TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Forum i Scena The Sims (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=18)
-   -   KONKURSY - reorganizacja? (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60811)

neville 09.08.2011 10:29

Odp: KONKURSY - reorganizacja?

Mam ulepszenie konkursu Miss.

Wybory Miss Sims World.

Chodziło by o to, że były by wypisane kraje. Dużo krajów, żeby dużo userów mogło się zgłosić.

I na przykład taki ja wybrałbym Hiszpanię.
Musiałbym stworzyć Simkę, o Hiszpańskiej urodzie.
Jury w składzie: moderatorów i adminek, oceniało by pod względem:
- podobizny do danego kraju, np. typowej Hiszpanki
- uroku
- prezentacji
- pomysłowości
itp., itd.

Nagrodą była by np. ranga jak powiedział Kacper: Kreator Miss lub coś podobnego.

Myślę, że pomysł się spodoba.

Savigge 09.08.2011 11:22

Może coś takiego jak quiz na temat wiedzy o simsach ? ^^
a cd. kreatorów to mógłbym coś potworzyć :P

neville 29.01.2012 14:13

Widzę, że dawno tu nikogo nie było o.O

co do konkursów to nie jest pomysł na konkurs, lecz pewnego rodzaju udogodnienie, a mianowicie, żeby w konkursach samodzielnych, nie można było widzieć na kogo się głosuje, lecz byłby taki system jak w 4Ż, że wysyłało by się pracę do organizatora i on by je umieszczał w odpowiednim temacie i np. zamiast "Prezentacja 1 by Ruiku" byłoby "Prezentacja 1"

a co do konkursów to podoba mi się pomysł z quizem, można by dawać jedno pytanie dziennie/tygodniowo i osoba która udzieliłaby najwięcej poprawnych odpowiedzi dostała rangę "Znawca simsów" lub coś w tym guście. W razie remisów była by dogrywka między remisującymi. :)

Mroczny Pan Skromności 29.01.2012 14:22

@up: tylko jak zamierzasz to zrobić, skoro najpierw uczestnik umieszcza swoją pracę w temacie? Trzeba by było wysyłać na PM organizatorom, co niekoniecznie się sprawdzi ;)

Aperlaxive 29.01.2012 14:23

@Ruiku, dobry pomysł. Zwykle ludzie głosują na tych co lubią.

Co do konkursów, marzy mi się powrót UMTH

neville 29.01.2012 14:42

Cytat:

Napisał Ja, wcześniej

co do konkursów to nie jest pomysł na konkurs, lecz pewnego rodzaju udogodnienie, a mianowicie, żeby w konkursach samodzielnych, nie można było widzieć na kogo się głosuje, lecz byłby taki system jak w 4Ż, że wysyłało by się pracę do organizatora i on by je umieszczał w odpowiednim temacie i np. zamiast "Prezentacja 1 by Ruiku" byłoby "Prezentacja 1"

Chrupku, czytaj ze zrozumieniem :D
I sądzę, że by się to sprawdziło, gdyż jak mówiła Ashelly: niektóre osoby głosują na tych których lubią :/

Liv 29.01.2012 14:53

W 4Ż się to sprawdziło, a ja sama w moim ostatnim konkursie (który potem był jednym z zadań w 4Ż) też chciałam coś takiego zrobić. Jedyną zmianą teoretycznie jest forma zgłoszenia i zwiększenie się zakresu obowiązków prowadzących.
Jednak jestem przekonana, że szanse na głosowanie "po znajomości" byłyby zmniejszone.
Co do sprawdzania kto na kogo głosował, to już może niekoniecznie :P

Quiz byłby fajny :D Sama bym wzięła w takim czymś udział, o ile byłaby edycja do "dwójki" :)
Albo można by zrobić drugą edycję konkursu ze znajomości regulaminu :D Nawet w ramach zachęty do jego czytania :D

No, historii już WIEKI nie było!

neville 30.01.2012 17:02

W razie czego, gdyby administracji się nie chciało, to mógłbym wziąć na siebie ten quiz i go poprowadzić, znalazłbym czas, i pytania również bym wymyślił sam, więc czy podoba Wam się ten pomysł?

Pytania byłyby z wszystkich 3 części gry, oraz ze Średniowiecza, i innych gier z Simami w tytule, żeby każdy mógł się wykazać ;)

Lubie 15.02.2012 21:02

Konkurs na simowy filmik.
Konkurs polegałby na stworzeniu przez użytkownika filmiku (3/6min) na temat podany przez organizatora.
Lub stworzenia teledysku do piosenki wybranej przez organizatora, lub tej, której sami chcemy.
Po prostu konkurs na najlepszy filmik/wideoklip stworzony w simsach.
Szczegóły do omówienia przez modów/adminów.

Hmm... (macza łapkami) Co wy na to ?

lithium 16.02.2012 16:13

probowalam zorganizowac taki konkurs, nikt nie wzial udzialu.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 03:23.