TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Ciekawostki nt. gry. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=57031)

LovettBon 14.05.2011 08:23

Odp: Ciekawostki nt. gry.

A czy szczęśliwi posiadacze Czterech Pór Roku zauważyli, że gdy duch straszy zimą na dworze, to przebiera się w ubranie wierzchnie? :D

muffindance 06.06.2011 10:59

Postanowiłam wysłać nastolatków ze skrzyni studentów Miłowa na studia. Pierwszą simka była Laura Nietak, kiedy spojrzałam na jej drzewo genealogiczne byłam w szoku :|
Jej rodzeństwem (nastoletnim) są: Zachariasz Cykoria, Bartłomiej Uciecha, Nina Ktoś, Arkady Modarczek i chyba Dianozy (? pewna nie jestem). Ich ojcem jest Jonatan Lewus, ma nawet trochę rozbudowane drzewo genealogiczne.

treys 07.06.2011 16:22

no proszę, a ja myślałam że miastowi nie mają rodzin.
są nawet miastowi o takim samym nazwisku i sprawdzałam czy są ze sobą spokrewnieni- drzewo genealogiczne nie pokazywało żadnej rodziny.

Mixy 10.07.2011 18:54

Ja dzisiaj odkryłam, w TS2 Na Studiach iż wprowadzając Panią ZADECKĄ do akademika, jak się chce zamknąć drzwi od jej pokoju to ona zamiast tego minusa na czerwonym tle wiesza kopię swojej torebki :D. Wstawię fotkę.

[IMG]http://i51.************/znvog9.jpg[/IMG]

EDIT! - Odkryłam drugą rzecz. Postanowiłam pobawić się Panią Zadecką. Kliknęłam Zadecką na Orlanda (?), i wzięłam opcję "Oczaruj" :P. A potem Zadecka miała we wspomnieniach "Orlando i ja romansujemy", czy to nie dziwne? Ona na swoim drzewie genealogicznym nie ma męża...

EDIT! Wykryłam coś ostatnio poprzez zdjęcia i wypowiedzi użytkowników: Otóż Don Lotario, miał i nadal ma najtańszy teleskop możliwy w grze. Gdy Bella Ćwir została porwana na jego dachu wtedy spoglądała przez najtańszy teleskop, a porwanie przez kosmitów jest możliwe tylko za pomocą tego najdroższego teleskopu "Czarna dziura" bodajże. Więc jak to możliwe że Bella została porwana za pomocą taniego teleskopu?

Wiktoria__07 18.07.2011 07:29

Cytat:

Napisał Mixy (Post 1415437)
EDIT! Wykryłam coś ostatnio poprzez zdjęcia i wypowiedzi użytkowników: Otóż Don Lotario, miał i nadal ma najtańszy teleskop możliwy w grze. Gdy Bella Ćwir została porwana na jego dachu wtedy spoglądała przez najtańszy teleskop, a porwanie przez kosmitów jest możliwe tylko za pomocą tego najdroższego teleskopu "Czarna dziura" bodajże. Więc jak to możliwe że Bella została porwana za pomocą taniego teleskopu?

Ale w końcu Bella nie została porwana bo jak napisał inny użytkownik cyknęli fote jak patrzyła przez teleskop, dali wspomnienie o kosmitach i zrobili z niej NPC

kalafjor 01.08.2011 10:43

Bardzo ciekawe z tą torebką na drzwiach!:)

Wracając do tych usuniętych rzeczy ze strony piątej, to zawsze mnie zastanawiało dlaczego np. obrazek Bara-Bara w tej grze jak się instaluje podstawę jest inny niż w grze.:)

Fisia 07.08.2011 18:10

Może już ktoś odkrył, ale... Simowie mają na komputerze m.in. Firefoksa :) Jest taka niewyraźna niebieska kulka, a na niej pomarańczowy pasek ;) Dałabym zdjęcie, ale po pierwsze: jeszcze nawet nie wiem jak robi się, żeby od razu zamieszczać zdjęcia, a nie w linkach (słyszałam od siory że trzeba pobrać jakiś rogram pobrać typu imageshack albo tinypic i potem coś z tym zrobić, żeby miało adres URL, ale nie wiem dokładnie co :p), po drugie: nawet gdybym miała wszystko co potrzebne, laptop mi się zepsuł i piszę sobie z kompa mamy. Jak ktoś tak strasznie chce zobaczyć, to kiedyś dałam takie zdjęcie do mojego albumu. Ale nie musicie, oczywiście, co ja będę Was naciągać xd

Master of Disaster 09.08.2011 13:33

-_- @up - imageshack ani tinypic nie są programami... To strony, oferujące serwery na grafikę - tak, by można je tam było wgrać i pokazywać na różnych stronach i forach.
Zamieszczę ten obrazek, jeśli pozwolisz...
http://forum.thesims.pl/picture.php?...pictureid=4263

BTW to nie jest domyślny ekran komputera Simów - jestem na 99% pewna, że to jakiś zamiennik stworzony dla ściągniętych z neta iMaców.

OK, coś, co ja odkryłam - twórcy chcieli stworzyć w dwójce możliwość karmienia niemowląt piersią, nawet zaczęli nad tym pracę. Nie wiem, dlaczego z tego zrezygnowali, akurat dla mnie nie ma w tym nic zdrożnego :| Chyba już siedmiolatki (bo podstawa dwójki ma PEGi 7) wiedzą, że malutkie dzieci karmi się piersią. No, ale do rzeczy - taka możliwość istnieje, głęboko ukryta w plikach gry. Można ściągnąć mod, który "wydobywa ją na światło dzienne", nie wymaga on żadnych dodatków:
http://www.insimenator.org/index.php/topic,8084.0.html
Można ściągnąć wersję umożliwiającą karmienie piersiom tylko kobietom, tylko facetom, a także i jednym i drugim, do wyboru. Należy ściągnąć TYLKO JEDEN plik. Te mające w nazwie ITVersion to włoskie tłumaczenie owej czynności (niestety, o polskim nie słyszałam). Strona nie wymaga rejestracji by ściągać pliki. Sama specjalnie ściągnęłam i zainstalowałam owego moda (a waży niewiele, nieco ponad jeden kilobajt). Sprawuje się nieźle. U Simek, które aktualnie karmią piersią, włącza się cenzura... co jeszcze... Dla dorosłych Simów/Simek jest animacja, maluchy niestety jej nie mają. U mnie mod nie powoduje żadnych błędów. Jeśli macie jakieś pytania, zadawajcie je, ale nie będę wciąż odpowiadać na to samo.

EDIT: Aha - sama ściągałam ten mod i żadnego wirusa na komp nie sprowadziłam, aczkolwiek sprawdzenie tego przy pomocy antywirusa także nie zaszkodzi. W razie błędów w samej grze spowodowanych owym modem (najlepiej wydzielić mu odpowiednie miejsce w folderze Downloads) - po prostu ów mod wywalamy, z folderu i z dysku. Tylko najpierw się lepiej upewnić, czy to na pewno on powoduje błędy.

Fisia 09.08.2011 18:42

Dzięki za umieszczenie obrazka :) A co do ekranu: Ja nic nie ściągałam! Pobrałam tylko jednego laptopa, w plikach nie było jakiejś nazwy że zastępuje coś (no default, no.). Zobaczyłam to na akademickich komputerach, zanim go pobrałam. A ja nie znam się na zdjęciach, więc nie zarzucajcie mnie pouczeniami, bo nigdy tego nie próbowałam :(
Chętnie bym ściągnęła ten mod, tylko właśnie... nie mam laptopa. Ech, naprawa droga, coś mi mówi, że za wcześnie to go nie dostanę. A czy jak w moim przypadku ma się SeeThem i nie ma cenzury, to bluzka jest jakoś ściągnięta, czy jak? :D

Master of Disaster 10.08.2011 13:24

@up - wiesz co, tym ekranom to się jednak przyjrzę. Sorki. Jeśli chodzi o umieszczanie zdjęć w postach, to odsyłam do poradnika:
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=59456
Jeśli zaś chodzi o mod - nie, Simki nie ściągają bluzki. Trochę to dziwnie wygląda, no ale. Może gdzieś tam da się ściągnąć "bluzki do karmienia" (z odsłoniętą piersią), ale o tym akurat nie wiem...

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 04:42.