb czasu (non stop przechodzi w 3), niemoznosc zroznicowania simow pod wzgledem dlugosci zycia czy sily wolnej woli itd. Az zal. Choc tego tez nie rozumiem , miec taki tytul i tak skopac. Roznica miedzy TS1 a TS2 byla rewolucyjna a to to tylko sequel i to kiepski jak "moda na sukces".

Nie zgodzę się. Simy przebierają się podobnie jak w 2, ale w 2 było podobnie jak w 1 tyle że dodali taki "kręciąłek", a w 3 pozostał ten kręciołek tyle że ciut inny. Animacje są przecież inne niż w TS2 chociaż można na pewno zauważyć podobieństwa, ale nie rozumiem o co ci chodzi :O Przecież są ładne. 4 tryb czasu nie jest skopany, tylko, że ty go nie rozumiesz a potem piszesz głupoty. 4 tryb nie jest 4 rodzajem prędkości. Służy tylko do przyśpieszenia danej czynności w trybie 3, a po zakończeniu tej czynność tryb przełącza się sam na ostatni wybrany np. na 1. I to o to chodzi, więc jak ktoś nie rozgryzł jeszcze pewnych elementów gry, to niech nie krytykuje za wcześnie... A pod względem długości życia to normalnie już czepianie się. Jak chcesz to sobie wybierasz z chyba 5 trybów długości życia sima i cała filozofia. Jak np. tworzysz simów w kreatorze i wprowadzasz ich na parcelę, to zauważ, że nie mają identycznego postępu w pasku długości życia (przynajmniej na poziomie życia epickiego). Siłę wolnej woli też się ustawia! A różnica między TS1 a TS2 była rewolucyjna bo simy przeszły po pierwsze w 3D a po drugie rok 2000 a koniec roku 2005 to jednak różnica w grach była ogromna - gry przechodziły właśnie w 3D a także stawały się bardziej realistyczne więc od początku mądrzy ludzie wiedzieli, że tym razem nie będzie rewolucji, kontynuacja z ulepszeniami. Obywatel w obronie TS3! :D

bigkar 30.05.2009 13:40

Cytat:

Napisał Miyoki (Post 1032546)
No tak! ^^
Bo o to właśnie chodzi w The Sims 3.
To jest jedna z główniejszych i ważniejszych opcji w tej grze.

No tosmy sie dowiedzieli o co chodzi w TS3 :P Super dwa lata tworzenia "nowosci" z opcja ktora wiekszosc wylaczy od razu. Z takiego prostego powodu, ze czasem sie chce zagrac kiedys stworzona i wyprowadzona postacia. A tu.... jak juz pisalam "slumsy".

Pozdrawiam

bigkar 30.05.2009 13:42

Cytat:

Napisał agnieszka130187 (Post 1032607)
No, ale można wyłączyć postęp historii z tego co się orientuję. :) Przejrzałam ten katalog mebli i chyba nie pokazali wszystkiego. :) Żadnej szafy nie było, komody nic. :D W końcu są wiszące szafki kuchenne, tego mi bardzo brakowało, zawsze szukałam w necie. :) Podoba mi się ten szklany kwadratowy prysznic, ale szkoda, że nie ma żadnej narożnej wanny albo chociaż taka fajna duża kwadratowa jak była w TH1. :D No i toaleta mogłaby być taka zabudowana w ścianie. :) Ogólnie to mi się mebelki podobają, nie są najgorsze. :) A jest może jakiś katalog fryzur, ubrań, czy obiektów budowy, drzew.. itd. ?

Jest jest :) Wszystko jest :) Jak tylko kupisz gre i zarejestrujesz na stronie EA, zaraz mozesz wyplacic pieniazki i kupic te szafe ktorej szukasz, a ktora Maxis ma :) Powodzenia :)

Rocket 30.05.2009 14:01

Cytat:

Napisał justyneczka (Post 1032527)
Tak :) simy inne też się starzeją umierają itp :)

to straszne! beznadziejna, opcja, dobrze ze do wyłączenia

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 05:47.