TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Mroczne strony EA Store (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=51393)

ultraviolence 12.08.2009 21:25

Odp: Mroczne strony EA Store

Cytat:

Napisał adamsstr (Post 1095529)
Przepraszam, ale bardzo mnie śmieszą te pomysły o buntach, petycjach i Bóg wie o czym jeszcze... Prostesty urządza się wtedy, gdy ktoś z urzędu ustala coś krzywdzącego/niesprawiedliwego/bezprawnego i masz się do tego dostosować pod groźbą konsekwencji. NIKT Wam nie każe płacić za te dodatki do gry, w związku z tym pisanie petycji to jeden z najdurniejszych pomysłów, o których kiedykolwiek słyszałem. Nie chcecie płacić - NIE MACIE (chyba, że chcecie zostać piratami). Proste jak budowa cepa. Bez Was i tak EA zarobi kasę, bo znajdą się ludzie, którzy chętnie kupią owe dodatki.

Dokładnie. Jeśli nie chcecie kupować - to nie kupujcie. Gra z dodatkami ze Store czy bez, chodzić będzie. A jeśli już MUSICIE mieć te przedmioty, załatwcie je sobie w inny, mniej legalny sposób... I o co tyle krzyku? Każdy gracz ma prawo wyboru i niech postępuje zgodnie ze swoim sumieniem. A co do petycji: nawet, gdyby taka powstała, to nie sądzę, że przyniosłaby jakieś efekty, więc szkoda zachodu.

magTom 17.08.2009 22:08

Najłatwiej byłoby się utopić w basenie i się tym nie przejmować:D No ale na basenach zwykle są ratownicy i się nie da;) Póki co boli mnie głowa i jestem nieprzytomny:D

Paka 18.08.2009 10:16

Tylko czekać na 19 listopada

Orzechowo 18.08.2009 11:41

Cytat:

Napisał magTom (Post 1101104)
No ale na basenach zwykle są ratownicy i się nie da;)

zapraszam do mnie ;)

Rocket 18.08.2009 14:38

Cytat:

Napisał magTom (Post 1101104)
Najłatwiej byłoby się utopić w basenie i się tym nie przejmować:D No ale na basenach zwykle są ratownicy i się nie da;) Póki co boli mnie głowa i jestem nieprzytomny:D

to sie utop w rzece.

magTom 18.08.2009 20:13

U mnie rzeka jest dość płytka, a poza tym nie mówię, że ja chce się utopić, tylko że tak byłoby najłatwiej:D A nawet jeśli to przecież ludzie by zauważyli i by coś zrobili. Nieważne;) Teraz jestem przytomny. Muszę pomyśleć...

Gdyby cały świat się podpisał nie byłoby by problemu(:rolleyes:), ale to trochę ponad nasze siły:( Myślę dalej...

Gdyby wysłać superszpiega do komputerów administracyjnych Store mógłby skasować stronę, ale to też nie wystarczy, bo to jest bardziej skomplikowany system. No i to też byłoby nierealne. :|

A wracając do realiów: pomimo, że w moim otoczeniu(w szkole, w rodzinie, innych osób) jestem uważany za dość mądrego i pomysłowego, to nic ta moja wiedza nie chce pomóc:( Powinni w szkołach uczyć jak rozwiązywać takie problemy:D Może zamiast wysyłać petycji od graczy, których podpisów trzeba 10000, powiedzieć o tym kilku prezydentom(Polski, Anglii, Francji, Niemczech itd.)? To dobry pomysł, ale nie sądzę by np. nasz prezydent był tym zainteresowany(no bo jakżeby inaczej:P). Jeśli już to większa szansa byłaby u Obamy chociaż pewnie w większości to głupi pomysł:D Hehehe...Myślmy dalej:)

Hoop cola ^.^ 18.08.2009 20:56

I prawda ! Ilona ma rację ! On nie dość że zarabiają na samej grze to jeszcze trzeba za dodatki na Store płacić ... Tak jakby wyciągali kasę za nic ... 11 euro to około 44 zł 11 euro trzeba zapłacic na Store za wirtualne ciuchy a nie lepiej iść do sklepu i kupic dla siebie bluzkę ?

Hoop cola ^.^ 18.08.2009 21:35

Za dodatkowe punkty 11 euro na polskie okolo 44 zł nie lepiej kupić sobie coś realnego za tą kase ?

motyka 19.08.2009 09:09

A co przezydentów obchodzą jakieś głupie gry, z którymi dzieci mają problem? Takie sprawy nie leżą w ich gestii. Na drugi raz zastanów się, co piszesz...

Makss99 19.08.2009 09:51

Cytat:

Napisał adamsstr (Post 1102550)
A co przezydentów obchodzą jakieś głupie gry, z którymi dzieci mają problem? Takie sprawy nie leżą w ich gestii. Na drugi raz zastanów się, co piszesz...

nie widziałeś reakcji Busha na przesunięcie premiery :)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 15:36.