TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   The Sims 3 Nie z tego świata - przedpremierowe dyskusje. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=63538)

nmin 18.06.2012 16:51

Odp: The Sims 3 Nie z tego świata - przedpremierowe dyskusje.

Cytat:

Napisał Lubie (Post 1541509)
Wiadomo już, że zielony duch pojawi się w naszej grze gdy jakiś sim zginie z ręki czarownicy

Chyba pierwszy raz będzie można zabić Sima, tak po prostu zabić, a nie zagłodzić czy utopić...

Pink Panther 18.06.2012 17:01

Cytat:

Napisał nmin (Post 1541558)
Chyba pierwszy raz będzie można zabić Sima, tak po prostu zabić, a nie zagłodzić czy utopić...

Oj tak, i to mi się podoba. Chociaż powinno być już w podstawce, bo dodatku pewnie nie kupię :P

anie_1981 18.06.2012 19:00

Ale to wciąż ma niby być gra dla 12-latków... No ale w sumie... skoro w takim Harrym Potterze jest Avada Kedavra, to czemu nie w Simsach... Nie bardzo podoba mi się kierunek, w którym zmierzają Simsy...

Toreno96 18.06.2012 20:14

Odp: The Sims 3 Nie z tego świata

Cytat:

Napisał szalola (Post 1541206)
Po kilku rozmowch dodatek mi się znudził, ja wolę grać normalsami i wampajerami. xD
te wilkołaki zbyt owłosione, zombie zbyt przerażające , czarownice zbyt nie w moim stylu ,
wróżki zbyt sweet. Nie wiedziałam że aż tak zmienię zdanie! xD A swoją drogą szkoda ze w PZ nie można wampów w casie tworzyć, czy za pomocą kodu 'Testing...'. :(

Wilkołaki zbyt owłosione? Zombie zbyt przerażające? Hahaha. Nie no, bez obrazy, ale jak ja zobaczyłem te ich pseudo-wilkołaki, to omal nie spadłem z krzesła ze śmiechu. To jest wilkołak, a nie jakiś chudzielec z nieco bujniejszym owłosieniem i krzywymi zębami. A zombie? Cóż, gryzienie mnie zaskoczyło, ale i tak to nic w porównaniu do chociażby Resident Evil.

A moje ogólne zdanie o dodatku? Według mnie każdy kolejny dodatek do trójki to odgrzewane kotlety z dwójki, tyle, że w o wiele gorszej formie. W The Sims 2 mieliśmy każdą rasę jako pewien "dodatek w dodatku", a wymyślając "Nie z tego świata" po prostu wzięli część potworów z poprzedniej części i zrobili z tego jeden dodatek. A widząc jakość tych ich "potworów" domyślam się, że kierowany jest do dziewczynek i nastolatek, które chciałyby się poczuć jak w "Moja niania jest wampirem"(słyszałem, że jest coś takiego z ust mojej 7-letniej bratanicy, a że ona to ogląda to domyślam się jakie są tamtejsze wampiry). Pewnie ściągnę z ciekawości, a później i tak wrócę do dwójki.

Spectrum 18.06.2012 20:21

Może twórcy chcą skierować ten dodatek do trochę.. starszych? Chociaż tematyka na to nie wskazuje oczywiście. Jednak, jeżeli rozszerzenie będzie utrzymane w miarę mrocznej konwencji, może zainteresuje trochę poważniejszych graczy.

Ja póki co jestem całkiem pozytywnie nastawiony na ten dodatek, może ożywi czasami nudną rozgrywkę. Myślę, że może być to przed ostatni dodatek.Ostatnim będzie pewnie pogoda.
W końcu od wydania zwierzaków przyśpieszyli premiery. Może chcą zaskoczyć nas 'czwórką' już w 2013?

Pink Panther 18.06.2012 20:35

Cytat:

Napisał Einarr (Post 1541611)
Może chcą zaskoczyć nas 'czwórką' już w 2013?

Wolę poczekać kilka lat i mieć CUDOWNĄ czwórkę, niż już w 2013 r. jakiś chłam. A znając EA, wszystko jest możliwe. Ostatnio naprawdę szybko wydają dodatki i akcesoria o beznadziejnej tematyce... :( Już kiedyś gdzieś o tym pisałem, ta firma spadła w moich oczach... :(

Toreno96 18.06.2012 21:00

Cytat:

Napisał Einarr (Post 1541611)
Może twórcy chcą skierować ten dodatek do trochę.. starszych? Chociaż tematyka na to nie wskazuje oczywiście. Jednak, jeżeli rozszerzenie będzie utrzymane w miarę mrocznej konwencji, może zainteresuje trochę poważniejszych graczy.

Co tu widzisz poważniejszego i mroczniejszego, jeśli wszystkie stwory są utrzymane w klimatach seriali dla nastolatek/odważniejszych dziewczynek?

Altaria 19.06.2012 10:17

Ech, ależ ja jestem zawiedziona. Nawet nie samym wyglądem pseudopotworów, ale i pomysłem, który wydaje mi się być żywcem przeznaczony dla mniej ogarniętych fanów "Zmierzchu" i innych bajek "o wampirciach"... -.- Może się mylę w tej ocenie, ale to już kolejny dodatek który z pewnością nie zagości na mojej półce (po "Zostań Gwiazdą" które jak dla mnie to tylko dobijanie kasy do "Kariery", skądinąd też znacznie gorszej niż "Własny Biznes" do dwójki), jakieś takie mam pojęcie że kompletnie nic to nie wnosi do gry... Z wielkim żalem, bo generalnie po stokroć wolę trójkę od dwójki, ale przyznaję ze dodatki do dwójki przynajmniej miały jakiś sens. Tu tego sensu coraz bardziej nie mogę dostrzec... ;( Czuję się porażająco strasznie zawiedzionym fanem...

Lubie 19.06.2012 14:17

Grasuj nocą jako wilkołak w grze Nie z tego świata

http://i.imgur.com/OGdWG.jpg?1

http://i.imgur.com/yRlEh.jpg?1

http://i.imgur.com/IwlRA.jpg?1

http://i.imgur.com/xbHtC.jpg?1

Dzisiaj chcemy Wam zaprezentować więcej szczegółów związanych z nową postacią w The Sims 3 Nie z tego świata – Wilkołakiem.

W nowym dodatku Wilkołaki to stwory silne, impulsywne i niepohamowane, łączące w sobie ludzką kruchość ze zwierzęcą siłą i nieprzewidywalnością. W The Sims 3 Nie z tego świata możesz grać jako Sim wilkołak, starając się połączyć życie we względnej normalności z dramatycznymi skutkami przekleństwa wilkołaka.

Simy Wilkołaki posiadają zdolność do przemiany pomiędzy ciałem człowieka i wilka, zarówno w sposób kontrolowany jak w trakcie nieoczekiwanych transformacji, spowodowanych kiepskim nastrojem lub też księżycem w pełni. Przy przekształcaniu się do postaci wilkołaka, nos Sima rozszerza się, a nozdrza stają się bardziej wilcze, kły dolne rośną, a uszy robią się szpiczaste i skierowane do tyłu głowy. Włosy rosną, robią się długie i skołtunione, łuk brwiowy porasta gęstymi brwiami i wysuwa się do przodu. Gęste futro pojawia się też na dłoniach, stopach i ramionach. A na końcu z palców wyrastają wielkie pazury!

Choć wygląd mają straszny i przejawiają skłonność do nieodpowiednich zachowań, wilkołaki posiadają również duże poczucie honoru, które powstrzymuje ich od lekkomyślnego rozprzestrzeniania przekleństwa wilkołaka. W miarę jak wilkołaki akceptują swoją pierwotną naturę, będą rozwijać swoje umiejętności likantropii, zmniejszając niekontrolowane przemiany i poprawiając zdolności łowieckie.

Co prawda ich nieprzewidywalny charakter może być nieco kłopotliwy podczas randki, jednak Simy Wilkołaki w głębi serca są też czułe. Mogą mieć dzieci z innymi wilkołakami albo z innymi Simami, z 50% szansą na stworzenie małego wilkołaka podczas bara-bara z Simem niebędącym wilkołakiem. Małe Wilkołaki mogą wykazywać różne zwierzęce zachowania, w tym wycie, drapanie i ćwieczenie polowania. Jako dzieci zaczną przekształcać się pomiędzy formą człowieczą i wilkołaka. Jako nastolatki Simy Wilkołaki będą wykazywać wszystkie zalety i wady związane z ich nadprzyrodzonym pochodzeniem.

źródło: simy.pl

Spectrum 19.06.2012 14:25

Wszystko fajnie, tylko jak będzie można nim zostać?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 12:41.