![]() |
Odp: Ciekawostki nt. gry.
A czy szczęśliwi posiadacze Czterech Pór Roku zauważyli, że gdy duch straszy zimą na dworze, to przebiera się w ubranie wierzchnie? :D
|
Postanowiłam wysłać nastolatków ze skrzyni studentów Miłowa na studia. Pierwszą simka była Laura Nietak, kiedy spojrzałam na jej drzewo genealogiczne byłam w szoku :|
Jej rodzeństwem (nastoletnim) są: Zachariasz Cykoria, Bartłomiej Uciecha, Nina Ktoś, Arkady Modarczek i chyba Dianozy (? pewna nie jestem). Ich ojcem jest Jonatan Lewus, ma nawet trochę rozbudowane drzewo genealogiczne. |
no proszę, a ja myślałam że miastowi nie mają rodzin.
są nawet miastowi o takim samym nazwisku i sprawdzałam czy są ze sobą spokrewnieni- drzewo genealogiczne nie pokazywało żadnej rodziny. |
Ja dzisiaj odkryłam, w TS2 Na Studiach iż wprowadzając Panią ZADECKĄ do akademika, jak się chce zamknąć drzwi od jej pokoju to ona zamiast tego minusa na czerwonym tle wiesza kopię swojej torebki :D. Wstawię fotkę.
[IMG]http://i51.************/znvog9.jpg[/IMG] EDIT! - Odkryłam drugą rzecz. Postanowiłam pobawić się Panią Zadecką. Kliknęłam Zadecką na Orlanda (?), i wzięłam opcję "Oczaruj" :P. A potem Zadecka miała we wspomnieniach "Orlando i ja romansujemy", czy to nie dziwne? Ona na swoim drzewie genealogicznym nie ma męża... EDIT! Wykryłam coś ostatnio poprzez zdjęcia i wypowiedzi użytkowników: Otóż Don Lotario, miał i nadal ma najtańszy teleskop możliwy w grze. Gdy Bella Ćwir została porwana na jego dachu wtedy spoglądała przez najtańszy teleskop, a porwanie przez kosmitów jest możliwe tylko za pomocą tego najdroższego teleskopu "Czarna dziura" bodajże. Więc jak to możliwe że Bella została porwana za pomocą taniego teleskopu? |
Cytat:
|
Bardzo ciekawe z tą torebką na drzwiach!:)
Wracając do tych usuniętych rzeczy ze strony piątej, to zawsze mnie zastanawiało dlaczego np. obrazek Bara-Bara w tej grze jak się instaluje podstawę jest inny niż w grze.:) |
Może już ktoś odkrył, ale... Simowie mają na komputerze m.in. Firefoksa :) Jest taka niewyraźna niebieska kulka, a na niej pomarańczowy pasek ;) Dałabym zdjęcie, ale po pierwsze: jeszcze nawet nie wiem jak robi się, żeby od razu zamieszczać zdjęcia, a nie w linkach (słyszałam od siory że trzeba pobrać jakiś rogram pobrać typu imageshack albo tinypic i potem coś z tym zrobić, żeby miało adres URL, ale nie wiem dokładnie co :p), po drugie: nawet gdybym miała wszystko co potrzebne, laptop mi się zepsuł i piszę sobie z kompa mamy. Jak ktoś tak strasznie chce zobaczyć, to kiedyś dałam takie zdjęcie do mojego albumu. Ale nie musicie, oczywiście, co ja będę Was naciągać xd
|
-_- @up - imageshack ani tinypic nie są programami... To strony, oferujące serwery na grafikę - tak, by można je tam było wgrać i pokazywać na różnych stronach i forach.
Zamieszczę ten obrazek, jeśli pozwolisz... http://forum.thesims.pl/picture.php?...pictureid=4263 BTW to nie jest domyślny ekran komputera Simów - jestem na 99% pewna, że to jakiś zamiennik stworzony dla ściągniętych z neta iMaców. OK, coś, co ja odkryłam - twórcy chcieli stworzyć w dwójce możliwość karmienia niemowląt piersią, nawet zaczęli nad tym pracę. Nie wiem, dlaczego z tego zrezygnowali, akurat dla mnie nie ma w tym nic zdrożnego :| Chyba już siedmiolatki (bo podstawa dwójki ma PEGi 7) wiedzą, że malutkie dzieci karmi się piersią. No, ale do rzeczy - taka możliwość istnieje, głęboko ukryta w plikach gry. Można ściągnąć mod, który "wydobywa ją na światło dzienne", nie wymaga on żadnych dodatków: http://www.insimenator.org/index.php/topic,8084.0.html Można ściągnąć wersję umożliwiającą karmienie piersiom tylko kobietom, tylko facetom, a także i jednym i drugim, do wyboru. Należy ściągnąć TYLKO JEDEN plik. Te mające w nazwie ITVersion to włoskie tłumaczenie owej czynności (niestety, o polskim nie słyszałam). Strona nie wymaga rejestracji by ściągać pliki. Sama specjalnie ściągnęłam i zainstalowałam owego moda (a waży niewiele, nieco ponad jeden kilobajt). Sprawuje się nieźle. U Simek, które aktualnie karmią piersią, włącza się cenzura... co jeszcze... Dla dorosłych Simów/Simek jest animacja, maluchy niestety jej nie mają. U mnie mod nie powoduje żadnych błędów. Jeśli macie jakieś pytania, zadawajcie je, ale nie będę wciąż odpowiadać na to samo. EDIT: Aha - sama ściągałam ten mod i żadnego wirusa na komp nie sprowadziłam, aczkolwiek sprawdzenie tego przy pomocy antywirusa także nie zaszkodzi. W razie błędów w samej grze spowodowanych owym modem (najlepiej wydzielić mu odpowiednie miejsce w folderze Downloads) - po prostu ów mod wywalamy, z folderu i z dysku. Tylko najpierw się lepiej upewnić, czy to na pewno on powoduje błędy. |
Dzięki za umieszczenie obrazka :) A co do ekranu: Ja nic nie ściągałam! Pobrałam tylko jednego laptopa, w plikach nie było jakiejś nazwy że zastępuje coś (no default, no.). Zobaczyłam to na akademickich komputerach, zanim go pobrałam. A ja nie znam się na zdjęciach, więc nie zarzucajcie mnie pouczeniami, bo nigdy tego nie próbowałam :(
Chętnie bym ściągnęła ten mod, tylko właśnie... nie mam laptopa. Ech, naprawa droga, coś mi mówi, że za wcześnie to go nie dostanę. A czy jak w moim przypadku ma się SeeThem i nie ma cenzury, to bluzka jest jakoś ściągnięta, czy jak? :D |
@up - wiesz co, tym ekranom to się jednak przyjrzę. Sorki. Jeśli chodzi o umieszczanie zdjęć w postach, to odsyłam do poradnika:
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=59456 Jeśli zaś chodzi o mod - nie, Simki nie ściągają bluzki. Trochę to dziwnie wygląda, no ale. Może gdzieś tam da się ściągnąć "bluzki do karmienia" (z odsłoniętą piersią), ale o tym akurat nie wiem... |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 04:42. |